Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 98

  • 73 675
  • 739
# 495
van444eto Благодарско за поощрението,чела съм малко,ама мерека ми голям,с голямо желание го правя.Тази сутрин като отворих форума и като видях какво си сътворила ахнах,и си казах,дали и аз някой ден ще успея да ги направя тези красоти...
pm- означава Поморие,аз съм от там,от 3 години живея в Кипър,в майчинство съм и съм се отдала на отглеждането на сина ми и кулинария...то инак друго разнообразие няма тук... Торти никога не съм правила,всичко започна от рождения ден на Никола(така се казва детенце) когато отидох да му поръчам торта и ми казаха 95 евро за торта с размери 50/30 см. ,ядосах се,и си казах,аз ще му направя торта,да не е кой знае каква философия,поразгледах в нета и спретнах торта,даже 2 за децата и за големите.
Обачееееееее,стана така,че всички бяха много впечатлени от тортите и ми казаха,че съм скрит талант...и аз като им повярваххххх,и като ме обзеха едни мераци и желание...четене из форумите ,снимки,видеа...
Мамите тук ми правят поръчки за торти,правя им ги ефтиничко,хем на тях им е на сметка,хем ефтиничко,хем и аз си препечелвам някоя маричка,за самочувствие ...
Само че имам един проблем тук и той е с оцветителите.... нямам цветове,само жълт,зелен,червен и син...
май месец се прибирам в бг  за един месец и мисля да си търся там...ако някой знае  за Бургас и региона къде мога да си намеря,яе съм му много благодарна...
Хубава събота и неделя от мен,весели празници...!!
Аз в момента творя тортаФУТБОЛНО ИГРИЩЕ
снимков материал УТРЕ Simple SmileSimple Smile
Виж целия пост
# 496
Момичета, трябва ми минатюрно количество захарно тесто (колкото две клечки кибрит), а нямам никакво тук и хич не ми се бърка цяла доза. Помогнете с идеи какво да ползвам за направата на две рогчета на овен???
Виж целия пост
# 497
Шоколад с мед? Някой беше правил рози така...
Виж целия пост
# 498
Имам един въпрос.правя Марципан Варна,досега съм го правила и ми е ставал супер.Само дето сега колкото пудра слагам толкова повече почва да ми се втечнява и лепне.Защо така се получава.помогнете,че нямам продукти за нищо а нямам как да излезна,а за сутринта тортата трябва да е готова.
Виж целия пост
# 499
Имам един въпрос.правя Марципан Варна,досега съм го правила и ми е ставал супер.Само дето сега колкото пудра слагам толкова повече почва да ми се втечнява и лепне.Защо така се получава.
И нна мен оня ден ми стана по същия начин. Колкото повече пудра слагах, толкова повече лепнеше ooooh! Накрая сложих нишесте и се пооправи, ама на вкус трябва много гадно да е било Confused
Ванче, да със силиконовото мече е капака на чантата Mr. Green
Благодаря на всички за отзивите. Хайде показвайте Цветнишки тортиииии...
Голди, супер се е получила тортата с герберите! Много е сладка Wink
Ванче, влака е страааааашен много ме накефи Grinning
Аз тия дни съм на тема козунаци, та торта чак другата седмица Wink
Лека вечер!
Виж целия пост
# 500
Кой прави китки за Цветница , давайте торти да гледаме  Grinning.

Ето .. ама са от студен порцелан



Още тук
Виж целия пост
# 501
Здравейте!
Шеметка-розите са като истински. Peace
Танче512-много хубава торта чанта.
Надето pm-много сполучливи тортички.
Ани Д-тортата ти е чудесна.Калинката и пчеличката са много хубави.
Валерия-много е хубава и твоята пролетна торта-калинките са ти  с разтворени крила-много идейно.
Ванче-тортата влакче е страхотна.
Голди-добре си се справила с тортата с герберите.

Искам да попитам за съвет-ще правя торта за Великден-искам да има трева-тортата с какво трябва да е покрита- с фондан и с терава от маслен крем или фондан и трева пак от фондана.Или пък измазана с маслен крем и трева от фондан.
Виж целия пост
# 502
Имам един въпрос.правя Марципан Варна,досега съм го правила и ми е ставал супер.Само дето сега колкото пудра слагам толкова повече почва да ми се втечнява и лепне.Защо така се получава.
И нна мен оня ден ми стана по същия начин.
Грешка, която е коментирана милион пъти тук. Слага се пудра МАКСИМУМ според изискването на рецептата. След това увивате в найлон това което се е получило и прибирате в хладилника ПОНЕ за една нощ. На следващия ден се измесва БЕЗ пудра. В началото омеква, но изведнъж се стяга.  Ще спре да лепне. Ако усетите че все пак е меко, ЧАК ТОГАВА добавяте пудра захар. В момента можеш да си добавяш пудра до премаляване. Е, няма да се сгъсти. Дори и да стане, ,утре ще имаш една гипсова топка, която ще се цепи и пука на всяка извивка.
Това е една от причините поради която спрях да ползвам марципан Варна преди време. Честото втечняване. Незнам защо се получава. Заменяла съм какви ли не продукти и стигам до извода че проблема е в маслото. Просто в него има адски много вода. Дори и в скъпото немско масло. Освен това предполагам, че солта и консервантите в него, също правят проблем.
Преди време писах, че в една доста известна сладкарница, бъркат Варната с палмова мазнина. веднъж съм пробвала със съвсем малко количество. Ами стана си много добре. дори не е толкова жълто като с маслото. Вкуса не се различаваше от този с маслото. в палмовата фритюрна мазнина явно няма сол и солени консерванти и излиза значително по-евтина за сериозни количества като в сладкарница. Но марципан Варна рядко се харесва на вкус на хората около мен и затова спрах да го правя.
Стефина - и трите варианта стават. Въпрос на вкус е. Тревичките и листенцата на тортата с влакчето ги правих с ММ и ШТ /1:2/ . леко затоплих и сложих в пош. Голямо разтягане беше. Но ако си добра със шприца ще постигнеш страхотни резултати. Аз не съм, но реших да пробвам такива листенца и се забавлявах доста. /не съм те забравила, утре ще се опитам да ти пусна рецептите/
Виж целия пост
# 503
Ванче много благодаря за подробното разяснение.Спретнах нещо с много мъки и все още се чудя дали въобще да я подарявам тази торта,че хич не ми харесва.А на мен точно този вкус ми харесва,докато тези със желатин глюкоза са ми някакси гадни.
Аз за великден също мисля да правя торта с трева и съм решила да е от маслен крем тревата,пък ще видим какво ще излезне.
Виж целия пост
# 504
Ето я и тортата.Толкова много ми се иска и аз някога да мога да направя една хубава торта като вашите.Такова желание имам,но нещо все и покритие немога да налучкам като хората,абе....
Виж целия пост
# 505
Ето го и мойто ФУТБОЛНО ИГРИЩЕ,завърших я току що



Момичета вие сте магьосници,какви красоти творите,лелееееееееее колко много имам да учаааа  chef
Виж целия пост
# 506
Валерия ме запали с нейните симпатични мишоци и реших да се пробвам и аз. Гледах пак снимките на Нелка, но колкото и да се мъча, не мога я стигна.



Вчера ми пристигна кофата със Satin Ice, та реших да го пробвам. Лесно се работи с него, доволна съм.

Момичета, ГОЛЯМА молба - давайте идеи за овенска торта. Скъпия си я поръча, а нищо не намирам из интернет. Помагайте с идеи, моля.
Виж целия пост
# 507
Момичета има ли мераклийки да си разделим 1 кофа ММ на Пико. Ако се съберем аз ще я купя, ще я разтегля и ще ви я разрпратя.
Виж целия пост
# 508
аз съм за но имам спешно въпросче с какво да намажа захарното покритие за да се измие пудрата захар от разтокването.Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 509
аз съм за но имам спешно въпросче с какво да намажа захарното покритие за да се измие пудрата захар от разтокването.Благодаря предварително.
Със спирт или водка...по-бързо се изпарява.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия