Искам да си купя здравословен гювеч

  • 20 592
  • 34
# 30
Когато излезе предишната тема за глиджосания гювеч, специално питах моя позната химичка и тя ми каза, че не е вредно да се готви в него, но не трябва ястието да остава в гювеча през нощта. Просто ако остане нещо за дояждане се прехвърля в друг съд и в хладилника.


Аз редовно правя боб в глиджосания ми гювеч, като го слагам във фурната на 100 градуса за цяла нощ и после го ядем наобяд или вечерта, та искам да кажа, че боба ми седи вътре почти денонощие...абе каквото е имало-сме го изяли.  Rolling Eyes  Едно време като нямали хората интернет и лаборатории са живели много по-щастливо.  Laughing

Бас хващам, че след 100 г. някоя лаборатория ще докаже, че силиконовите форми за печене, които порзваме сега, са вредни.  Joy

Не се вманиачавайте чак толкова! / Но все пак гледайте етикетите и Е-тата на тях/ Не можем да ги избегнем, но колкото по-малко - толкова по-добре.  Peace
Виж целия пост
# 31
Вчера купих един гювеч от Женския Пазар (за подарък на приятелско семейство) от един много симпатичен ,ведър и приятен продавач.Попитах За всичките неща...За котлон става ли,за съдържанието на тежки метали за изкисването с оцета и т.н.
Човекът много  обстойно ми обясни,че редовно идват и взимат проби от глинените съдове на щандовете и се следяло производството.Опасност нямало,а това с оцета било излишно......
Каза,че гювечите могат да се спукат при ползването на котлон....За целта си има гърнета за боб дето могат да се слагат на котлона без притесненние...
Казах му,че моят гювеч,който ми е от няколко години си го ползвам и на котлон,но човека каза,че е чиста проба късмет,че досега не се е спукал Mr. Green
Така,че аз ще си купя и гърне,а гювеча ще си ползвам само във фурната вече....
Мерси Simple Smile А твоят гювеч гледжосан ли е?  Каква е разликата м/у гювечите и тези гърнета?
Виж целия пост
# 32
Мерси Simple Smile А твоят гювеч гледжосан ли е?  Каква е разликата м/у гювечите и тези гърнета?
Гледжосан ми е гювеча отвътре и отвън....
Гърнето е гледжосано отвътре,а отвън е само в горната половина гледжосано.От средата надолу не е.
Човекът каза,че тези гърнета могат да се ползват на котлон или на печка с дърва или да се заровят в жарава до половината.
Виж целия пост
# 33
това значи ли ,че негледжосаните са по-огнеупорни (т.е. всички негледжосани могат да се използват на котлон) ???
Виж целия пост
# 34
А да сте ползвали гювеч на котлона? Попаднах в интернет на такива коментари и се замислих доколко е сигурно да се остави гювеча на котлон. Едно време май са ги слагали на жарта да къкрят и то са били негледжосани гювечите.
Да споделя прясна информация...

Вчера купих един гювеч от Женския Пазар (за подарък на приятелско семейство) от един много симпатичен ,ведър и приятен продавач.Попитах За всичките неща...За котлон става ли,за съдържанието на тежки метали за изкисването с оцета и т.н.



TheNMaster, имаш ли обратна връзка дали твоите близки са доволни от гювеча? Може ли да кажеш от къде точно го взе от пазара?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия