какво правите стария хляб

  • 3 412
  • 17
# 15
Да предложа сладкиш със стар хляб(записала съм я от Иван Звездев).
 

Хлебен пудинг

1/2 стар хляб                                         за бърбън сос:
2 яйца                                                         100-150 мл. течна сметана
6-7 с.л.захар                                                50 гр. мадло
70 гр. масло                                                 3 с.л. пудра захар
100 гр. стафиди                                           2 с.л. бърбън
300-400 мл. прясно мляко                            1/2 капсула ванилова                   
1 пак. ванилия                                              есенция


1. Хлябът се нарязва на кубчета и се залива с прясното мляко, за да омекне.
2. Разбъркват се яйцата, захарта,ванилията и разтопеното масло.
3. Всичко се обединява и  разбърква добре, като се прибавят и стафидите.
4. Пече се в намаслена тавичка на 180 градуса, доката се зачерви.
5. Бърбън соса е студен. Приготвя се ,като към маслото(размекнато на стайна температура) се прибавя пудрата захар и сметаната на струйка. Разбърква се добре ,като се прибавя ванилията и бърбъна.
6. След като се изпече сладкишът,се нарязва на парчета и всяко от тях се полива със соса.
Виж целия пост
# 16
Тук сухия хляб го правят на кнедли, дори по магаzините продават готов наряzан на кубчета. Аz честно каzано не ги обичам, но някой ако се интересува мога да иzровя накоя друга рецепта.
Аz лично съм zа пържените филийки  Laughing
Виж целия пост
# 17
Много благодаря за рецептите.
Иначе до сега и аз правех пържени филийки,ама мноооого ни писнаха.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия