Вкусна, здравословна и отслабваща дневна програма - като начин на живот

  • 11 452
  • 52
# 45
Или има и в спорта нещо лошо? Joy

yes  Sunglasses

The Dangers of Exercise

Exercise, heart disease and diabetes

Exercise for weight loss

References
Виж целия пост
# 46
По отношение на соевите продукти могат да се прочетат доста разнопосочни мнения в нета. Факт обаче е, че японците, които консумират доста соеви продукти са сред най-дълголетните хора на планетата, а фитоестрогените не само че не предизвикват, а напротив- предпазват от рак на гърдата.

 мнения в нета ? link ?
... tova za рак на гърдата e palna izmislitza!

Цитат
Мненията на учените относно влиянието на фитоестрогените се оказват твърде противоречиви. Те са на мнение, че прекомерната употреба на растителни хормони сериозно вреди на здравето на жените. Учените предупреждават дамите да не прекаляват с приема на соеви продукти, защото твърде голямото количество естроген в организма увеличава риска от появата на рак на гърдата.

Изследвания, показват че в малки дози фитоестрогените действат като човешките полови хормони - естрогените, но в големи дози застрашават тяхното действие и производство. Но, за да получите желаният ефект от употребата на фитоестрогени, най-доброто решение е навременната консултация със специалист, който може да определи необходимите количества, така че растителните хормони да бъдат полезни за вашето здраве.


Източник: Фитоестрогени http://www.bb-team.orgwww.bb-team.org/articles/3365/#ixzz0nFbeX7EL

greendream , както писах и в предишния си постинг, становищата за соевите фитоестрогени са различни. До момента обаче не съм срещала проучвания, които с категоричност да доказват, че те повишават риска от рак на гърдата. При азиатските жени, които традиционно приемат с храната много по-голямо количество фитоестрогени, рак на гърдата се среща в пъти по-рядко от западните общества. Това със сигурност има връзка и с други различия в живота и храненето на тези жени, но не говори в полза на канцерогенно действие на соевите изофлавоноиди.
http://www.medscape.com/viewarticle/573514_3
Т.нар. ксеноестрогени наистина са проблем за организма, предизвиквайки синдром на естрогенно доминиране, но естрогени има и в месото, тъй като голяма част от животните се третират с хормони, а естрогенноподобно действие имат много химични субстанции - петролни продукти, пестициди, хербициди, сапуни, парфюми, почистващи препарати, дори и синтетичните естрогени, предписвани като противозачатъчни средства се натрупват в околната среда и оказват влияние.
И BTW, не знам защо точно реши, че най-достоверната информация по въпроса може да се открие в сайта на bb-team?
За зехтина - той наистина не е от най-подходящите за пържене мазнини, но пък и авторката на темата е посочила ясно, че препоръчва пърженето да се избягва и да се готви минимално храната.
Извинявам се за отклоненията, но на мен темата ми допада и ще продължа да я чета. Надявам се авторката да продължи също да пише в нея и да споделя личните си впечатления.
Виж целия пост
# 47
aziatzite sa druga rasa i imat sobstvenite si osobenosti
saita na bb-team moje i da ne ti haresva za dostoverna informatzia, no ne predlagash nishto po-konkretno, a i linka ti ne se otvaria bez abonament - mojesh li da pusnesh tzitat pone ot neshto "dostoverno" spored teb ?

az lichno ako darjish shte ti pusna na angliiski, frenski i ruski linkove za opasnostta ot rak pri priemaneto na soya  Peace

The Dangers of Soy Are Real--and Much Worse Than You Might Think

Цитат
Promoting soy foods as health foods while ignoring the dangers of soy and soy derivatives should be considered a crime against humanity. If you think this statement is too extreme, read this article to the end, and then see what you think!

The dangers of soy are thoroughly documented in the scientific literature, which makes it hard to believe that many health and fitness communities and counselors, and most health food stores, still promote soy products as ultra-healthy foods.

Hopefully this harmful misrepresentation of soy foods will begin to change as the dangers of soy become better known.


A Summary of the Dangers of Soy


•Soybeans and soy products contain high levels of phytic acid, which inhibits assimilation of calcium, magnesium, copper, iron, and zinc.
•Soaking, sprouting, and long, slow cooking do not neutralize phytic acid.
•Diets high in phytic acid have been shown to cause growth problems in children.
•Trypsin inhibitors in soy interfere with protein digestion and may cause pancreatic disorders.
•Test animals showed stunted growth when fed trypsin inhibitors from soy.
•The plant estrogens found in soy, called phytoestrogens, disrupt endocrine function, that is, the proper functioning of the glands that produce hormones, and have the potential to cause infertility as well as to promote breast cancer in adult women.
•Hypothyroidism and thyroid cancer may be caused by soy phytoestrogens.
•Infant soy formula has been linked to autoimmune thyroid disease.
•Soy has been found to increase the body's need for vitamin B12 and vitamin D.
•Fragile soy proteins are exposed to high temperatures during processing in order to make soy protein isolate and textured vegetable protein, making them unsuitable for human digestion.
•This same process results in the formation of toxic lysinoalanine and highly carcinogenic nitrosamines. (Doesn't sound like anything anyone would want to eat, does it?)
•MSG, (also called free glutamic acid), a potent neurotoxin, is formed during soy food processing. Many soy products have extra MSG added as well. (See video on the dangers of Aspartame, MSG's chemical first cousin.)
•Soy foods contain elevated levels of toxic aluminum, which negatively effects the nervous system the kidneys and has been implicated in the onset of Alzheimer's.

If this list of the dangers of soy isn't enough to make you run out the door of your local health food store, keep reading. It gets worse.
Виж целия пост
# 48

    * Abstract and Introduction
    * Phytoestrogen Classification
    * Phytoestrogens and Breast Cancer Risk
    * Phytoestrogens and Estrogen Biosynthesis
    * Phytoestrogens: Cellular Growth and Proliferation
    * Phytoestrogens and Tumor Development
    * Phytoestrogens and Signaling Pathways
    * Phytoestrogens and Estrogen-Metabolizing Enzymes
    * Conclusion

    * References
    * Appendix: Overview of Possible Mechanisms of Phytoestrogen Action

Information from Industry
Assess clinically focused product information on Medscape.
Click Here for Product Infosites – Information from Industry.
Phytoestrogens and Breast Cancer Risk

The importance of estrogens in the etiology of breast cancer is widely recognized (Bhat et al. 2003; Cavalieri et al. 2006; Yager and Davidson 2006). Estrogens have been implicated in the initiation and promotion stages of breast cancer, and lifetime estrogen exposure is a major risk factor for breast cancer development (Yager and Davidson 2006). Estrogens exert their carcinogenic effects via ER-dependent mechanisms as well as their genotoxic metabolites (Bhat et al. 2003; Cavalieri et al. 2006; Yager and Davidson 2006).

Epidemiologic evidence suggests that diet and nutrition can influence cancer development, and women living in Asia, where diets have traditionally included soybean products, report fewer postmenopausal symptoms and experience fewer breast cancers than women in Western countries (Adlercreutz 2002; Nichenametla et al. 2006; Usui 2006). More specifically, Asian women have a 3-fold lower breast cancer risk than women in the United States, independent of body weight (Ursin et al. 1994). Furthermore, serum concentrations of E2 are 40% lower in Asian women compared with their Caucasian counterparts (Peeters et al. 2003). Thus, environmental and dietary factors may explain at least some of the discrepancy in breast cancer risk between populations (Adlercreutz 2002; Nichenametla et al. 2006). The assertion that dietary and lifestyle factors may be partially responsible for the low breast cancer risks detected in Asian women is supported by observations in Asian women who immigrate to Western countries. The second- and third-generation descendants of women who migrated from Asia to Western countries have breast cancer risks similar to those of women in the host country, suggesting that lifestyle and not genetic factors explain the low breast cancer risk of women in Asia (Probst-Hensch et al. 2000; Usui 2006).

Phytoestrogens exhibit a wide array of pharmacologic properties, and recently, interest in the potential benefits of diets high in phytoestrogens has intensified, especially those related to chemoprevention. The link between phytoestrogens and breast cancer prevention has been the subject of numerous studies, and the epidemiology of breast cancer in relation to phytoestrogen consumption has recently been extensively reviewed (Adlercreutz 2002; Messina et al. 2006; Ziegler 2004). Generally, epidemiologic studies have been inconclusive, and the relationship between phytoestrogens and breast cancer prevention remains uncertain (Messina et al. 2006; Trock et al. 2006; Ziegler 2004). Some studies have revealed the modest protective effects of phytoestrogens; others have detected no association between phytoestrogen intake and breast cancer risk; and a few have reported marked protective effects (Hirohata et al. 1985; Hirose et al. 1995; Key et al. 1999; Nomura et al. 1978, 1985; Trock et al. 2006; Wu et al. 1996; Yuan et al. 1995). A recent review of 21 case-control and 15 prospective studies concluded that there is no clear evidence that phytoestrogen intake influences the risk of developing breast cancer (Gikas and Mokbel 2005). Nevertheless, some evidence suggests that soy intake must be high during certain windows of development, specifically prepubescence, in order to gain the protective effect of phytoestrogens (Hirayama 1990a, 1990b; Key et al. 1999; Lamartiniere 2000; Shu et al. 2001; Wakai et al. 1999; Wu et al. 1996). Despite intense investigation, it remains unclear whether phytoestrogens are actually chemoprotective agents or whether their presence is simply a biomarker indicative of a healthy diet.
 
Не, че имам нещо против bb-team, но все пак се доверявам на факти, посочени в научни изследвания. А за азиатците че са друга раса , друга са, но е установено, че емигриралите от тях в западни държави започват да боледуват така ,както и местните жители, което говори за влияние на външни фактори, а не за генетични особености.
Виж целия пост
# 49
Все пак... добро утро!  Hug
Поздравявам ви с тази песен и най-вече с първите няколко думи
http://vbox7.com/play:df2dce36&start=17&r=emb
dealensk Hug
Виж целия пост
# 50
Благодаря за всички мнения! Simple Smile Няма какво да кажа, те сами говорят за себе си Simple Smile Не съм писала няколко дни, защото бях на великолепна почивка сред природата, съчетана със здравословно хранене, спорт и медитация. Чувствам се като преродена и ви го пожелавам на всички! Времето навън е прекрасно. Усмихнете му се, чуйте птичките, забележете трептенето на листата.  Heart Eyes Природата не разбира от сложни думи и доказване на осведомеността ти по всички въпроси, там говориш на езика на простотата, радостта и усещанията. Simple Smile

Snow4eva, благодаря ти за песента! Много хитро хрумване Wink(: Поздравявам те за това, че си се излекувала с помощта на храната. Чувала съм много хубави неща за житния режим. Можеш ли да ни споделиш повече за него?

Освен http://self-help.bg/,  ви препоръчвам и един друг много хубав сайт, който засяга предимно храненето - но то всичко е свързано – няма смисъл да се храниш здравословно, когато бълваш отровни думи и мисли: http://www.zemianazaem.com/

Между другото, нали знаете, че докато се храните, за каквото мислите/ говорите/ слушате, се отразява на молекулния състав на храната?
Виж целия пост
# 51
dealensk Hug радвам се, че си толкова заредена!
Между другото, нали знаете, че докато се храните, за каквото мислите/ говорите/ слушате, се отразява на молекулния състав на храната?
dealensk Hug И не само това... важното е настроението, което имаме, докато приготвяме храната! Колкото и странно да звучи, но аз напоследък се опитвам нещо да си пея и мисля, че се получава по-добре - и за настроение, и за зареждане на храната!
Относно житния режим, той е не само отслабващ, но и пречистваш и лековит. За да не спамя темичката, ще те поканя в Житната тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=494698.0
Резултатите се виждат и от линийката ми.
Пожелавам на всички много хубав ден, успешна седмица и хубаво настроение!  Hug
Виж целия пост
# 52
"Т.нар. ксеноестрогени наистина са проблем за организма, предизвиквайки синдром на естрогенно доминиране, но естрогени има и в месото, тъй като голяма част от животните се третират с хормони, а естрогенноподобно действие имат много химични субстанции - петролни продукти, пестициди, хербициди, сапуни, парфюми, почистващи препарати, дори и синтетичните естрогени, предписвани като противозачатъчни средства се натрупват в околната среда и оказват влияние. "

Ставаше дума за това, днес в "На кафе".
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия