Как правите застройка на супа?

  • 35 010
  • 63
# 45
аз пасирам един голям сварен морков и 2 сварени жълтъка ,така супата става много вкусна и с много хубав цвят  Peace
Виж целия пост
# 46
Разбърквам 2 жълтъка с половин кофичка кисело мляко \може и една цяла\ . Загрявам на котлона до завиране, като бъркам непрекъснато. После разреждам с бульона и смесвам. Става много вкусно, а ако трябва да се сгъсти супата , към застройката прибавям и 1 с.л. брашно.
Виж целия пост
# 47
Да се включа и аз.
Слагам в супата два цели картофа и като се сварят ги вадя с малко бульон , пасирам ги и ги връщам обратно - така нямам нужда от брашно за сгъстяване. Разбивам 1-2 яйца с малко оцет или лимонов сок, слагам 2-3 лъжици кисело мляко, разбивам добре и от горещата супа слагам в застройката по малко с непрекъснато разбъркване докато почти се изравни с температурата в тенджерата, и тогава връщам обратно, пак с непрекъснато бъркане, Не варя повече.
Виж целия пост
# 48
1 жълтък, 2 с.л. к.мляко, 3-4 капки оцет и 1 ч.л.брашно
разбърквам добре, след това разреждам с бульона  и накрая сипвам на тънка струйка в супата при непрекъснато бъркане Simple Smile
Виж целия пост
# 49
Аз готвя от скоро, горе-долу 2 години и първата застройка направих по инструкциите в www.supichka.com Разни вещи кулинарки ме бяха наплащили, че няма да се получи, щом я правя за първи път, но стана! И все така си я правя от тогава!
Виж целия пост
# 50
Когато се старая правя варена застройка от яйце , мляко и т. н. Когато нямам време само жълтък , лимонтозу , и зелени подправки.
Виж целия пост
# 51
Аз ползвам само жълтъци и лимонена киселина на леко изстинала супа.
Виж целия пост
# 52
Правя варена застройка, която научих от бабата на съпруга ми(цял живот е била готвачка).
1 яице, 200мл. кисело мляко и 1 с.л. брашно разбивам хубаво в малка тенджерка, слагам я на котлона и продължавам да бъркам енергично с телена бъркалка.Когато започне да се уплътнява добавям постепенно от супата, като продължавам да бъркам, после изсипвам обратно застройката в тенджерата със супа.
Peace
Виж целия пост
# 53
 Crazy Crazy Crazy Знам, че не ми е работа, но да споделя, че застройка никога не слагам. Отвратителни са ми всички застроени супи.  Tired
Яла съм, не че не съм яла застроена супа, но с тази застройка всички без значение на супата имат еднакъв вкус - на застроена супа.  Tired
Виж целия пост
# 54
Аз застройвам така:

1 яйце
3-4 с.л. кисело мляко
1-2 с.л. брашно

Застройката се приготвя като се разбие яйцето с киселото мляко и брашното и съда се постави на котлона да се затопли сместа при непрекъснато бъркане, докато започне леко да се сгъстява. Тогава се смесва с 1 черпак от супата, разбърква се отново и се налива на тънка струя в супата.
Виж целия пост
# 55
Тъй като един ден нямах кисело мляко, а само прясно, направих застройката с прясно мляко и яйце.  От тогава само така я правя. Никога не се пресича и няма киселеещ вкус.

Никой от вас ли не ползва прясно мляко за застройка?
Виж целия пост
# 56
Никой от вас ли не ползва прясно мляко за застройка?

Аз ползвам, дори понякога го наливам към края, когато супата е почти готова и не застройвам, става бяла. И в заливката на мусака слагам прясно мляко, по-вкусна ми е, става като крем карамел, солен, де. Grinning Peace
Виж целия пост
# 57
Никой от вас ли не ползва прясно мляко за застройка?

Аз ползвам, дори понякога го наливам към края, когато супата е почти готова и не застройвам, става бяла. И в заливката на мусака слагам прясно мляко, по-вкусна ми е, става като крем карамел, солен, де. Grinning Peace

Ееее Labrex, браво Simple Smile още един съмишленик  Hug. И аз правя заливката на мусаката с прясно мляко, зщото и на мен така ми е по-вкусна Simple Smile
Виж целия пост
# 58
Аз разбивам 1 яйце с 1 чаша кисело мляко и сок от половин лимон.
Виж целия пост
# 59
И аз се зачудих никой ли не ползва прясно мляко. Аз лично не обичам застройки, но вкъщи така предпочитат супите и аз правя, но с прясно мляко. С кисело мляко ми киселее супата, особено ако остане и на другия ден.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия