Хлебен пудинг
1/2 стар хляб за бърбън сос:
2 яйца 100-150 мл. течна сметана
6-7 с.л.захар 50 гр. мадло
70 гр. масло 3 с.л. пудра захар
100 гр. стафиди 2 с.л. бърбън
300-400 мл. прясно мляко 1/2 капсула ванилова
1 пак. ванилия есенция
1. Хлябът се нарязва на кубчета и се залива с прясното мляко, за да омекне.
2. Разбъркват се яйцата, захарта,ванилията и разтопеното масло.
3. Всичко се обединява и разбърква добре, като се прибавят и стафидите.
4. Пече се в намаслена тавичка на 180 градуса, доката се зачерви.
5. Бърбън соса е студен. Приготвя се ,като към маслото(размекнато на стайна температура) се прибавя пудрата захар и сметаната на струйка. Разбърква се добре ,като се прибавя ванилията и бърбъна.
6. След като се изпече сладкишът,се нарязва на парчета и всяко от тях се полива със соса.