За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 35 823
  • 743
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА.

ЧАСТ 29

[Изображението е взето от тук.]



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!
Виж целия пост
# 1
Запис в новата тема с въпроса ми от старата:

Сега съм решила да правя кокосови бонбони по тази рецепта (мисля на Блонди):

250 гр кокосови стърготини
200 гр течна пълномаслена сметана
85 гр захар
50 гр масло
2 ванилии
200 гр черен шоколад

Първо не ми е ясно 200 гр течна сметана равно ли е на 200 мл. И ако не е, колко сметана трябва да си купя? И мога ли да ползвам растителна сметана?
Шоколадът в рецептата се използва за овалване на получените бонбони. Въпросът ми е мога ли да му добавя още нещо, за да стане по-скоро като глазура, а и за да не стегне бързо след като го разтопя и да мога да работя по-спокойно.

И да попитам как да съхранявам сварено кондензирано мляко?

Благодаря предварително
Виж целия пост
# 2
aventita  200 не е равно на 200 мл / единиците измерват различни неща/, но разликата между тях едва ли  е толкова голяма, че да ти обърка бонбоните. Можеш да си купиш 200 мл. сметана и да я претеглиш колко грама е, ако е под 200 грама купуваш още, ако е над 200 махаш малко.
Не съм гледала рецептата, но предполагам че шоколада като се разтопи на водна баня към него се добавя и 50 гр. масло - тоест няма да се втърдява бързо, а и можеш да си държиш сместта в купичка с гореща вода и да си оформяш бонбоните спокойно, като започне да изстива водата  - сменяш я с гореща и готово.

P.S   bouquet Дядо хаджия благодаря за новата тема.
Виж целия пост
# 3
Благодаря много. Не е включено в рецептата, но аз ще си добавя масло в шоколада.
Виж целия пост
# 4
Тук съм и аз   bouquet
Виж целия пост
# 5
Момичета, какво може да се сготви от едно свинско шкембе?
Само да не е супа.
Виж целия пост
# 6
Момичета, какво може да се сготви от едно свинско шкембе?
Само да не е супа.

Много вкусно е сварено и после леко запечено на скара. Heart Eyes
Виж целия пост
# 7
Аз искам да попитам колко време може да се съхранява сладкарска течна сметана в отворена кутия, която съм облепила хубаво с тиксо?  newsm78
Виж целия пост
# 8
Момичета, какво може да се сготви от едно свинско шкембе?
Само да не е супа.

Много вкусно е сварено и после леко запечено на скара. Heart Eyes
Както и сварено,нарязано на лентички и след това задушено в масло....
Виж целия пост
# 9
Записвам се да ви следя Wink.
Виж целия пост
# 10
Повече чета, по-малко пиша, но съм с вас  bouquet.
Виж целия пост
# 11
Също сварено към него добавяш и малко запържено беконче подправки и с масълце в фурната да се задуши преди да го извадиш го поръсваш с кашкавалче да се зачерви и го хапвате  а може да ме викнеш да помагам с дегустирането Wink Laughing Crazy
Виж целия пост
# 12
Запис и от мен
Виж целия пост
# 13
Момичета, какво може да се сготви от едно свинско шкембе?
Само да не е супа.
Панирано и изпържено също е вкусно. Wink
Виж целия пост
# 14
Също сварено към него добавяш и малко запържено беконче подправки и с масълце в фурната да се задуши преди да го извадиш го поръсваш с кашкавалче да се зачерви и го хапвате  а може да ме викнеш да помагам с дегустирането Wink Laughing Crazy

Заповядай!  Hug 

Свеки ме пита за рецепта, ама да е различна от нейната /нейната е супа/ и по-засукана да бъдела.   Thinking Абе погледни, вика в интернет. И аз слушам и изпълнявам. Прочетох някъде, че имало  горчив вкус /вярно ли е/ и как да се махне /ако въобще може/? Тя е жена, която ще бъде впечатлена от рецепта, която да нахрани много хора. Така, че ако и кажа рецепта за мезенце ... нали ме разбирате.  Laughing После пък си мисля - колко голямо да е едно шкембе, че да се направи нещо по-така? По-скоро си е едно шкембенце.  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия