Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 10-та тема

  • 98 156
  • 740
# 75
kasier ,рогчетата са много съблазнителни Peace
Поли,станала е уникална Heart Eyes с какво тесто я прави?
Виж целия пост
# 76
...Поли,станала е уникална Heart Eyes с какво тесто я прави?

Ами то няма смисъл и да пиша вече Laughing. На мах-мама  bouquet! Май се ползва масово от всички вече Peace.
Благодаря ти!
Виж целия пост
# 77
Благодаря ти Hug
Виж целия пост
# 78
azals какво количество брашно слагаш в содената питка?
Виж целия пост
# 79
ами не знам и аз, взима и меся, но не отива много, да стане нбормално тесто, не много твърдо, не и меко, средно :0
3-4 чаши, може и повече
Виж целия пост
# 80
me4ta22 , браво за хляба! Станал е разкошен! smile3501


[bdidnik[/b] и козунака ти е хубав , но с баницата ми превзе сърцето мигом!  bouquet

mama_vesi , питката ти е страхотна!   bouquet

kasier , само  легенди чета за тези рогчета , но сега вече ме нави да ги спретна  newsm10

ray , не ти е нужна машина за да си направиш питчиците със семена , нужно ти е само желание  Wink Щом искаш ръжени избери си някоя рецепта от първа страница (виж тестата на Пепика и мах-мама ) замени част от бялото брашно с ръжено .Ако искаш по-наситен вкус 50:50 , ако искаш по-пухкави питки замени само 1/3 от брашното с ръжено.Можеш да добавиш не само слънчоглед  , но и тиквено семе , ленено семе , сусам...Бих те посъветвала единствено да сипеш 1 с.л. оцет при замесването .Той ще помогне за подобряване консистенцията на питките. Останалото го знаеш- затопляш водата , забъркваш част от нея с 1 с.л. захар и маята в чашка и оставяш на страни за 10-15 мин да шупне.В останалата вода сипваш солта , олиото и останалите неща по рецептата , добавяш и шупналата мая , разбиваш хубаво и започваш да сипваш по малко от брашното и да бъркаш.Така докато се получи хубаво тесто , което да не лепне.Поръсваш плота с брашно  и доомесваш.Готовото брашно слагаш в намаслена купа да втаса (ако ползваш тестото на мах-мама , това не е необходимо) около час.Леко премесваш и разделяш на топки , които нареждаш в намаслена и набрашнена тавичка .Оставяш да втасат още около 40 мин до час , мажеш с жълтък и олио (можеш да поръсиш семенца отгоре) и печеш.
Сега се сетих , че Лабрекс има хубава рецепта за питки за хамбургери.Можеш да ползваш и нея , кат замениш част от брашното с ръжено.Рецептата би трябвало да я има в линка към подписа и Simple Smile
Успех от мен и да покажеш какво си измайсторила после!   bouquet

polin_a , как ги въртиш тези питки  newsm78 Гледах и другите в албума ти...ами те направо рисувани!

Сори , Поле , но това го написах преди да видя линка под снимката  Joy Благодаря , отивам да се образовам! Hug newsm51


Нещо не виждам Венета ? Толкоз време да не е правила хляб  Thinking

Виж целия пост
# 81
Капризче, благодаря ти Heart Eyes!
Има какво още да се желае по изпълнението Laughing. Отначало мислех в оформените кошнички да направя нещо като тичинки от изрезките, но в един момент се оказа, че няма място hahaha. Сега имам малко останало тесто в хладилника, което утре ще стане на.....нещо Crazy.
Виж целия пост
# 82
Аз пък бях принуден да правя втора версия на погачата със соевата майонеза:


Това пухкаво и нежно изделие направо ни очарова. Отново ви го препоръчвам, особено тези които са на пости.
Виж целия пост
# 83
kapri_z, ейй, много ти благодаря за подробния отговор... сега ще разгледам тестата, които си дала като пример... тестени съм правила 2-3 пъти в живота си, така че съм много благодарна за изчерпателните насоки  newsm51 ако имам въпроси, ще питам пак  Peace
Виж целия пост
# 84
Да се запиша в новата тема!
Снощи правих питките за хамбургери на Лабрекс-станаха разкошни! Peace


Виж целия пост
# 85
Kapri_z, имаш право невъзможно е да не съм месила, но  ни нямаше вкъщи.
Ето моите пълнени хлебчета, че имах зеленчуци и трябваше да ги употребя, иначе щяха да се развалят докато се върнем.

Хляб с пълнеж от спанак и сирене.



Хляб с пълнеж от от зеленчуци и сирене.



И тъй като това е любимата ми тема, а вас всички много си ви обичам и си ви чувствам много близки, ще ви споделя, че в Петък бяхме в Грац, дъщеря ми и приятелят и´ организират състезания по Sport Drift и също вземат участие в състезанията. Зет ми се класира трети, а дъщеря ми на 12 място. Ето и линк, ако желаете да ги видите.

От състезанията на 20.02.2010  http://www.kleinezeitung.at/steiermark/graz/graz/multimedia.do?a … 9483&id=77774   , цъкнете върху надписа next  в дясно на снимката, за да видите и останалите снимки.
От предишни състезания   http://www.sportdrift.com/ ,  цъкнете върху Galerie за да видите и останалите снимки


Виж целия пост
# 86

Венета, страшно вкусни изглеждат хлебчетата! Heart Eyes  bouquet

Fior, радвам се!   bouquet И аз се чудих тях ли, друго ли........и накрая сръбската погачица.  Grinning

Виж целия пост
# 87
Лабрекс, много ми хареса питката ти  bouquet!
Как е оформена?
Аз имам малко тесто от вчерашната питка и сега отивам да измисля нещо за него Crazy.
Виж целия пост
# 88
Лабрекс, много ми хареса питката ти  bouquet!
Как е оформена?
Аз имам малко тесто от вчерашната питка и сега отивам да измисля нещо за него Crazy.

polin_a, нищо особено, днес вдъхновението ме беше напуснало Wink. Кифличка до кифличката и в средата възелче - това е. Grinning
Виж целия пост
# 89
Labrex, благодаря ти много   bouquet.

Вие момичета и ти Дядо Хаджия също сте майсторили невероятни вкусoтии, не мога да се нагледам на творенията ви и само се облизвам и си мисля, защо ли не стана един дегустатор на тази тема...
Ех мечти, само да не ми се лепяха така лесно килограмите нямаше да се замисля, ама никак Wink.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия