Руло Стефани

  • 64 478
  • 42
# 15
аз също го правя както са ти обяснили,когато ме мързи омесвам заедно с каймата гъби,кис.кастевички,варени моркови,кашкавал всичко на кубчета,растилам и в средата редя варени половинки яйца и навивам.Мажа с белтък и 5 мин.преди да е готово обилно поръсвам с кашкавал и запичам отгоре на грил до зачервяване.
Последно за гости го правих по тази рецепта на Светлана-Яйчено руло с кайма.Стана страхотно,яйцата попиват мазнината на рулото и му придават страшен вкус,гостите бяха очаровани и раздавах рецептата.
http://yellow-kitchen.blogspot.com/2009/04/blog-post_12.html
Виж целия пост
# 16




 И аз да споделя как правя рулото - понеже не обичаме моркови и к.краставички вътре, ги замествам с грах и кубчета кашкавал. След като го оформя намазвам с леко разбит белтък, поръсвам с галета( като Лина). В тавата около рулото слагам  обелени и нарязани картофи, поръсени с вегета и малко вода.
Виж целия пост
# 17
Аз ще ви споделя една рецепта, която е родена от руло,, Сефани,,.
Гнезда от кайма които се оформят като купичка от приготвената за рулото кайма на дъното се слагат краставичките,морковите,гъбки и др.по желание.От горе се чуква яйце и настъргва кашкавала.Пече се на силна фурна около 10,15 минути.Слагам тавата по-нагоре близо до реотана.Така от същите продукти получаваме нещо различно.Много е подходящо за гости.Сервира се в голяма чиния като наоколо се слага слама гарнитура  от варени картофи,пържени картофи или зрял фасул.
Иначе един път правих бейби рула за всеки гост и също стана много ефектно.
С цяло яице рулото  се прави по трудно, но е по красиво.
Виж целия пост
# 18
аз също го правя както са ти обяснили,когато ме мързи омесвам заедно с каймата гъби,кис.кастевички,варени моркови,кашкавал всичко на кубчета,растилам и в средата редя варени половинки яйца и навивам.Мажа с белтък и 5 мин.преди да е готово обилно поръсвам с кашкавал и запичам отгоре на грил до зачервяване.
Последно за гости го правих по тази рецепта на Светлана-Яйчено руло с кайма.Стана страхотно,яйцата попиват мазнината на рулото и му придават страшен вкус,гостите бяха очаровани и раздавах рецептата.
http://yellow-kitchen.blogspot.com/2009/04/blog-post_12.html

Това звучи доста интересно Laughing
Виж целия пост
# 19
Аз пък напоследък го правя по- мързеливата, но пък е още по- вкусно и оригинално. След, като съм подготвила каймата с яйце и подправки, добавям към нея нарязани на кубчета моркови, кисела краставичка, понякога и пушен колбас, топено сирене, грах, варено яйце. Обърквам внимателно и пека във форма за кекс. Като се разреже после стои, като разноцветна музайка. За съжаление имам снимка, но без разрез.  Peace

Виж целия пост
# 20
Признавам, че се разминах снощи с рулото. В тези преспи не успях да стигна до магазина, от който си купувам мляно месо.

Но тези дни ще го направя и ще пиша непременно.  Wink

Много апетитни рецепти прочетох тук!
Виж целия пост
# 21

 Може също да направиш малки руладинки и да сервираш на всеки по една. Така е много приятно.
Една тайна при печенето. И boniani ти го е написала като печеш рулото сипи до половината на рулото вода така няма да се свие, ще остане сочно и вкусно  Peace това го знам от една  много добра готвачка която работи в ресторанти. Аз преди не исках да прява руло Стефани защото много се свиваше и разпукваше, но откакто научих тази тайничка вече го готвя редовно и познатите около мен на които я казах  също го готвят вече с удоволствие и си посрещат така гости Peace
Виж целия пост
# 22
Една тайна при печенето. И boniani ти го е написала като печеш рулото сипи до половината на рулото вода така няма да се свие, ще остане сочно и вкусно  Peace

Няма ли да остане долу като варено? Ако прекаля с олиото и бульончето и остане долу много с течност, ми остава едно бледо и меко такова  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 23
Аз пък искам да споделя идея за гарнитурата към рулото.  Simple Smile От двете му страни в тавичката нареждам нарязани картофки и заливам с вода. Така те поемат мазнината, поемат и водата и стават вкусна гарнитура. Понякога слагам и в самото руло резенчета картофи.
Виж целия пост
# 24
Аз пък искам да споделя идея за гарнитурата към рулото.  Simple Smile От двете му страни в тавичката нареждам нарязани картофки и заливам с вода. Така те поемат мазнината, поемат и водата и стават вкусна гарнитура. Понякога слагам и в самото руло резенчета картофи.

да точно!

Блонди, аз слагам така вода понякога но за да не стане лигаво 5-10 мин. преди да го извадя я изливам и то си хваща цвят. винаги така го правя и въпреки че ползвам само телешка кайма и не завивам с фолио става чудно.

А за не се разпуква, плясвам отгоре две парчета пушен бекон.  Mr. Green от пушеното ухае много хубаво,ммм.
Виж целия пост
# 25

Оооо, благодаря ти за идеята, снощи го направих точно по твоята рецепта, стана чудно, благодаря. Единствено не можах да овкуся каймата от предния ден, но пак си беше вкусно Hug Hug
Виж целия пост
# 26
Приготвих го по рецептата на Блонди и стана , първо пекох 40мин. с фолио но ми се нацепи  това дали е от каймата?
Виж целия пост
# 27
Моето не се нацепи Thinking, може нещо каймата да ти е била с повечко телешко. Аз купих отделно чиста свинска  кайма и я смесих с останалата, стана много сочно и вкусно.
Виж целия пост
# 28
ми смесих 500гр свинска с 500гр телешка следващия път ще го пробвам само със свинска
Виж целия пост
# 29
Моята беше около 600грама смес плюс 300гр чиста свинска, от Кауфланд я взех, не беше никак лоша.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия