Най-вкусните палачинки

  • 149 200
  • 81
# 45
Ние,обожаваме палачинки.Така,че ще пробваме.
първия път пробвай точно по рецептата, че с промени не стават толкова вкусни. пробвах със сода, но не ми харесаха.
Виж целия пост
# 46
Сега да напиша и аз, че наистина стават много крехки и вкусни. Явно тайната е в олиото, защото иначе стават като констистенция като тези,които правя обикновено. Много бързо и лесно се обръщат, не залепват в тигана и не се "начупват" Peace
Виж целия пост
# 47
Сега да напиша и аз, че наистина стават много крехки и вкусни. Явно тайната е в олиото, защото иначе стават като констистенция като тези,които правя обикновено. Много бързо и лесно се обръщат, не залепват в тигана и не се "начупват" Peace
да, тайната е в олиото, което е 3/4 чаша по оригиналната рецепта.
Виж целия пост
# 48
Дано успея някога да направя и аз!  Sad
Виж целия пост
# 49


Наистина страхотни палачинки!Малко ме притесняваше половината чаша олио и мислех да я заменя поне на половина с масло ,но после се отказах и си ги направих точно по рецептата.Вкусни са дори на следващия ден Simple Smile
Виж целия пост
# 50
Пробвах и с киселото мляко и станаха СТРАХОТНИ. Но повече ми харесаха по отделно с вода и сода, а не с газирана вода.
Виж целия пост
# 51
И аз ще взема да видя с олио да ли ще станат по-добре от тези които си правя в къщи,като гледам колко са възхитени всички Heart Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 52
[/url]
Виж целия пост
# 53
Палачинка на фурна

Продукти:

1 ч.чаша брашно
1 и половина ч. чаша прясно мляко
3 яйца
60-90 гр. масло
сладко/ пудра захар и ягоди


Приготовление:

Смесва се цялото брашно, яйцата и половината прясно мляко. Разбиват се добре с миксер. Добавя се останалото прясно мляко.

В предварително загрята фурна (в голямата тава на фурната) се разтопява половин-до 2/3 малко пакетче масло до зачервяване. Маслото се разстила по цялата тава.
Разбитата смес се изсипва вътре, така че да се разстеле равномерно в цялата тава. Пече се на умерена фурна, докато се надигне и стане златисто на места.

Изважда се.

1-ви вариант :
По средата на палачинката се изсипва сладко. Завива се на руло, така че сладкото да остане по средата. Нарязва се на няколко порции и се сервира топла.

2-ри вариант:
Нарязва се на правоъгълни парчета, сервира се топла като се гарнира с изчистени нарязани ягоди и се поръсва с пудра захар.

Виж целия пост
# 54
ОООО ОЩЕ УТРЕ ЩЕ ГИ НАПРАВЯ ТЕЗИ ПАЛАЧИНКИ - И АЗ СЕ ЗАМИСЛИХ В ОЛОИТО -НО ЯВНО ТО Е ТАЙНАТА ЗА ПЕРФЕКТНИТЕ ПАЛАЧИНКИ
Виж целия пост
# 55
Палачинка на фурна

Продукти:

1 ч.чаша брашно
1 и половина ч. чаша прясно мляко
3 яйца
60-90 гр. масло
сладко/ пудра захар и ягоди


Приготовление:

Смесва се цялото брашно, яйцата и половината прясно мляко. Разбиват се добре с миксер. Добавя се останалото прясно мляко.

В предварително загрята фурна (в голямата тава на фурната) се разтопява половин-до 2/3 малко пакетче масло до зачервяване. Маслото се разстила по цялата тава.
Разбитата смес се изсипва вътре, така че да се разстеле равномерно в цялата тава. Пече се на умерена фурна, докато се надигне и стане златисто на места.

Изважда се.

1-ви вариант :
По средата на палачинката се изсипва сладко. Завива се на руло, така че сладкото да остане по средата. Нарязва се на няколко порции и се сервира топла.

2-ри вариант:
Нарязва се на правоъгълни парчета, сервира се топла като се гарнира с изчистени нарязани ягоди и се поръсва с пудра захар.


О! И това звучи много вкусно! Ще го пробвам непременно!
Виж целия пост
# 56
По принцип я поднасям с различно сладко, тази с ягоди е класическа, обаче.
Важно е да не залепне за тавата, не трябва да се препича, защото става твърда и не може да се навие на руло, да се поднасе веднага след като е готова.
Виж целия пост
# 57
   МНого са вкусни тези палачинки.
   Тези дни пак ги правих.
   И още веднъж благодаря на авторката!   bouquet
Виж целия пост
# 58
Всяка събота или неделя правя палачинки. Дъщеря ми ги обожава, но ги яде само със сирене.
Рецептата ми е "на око", но винаги добавям и олио.
Виж целия пост
# 59
и аз ги направих Simple Smile
Голямо благодаря за рецептата. Стават страхотни
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия