Готвите ли български манджи?

  • 71 304
  • 1 266
# 30
абе, хора, откъде го вадите този ентусиазъм да бъркате в кухнята? направо като си го представя само и ме заболява главата  Rolling Eyes.

Няма обяснение откъде. За всекиго е различно. За мен, заедно с гоблените е супер успокояващо, хубаво и приятно. Мога да готвя и да си съм си сама в кухнята 24 часа в денонощието  Blush
Виж целия пост
# 31
абе, хора, откъде го вадите този ентусиазъм да бъркате в кухнята? направо като си го представя само и ме заболява главата  Rolling Eyes.

Няма обяснение откъде. За всекиго е различно. За мен, заедно с гоблените е супер успокояващо, хубаво и приятно. Мога да готвя и да си съм си сама в кухнята 24 часа в денонощието  Blush

Ох, Блонди, завидех ти благородно!  Mr. Green Чак ми се прищя да те поканя на гости да поседиш в нашата кухня  Whistling

Това на шега, иначе нямам нищо против кухнята стига да не ми съботира готвенето с продуктите си.
Виж целия пост
# 32
аз ги правя кайма , пипер червен и черен , лук, ориз и малко доматено пюре - обърквам каймата с тях и после пълня листата и редя в тенжерата нагъсто. вода и остатъка от дом. пюре заливам, една плоска чиния отгоре, за да не ми се размотават при варенето и варя  Hug нямаш нужда и от 20 мин. за това  Hug
в труския не им вярвам , но по супермаркетите има всякакви и ако на етикета пише холандия или белгия пускам веднага  Mr. Green
Виж целия пост
# 33
аз ги правя кайма , пипер червен и черен , лук, ориз и малко доматено пюре - обърквам каймата с тях и после пълня листата и редя в тенжерата нагъсто. вода и остатъка от дом. пюре заливам, една плоска чиния отгоре, за да не ми се размотават при варенето и варя  Hug нямаш нужда и от 20 мин. за това  Hug
в труския не им вярвам , но по супермаркетите има всякакви и ако на етикета пише холандия или белгия пускам веднага  Mr. Green
Бе, и аз така ги правя, ама ми отнема бая повече от 20 мин  newsm78, докато нарежа, запържа, напълня и ела да видиш кое време е, а после и докато се сварят...после учителките ми правят забележка що детето не си лягало в 19 ч. ами в 21:30 ч.  Rolling Eyes като се върна в 18:30 ч. докато е готово за ядене трябва да препуска като гъсе  hahaha ми ето що!  Crossing Arms
Виж целия пост
# 34
За сърмите и аз не успявам толкова бързо, но за манджи точно толкова, ей сега си засякох  15 мин, белиш и нарязваш картофите, нарязваш месото хвърлих всичко с подправките в гювеча и айде на форумчето. Българските манджи принципно са бързи, виж за паниран кашкавал ми трябва специална психическа подготовка.
Тука има вкусни зеленчуци и плодове при албанците, вкарват ги от Македония, но цените са 3 пъти по-високи от тези пластмасовите.
Виж целия пост
# 35
Ми разни яхнии и гювечи стават по-бързо и с по-малко труд....аз яхнии рядко ям че ми е тежко, обаче обичам дда готвя, миришат ми много на вкъщи Heart Eyes
Виж целия пост
# 36
Обичам да готвя, но с тия безвкусни пластмасови боклуци (плодове и зеленчуци) трудно ми се получава. Не знам дали някой вече е споменал, но в Германия 99% от продуктите в магазините са фрашкани със захар. Например в бурканите с кисели краставички или дори в "белия" хляб (в кавички, защото тука бял хляб свестен просто няма) е пълно със захар, а вкусът е на светлинни години от българския. Е как да се получат манджите?!   newsm78
Виж целия пост
# 37
в Германия освен турците някой консумира ли изобщо бял хляб  newsm78
за захар не съм наблюдавала, но пък и у нас готови продукти почти не се купуват ... ако нещо вземем ще е био и мнооого рядко .
Виж целия пост
# 38
При нас в китайския магазин можеш да намериш що годе свясни зеленчуци.Даже там видях стръкове пресен чесън,никъде другаде няма.Сега дебна за коприва,че големия ми син мрънка за такава супа.Ама незнам дали въобще има такова животно тук и как се казва на английски. newsm78

А иначе в същия магазин продават едни тъмно-сини пилета-заклани,оскубани,готови за готвене.
Направо ми е страшно да ги гледам,а какво остава да ги ям! #Shocked
Виж целия пост
# 39
Ох, Блонди, завидех ти благородно!  Mr. Green Чак ми се прищя да те поканя на гости да поседиш в нашата кухня  Whistling

Идвам с удоволствие  Hug
Виж целия пост
# 40
Сега дебна за коприва,че големия ми син мрънка за такава супа.Ама незнам дали въобще има такова животно тук и как се казва на английски. newsm78
Коприва на англ. е Nettle (stinging). Не зн. дали я има в Канада и къде, но ако имате магазини за органични продукти само, може да я има там, обикновенно около чайовете е  Peace Суха разбира се  Tired
Виж целия пост
# 41
Вие реки нЕмате ли си, ние си берем коприва, пресничка, чистичка. Едва чакам да се покаже и си набирам, като онази от приказката с лебедите. За коприва не питам, готвя щото много я обичам, но само прясна, опитах да я суша и сушена да готвя, но е много гадна.
Виж целия пост
# 42
Aз в щатите съм виждала едно разстение което прилича на коприва, но не е ... за повече от 10 год. там така и не видях коприва. Тук в ирландето обче има  eat , и кокичета има тук.
Виж целия пост
# 43
Не искам да повярвам, че съществува човек, който няма да обича таратор (или "Снежанка")  ooooh! Laughing
У нас много се тачат българските манджи, мъжът ми харесва българската кухня и си изяжда всичко, което му се сложи на масата. Особено като сме в България - стана фен на пълнените пиперки с ориз, агнешките супички, агнешкото с ориз на фурна, дреболийки печени, панирани, гювечета, таратори, снежанки, баници, всичко се изяжда с удоволствие  Grinning
По-трудно се правят някои ястия тук с липсата на същите продукти, но импровизираме с наличното и го докарваме горе-долу на вкус  Grinning
Не съм вманиачена да готвя само български манджи, хапваме и местни, и италианско, каквото ни е вкусно  Wink Остава само някой хубав ден да си донеса гювечета, че май само това ни липсва.
Виж целия пост
# 44
Щастлива, ние имаме, но май пак ще се местим и моят не иска да местим циганията, та ако идвате на сам свиркай, ще ти ги връча  Wink Има и за боб големи, и по млаки като за еденични порции и средни... Аз предпочитам обаче да готвя в иенско стъкло с капак Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия