Вкусна, здравословна и отслабваща дневна програма - като начин на живот

  • 11 468
  • 52
# 30
Weightie, благодаря за уточненията за въпросната хипотеза. Хубаво е, че си угаждаш на душата. Но понякога просто се налага да спрем някои удоволствия – дали ще е заради здравето си, светоусещането ни или стремежите си. А и можем да си изградим да се чувстваме комфортно във всеки начин на живот, но това е друга тема. Друга тема е и дали животът е вечен – нещо, в което вярвам;)

greendream, защо соята да е отрова? Освен, че е генно модифицирана повсеместно, както и царевицата, какво друго й има? А генно-модифицираните храни все още не е доказано до какви последствия водят. Рано е. Това е като с мобилните телефони. КОлкото по-отрано е нещо, толкова по-малко може да се каже какви точно са последствията в дългосрочен план.

Snow4eva, извинявай за директния въпрос (можеш да не ми отговаряш, естествено), но какви здравословни проблеми си имала? защото има значение дали си болен или здрав за това, което консумираш.

За останалото – продължавам да си го отстоявам Simple Smile( :

-   режима на Майкъл Търмънд, който даде резултати не само при мен, но и при 5 човека около мен, които го направиха след като видяха резултатите при мен
-   солта се съдържа натурално в храната (a и във водата), няма нужда от допълнително
-   мазнините - също. А и не можем да избегнем зехтина, все пак готвим.
-   протеин + бавен въглехидрат = добър метаболизъм (естествено, ако се храниш само с плодове и зеленчуци, без захар и консерви, резултатът е същият, само мускулите са ти малко по малки)

Поздрави и усмивки, хахахахихихи Simple Smile(:
Виж целия пост
# 31
greendream, защо соята да е отрова? Освен, че е генно модифицирана повсеместно, както и царевицата, какво друго й има? А генно-модифицираните храни все още не е доказано до какви последствия водят. Рано е. Това е като с мобилните телефони. КОлкото по-отрано е нещо, толкова по-малко може да се каже какви точно са последствията в дългосрочен план.

1. Високите нива на фитиновата киселина в соята намалят усволяването на калция, магнезия, медта, желязото и цинка. Фитиновата киселина не се неутрализира с накисване, покълване и дълго готвене. Диета богата на тази киселина води до проблеми на растежа (а много храни за деца и бебета са базирани на соя).
2. Инхибиторите на трипсина в соята пречат на усвояването на белтъчините и може да доведат до нарушения в секрецията от панкреаса. Тестове с животни показват забавено развитие при диета богата на тези вещества.
3. Фитоестрогените в соята нарушават функциите на енрокринната система и може да доведат до безплодие и рак на гърдата.
4. Фитоестрогените потискат функциите на щитовидната жлеза и може да доведат до рак на щитовидната жлеза. При бебетата, храненето със соеви формули може да доведе до авотимунно нарушение на функциите на щитовидната жлеза.
5. Аналогът на витамин В12 в соята не се абсорбира добре и води до намаляне на количествата от В12 в тялото.
6. За да се направи текстурирана соя, сирене и мляко, белтъците в нея се разрушават.
7. Преработката на соя води до образуването на тежки токсични и канцерогенни елементи.
8. Мононатриевият глутамат е страничен продукт от обработката на соя и както знаем тежък невротоксин.
9. Соята и соевите храни съдържат високи нива алуминий, който е токсичен за нервната система и бъбреците.


http://life-enthusiast.com/index/Education/Soy
http://www.second-opinions.co.uk/no-joy.html
Виж целия пост
# 32
Snow4eva, извинявай за директния въпрос (можеш да не ми отговаряш, естествено), но какви здравословни проблеми си имала? защото има значение дали си болен или здрав за това, което консумираш.
dealensk Hug разбира се, че ще отговоря!
Визирам най-вече едно нещо, което ме мъчи от години - епикондилит на левия лакет. Доколкото разбрах, това е нещо като хронично възпаление, което при мен не мина няколко години /може би 5 год./. Получих го от часове наред обездвижване на лакета /вследствие работа с компютъра/ в неудобна, явно поза, която е натоварвала лакета. Поне така ми обясниха. В началото болката беше непоносима и се наложи да се поставят инжекции. Лакетът дълги години беше като топка надут и безобразно изглеждащ. Да не говорим, че когато си вдигах ръката да се реша, или да си мия косата - не можех с тази ръка. Всяка нощ, в продължение на години, при всяко мръдване на ръката, изпитвах болка и се събуждах. От началото на тази година все по-малко ме болеше, преди около 2 месеца - престана да ме боли нощем. Видимо е спаднал доста, все още е леко подут, но не е така, както беше! Това със сигурност е факт, а не внушение!
Другото странно нещо беше слънчева алергия и най-вече вид дерматит на кожата на лицето. Аз "пламвах" от някои кремове за лице и от всякакъв алкохол /дори и чаша бира или вино/ Сърбежът беше много неприятен. Това също отшумя.
Не мога да кажа за второто със сигурност, защото е почти недоказуема причината дали е от стрес, или от многото протеини, които поемах с един от хранителните режими, или от нещо друго. Винаги съм била с нежна и чувствителна кожа. Може да е и от предкритическата възраст, в която или съм, или скоро ще влезна...
Но е факт, че откакто промених начина на хранене и включих кефир и пречистване с житен режим - тези проблеми изчезнаха почти. Надявам се с течение на времето отново да отшумят.
За тежестта на кг и за усещането на лекота след тези 18 кг. смъкнати /това си е един пълен куфар, който се носи 24 часа, 7 дни и т.н. на гърба/ изобщо няма и да споменавам, но всички знаят за вредата от наднорменото тегло - по-високо кръвно, затруднени движения, разширени вени и т.н. Между другото... и вените са ми по-добре /имах 2 операции преди години, но после пак се появиха и чувствах тежест/!
Може да е от тези промени в храненето, може да е от молитвите, които съм казала, а може и от техниките, които съм се опитвала да правя, за да намаля болката.
Проблемите ми не са били сериозни, но са ми носели болка и дискомфорт.
Та... това е в общи линии!  Laughing
Както се казва - почти здрава като бик и почти толкова умна!  Laughing
Виж целия пост
# 33
...защо соята да е отрова? Освен, че е генно модифицирана повсеместно, както и царевицата, какво друго й има? А генно-модифицираните храни все още не е доказано до какви последствия водят...
...
-   солта се съдържа натурално в храната (a и във водата), няма нужда от допълнително
-   мазнините - също. А и не можем да избегнем зехтина, все пак готвим.
...

това, от цитата са пълни глупости
соята: НЕ ТРЯБВА да се има доверие на 4овек, подтикващ към  консумация на отрови

сол: морска сол в храната няма (освен в наблъсканите с боклуци колбаси), нито във водата в такива коли4ества 4е да задоволява нуждите на организма от този важен минерал

мазнини: който готви със зехтин е изкукуригал, сори 4е съм толкова рязка, но това си е ОТРОВА
готви се само с масло ако търсиш здравословно хранене
загряването на те4ните мазнини ги прави отровни

написаното от теб показва колко малко разбираш какво наистина е полезно, а и си нямаш понятие какво е вредно
дано не ти се вържат много овце
Виж целия пост
# 34


 Солта е непременно да се приема.
Заради всякакви проблеми с щитовидната жлеза. Ествествено - трябва да е качествена и да е в умерени дози.



В интерес на истината солтa / NaCl/ няма никакво специално отношение към функциите на щитовидната жлеза. Това, което е необходимо за синтезиране на тиреоидните хормони е йод. И него можем спокойно да си го набавяме като ядем редовно морски храни.
Виж целия пост
# 35
нерафинираната морска сол не е отровата натриев хлорид, дето ни пробутват в магазина, а коктейл от доста и все полезни минерали
тук никой от нас няма предвид натриев хлорид
освен автора на темата
Виж целия пост
# 36
Нерафинираната морска сол си е пак в над 95% NaCl. Не знам как в единия случай той е отрова, а в другия супер полезен. Верно е, че морската сол съдържа и други минерали в незначителни количества, но не знам в нея да има нещо толкова есенциално, което да не се съдържа в други храни, особено тези с морски произход.
И dealensk е права- солта трябва да се ограничава при болни с хипертония, а също и при хора с тежка сърдечна недостатъчност.
А за щитовидната жлеза си поддържам мнението - за да функционира нормално се нуждае от йод, а не от натриев хлорид, или други неизвестни елементи в морската сол.
По отношение на соевите продукти могат да се прочетат доста разнопосочни мнения в нета. Факт обаче е, че японците, които консумират доста соеви продукти са сред най-дълголетните хора на планетата, а фитоестрогените не само че не предизвикват, а напротив- предпазват от рак на гърдата.
Виж целия пост
# 37

мазнини: който готви със зехтин е изкукуригал, сори 4е съм толкова рязка, но това си е ОТРОВА
готви се само с масло ако търсиш здравословно хранене
загряването на те4ните мазнини ги прави отровни

Не искам да се заяждам, обаче не си права. Няма нищо общо, дали мазнините са течни или не. Истината се крие в състава и начина им на обработка.  Маслото е точно толкоова непрепоръчително при топлинна обработка над 175 градуса  колкото и зехтина. Зехтин студено обработения тип "extra virgin native" губи полезните си качества при топлинна обработка над 130 градуса. С него спокойно могат да се задушават, бланшират продукти на бавен огън. Студенопресования зехтин не "extra virgin native" устоява топлинна обработка до 175 градуса както и маслото и спокойно могат да бъдат използвани както за печене в фурна така и за пържени на крехки месца, зеленчуци, и морски деликатеси. Важното е да се загрее първо тигана и тогава да се добавя мазнината!Идва един пункт на горене на маслата и течните мазнини при който  започват да горят и точно това определя кой продукт до каква температура може да се използва, преди да започне да се променя химично/термично състава на дадения продукт, като нерафинираните течни мазнини губят голяма част от полезните си съставки (за това става дума, като давам за пример тези градуси). На най висока топлинна обработка при пункт на горене след 230 градуса издържа рафинираното фъстачено олио, след него на 225 градуса идва рафинираното слънчогледово олио,  като общо казано всички рафинирани течни мазнини издържат на термична обработка, т.е. не променят качествата си при тепература до около 220 гр. както и палмовото олио, да не говорим че има и рафиниран зехтин, който идържа на 200градуса. така маслото запазва качествата си до 175 градуса както и зехтина. С разликата че полезните качества на зехтина немогат да се сравнят с тези на маслото, тай като първия има високо съдържание на наситени мастни киселини. След рафинираните течни мазнини идва мястото на свинската мас и кокосовото масло с фактор  218-205 градуса.
Аз готвя само с зехтин или рафинирано слънчогледово олио, според зависи от температурата. Тай като вкъщи се фритира изключително рядко, за което използваме рафинираното олио, се храним главно с зехтин, както и цяла италия и т.н. И може би ще прозвучи смешно, но все още не съм чула някой да е умрял или да се е натровил от зехтин. Имам чувството, че ти просто опитваш да откажеш всички от растителните мазнини. Също така не съм чула, някой да страда от зътлъстяване и проблеми със сърцето защото цял живот бил ял, картофи, плодове зеленчуци и пълнозърнест хляб... ама както и да е. Малко се отклонявам от темата, за което се извинявам.
Пак повтарям, че не искам да се заяждам, но не смятам че е редно, да се обиждат тук хората като стадо и овце. Аз също не намирам всички аспекти на този режим за правилни, но просто не е редно да сме толкова дръзки. След като ти си убедена в ВМ НВХ режим, това е добре и се радвам че си доволна и ти е вкусно. Но просто не всички сме на едно мнение, помисли си и колко щеше да е глупав света, ако всички бяхме марионетки. Не всеки понася високо мазнинен режим и не всеки може да закусва с животински протеини. Аз например не обичам месо. Не съм вегетариянка, ям, но рядко. просто не ми харесва. Мразя всякакви субпродукти и ми се повдига при вида на дробчета и воденички, но не съм и нападнала никой който ги яде. Всеки си има убеждения и своя гледна точка. След като авторката е отслабнала с този режим и е решила че мкоже да живее и да продължава да се храни така, ами добре. Неин си е живота и здравето.  Пак казвам не се заяждам. Но просто всеки може да иозрази мнение със спокоен тон и без опити да налага собственото си мнение като миродавно. Аз например приемам само йодирана сол, а не морска. И морска ползвам, но в комбинация с определени рецепти, но не съм тръгнала да налагам че това е най.правилно. За всеки неговия режим е най-добър, защото с него е отслабнал и е постигнал желания ефект, но това не означава, че всички трябва да тръгнем като "стадо" да го спазваме и като "секта" да го извисяваме в небесата като най-най-най-.... Живеем в демократични времена, всеки има право на избор и мнение. Нека се уважаваме повече и респектираме различното мнение на хората около нас!
Виж целия пост
# 38
weightie, жокер:
omega3 и  omega6
Виж целия пост
# 39
Не, по-скоро омега-9  Simple Smile
Виж целия пост
# 40
това ве4е е висш пилотаж
другото е достатъ4но трудно за смилане  Laughing
Виж целия пост
# 41
какво за омега 3 и 6. И тях приемам: ям риба( най вече риба тон,сьомга, скумрия - с най високо съдържание на омега 3), ядки, ленено и сусамово семе (сусамово и орехово олио също използвам): да не говорим за слънчогледа и слънчогледовите продукти. И се опитвам да поддържам съотношението между двете 5:1. Ясно ми е спокойно. Не падам от марс, макар от венера... Peace А за омега 9 вече писах, че консумирам зехтин!Макар и омега 9 да не е (EFA) все пак е полезна за кожата, редуцира болките при подутини и подпомага смазването на ставите...
хайде стига вече. Ясно е че всеки по някакъв начин допринася за здравето си. Един има едно разбиране, друг друго. Пределно ми е ясно кое за мен е добре и кое не ивсеи решава кое му е вкусно. Направо и наспамихме темата на авторката до дупка. Глупаво е просто.
Виж целия пост
# 42
По отношение на соевите продукти могат да се прочетат доста разнопосочни мнения в нета. Факт обаче е, че японците, които консумират доста соеви продукти са сред най-дълголетните хора на планетата, а фитоестрогените не само че не предизвикват, а напротив- предпазват от рак на гърдата.

 мнения в нета ? link ?
... tova za рак на гърдата e palna izmislitza!

Цитат
Мненията на учените относно влиянието на фитоестрогените се оказват твърде противоречиви. Те са на мнение, че прекомерната употреба на растителни хормони сериозно вреди на здравето на жените. Учените предупреждават дамите да не прекаляват с приема на соеви продукти, защото твърде голямото количество естроген в организма увеличава риска от появата на рак на гърдата.

Изследвания, показват че в малки дози фитоестрогените действат като човешките полови хормони - естрогените, но в големи дози застрашават тяхното действие и производство. Но, за да получите желаният ефект от употребата на фитоестрогени, най-доброто решение е навременната консултация със специалист, който може да определи необходимите количества, така че растителните хормони да бъдат полезни за вашето здраве.


Източник: Фитоестрогени http://www.bb-team.org/articles/3365/#ixzz0nFbeX7EL
Виж целия пост
# 43
какво за омега 3 и 6. И тях приемам: ям риба( най вече риба тон,сьомга, скумрия - с най високо съдържание на омега 3), ядки, ленено и сусамово семе (сусамово и орехово олио също използвам): да не говорим за слънчогледа и слънчогледовите продукти. И се опитвам да поддържам съотношението между двете 5:1. Ясно ми е спокойно. Не падам от марс, макар от венера... Peace А за омега 9 вече писах, че консумирам зехтин!Макар и омега 9 да не е (EFA) все пак е полезна за кожата, редуцира болките при подутини и подпомага смазването на ставите...
хайде стига вече. Ясно е че всеки по някакъв начин допринася за здравето си. Един има едно разбиране, друг друго. Пределно ми е ясно кое за мен е добре и кое не ивсеи решава кое му е вкусно. Направо и наспамихме темата на авторката до дупка. Глупаво е просто.

vaprosat e da ne se gotvi sas zehtin - tova ubiva i modifitzira poleznite raboti v nego, kato gi prevrashta v otrova za choveshkia organizam

Lenenoto seme e bogato na ALA mastni kiselini, koito blagopriatstvat rakovite obrazuvania. Po-dobre da se izbiagva.
Виж целия пост
# 44
какво за омега 3 и 6. И тях приемам: ям риба( най вече риба тон,сьомга, скумрия - с най високо съдържание на омега 3), ядки, ленено и сусамово семе (сусамово и орехово олио също използвам): да не говорим за слънчогледа и слънчогледовите продукти. И се опитвам да поддържам съотношението между двете 5:1. Ясно ми е спокойно. Не падам от марс, макар от венера... Peace А за омега 9 вече писах, че консумирам зехтин!Макар и омега 9 да не е (EFA) все пак е полезна за кожата, редуцира болките при подутини и подпомага смазването на ставите...
хайде стига вече. Ясно е че всеки по някакъв начин допринася за здравето си. Един има едно разбиране, друг друго. Пределно ми е ясно кое за мен е добре и кое не ивсеи решава кое му е вкусно. Направо и наспамихме темата на авторката до дупка. Глупаво е просто.

vaprosat e da ne se gotvi sas zehtin - tova ubiva i modifitzira poleznite raboti v nego, kato gi prevrashta v otrova za choveshkia organizam

Lenenoto seme e bogato na ALA mastni kiselini, koito blagopriatstvat rakovite obrazuvania. Po-dobre da se izbiagva.
както вече писах, може да се готви със зехтин до определена температура според вида зехтин, като до тази температура зехтина нито променя качествата си нито се модифицират полезните вещества. За съжаление мога да ти дам линк само на неската бундесцентрала по здравеопазване но сигурно и като зададеш smoke point of oil (мисля че това е термина на английски ще намериш достоверни источници). А за вредата от лененото семе е пълна глупост ако се поема в умерени количества. Аз като се сетя изяждам най-много по 1 с.л. на седмица. То всичко е вредно в големи количества, все на нещо ще се намери вреда. Няма смисъл да е зъдълбочаваме. Лененото семе е богато на омега 3 и е подпомага обмяната на веществата и помага при запек.
Сега тука ще се опитваме да си оборваме мненията ли? За всяка теза може да се намери антитеза. Особено в виртуалното пространство. По всяка тема има две страни: и два фронта: ЗА и ПРОТИВ!
Стига вече, горката авторка на темата, тя спря и да пише. Направо е грозно. Аз отивам да спортувам, направете го и вие, пийте една вода и се успокоете... Hug Peace Или има и в спорта нещо лошо? Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия