риба седмично - идеи??

  • 14 446
  • 43
много държа да я има в менюто ни, обаче аз самата я обичам само като е без кости... поради трудността съм я махнала почти от своето меню от години, ям филе акула на морето Laughing
но, така или иначе, много държа това да се промени заради мира...

бихте ли ми казали идеи за видове риба и прясна и замразена, без кости или филе, и как бързо се приготвя... нямам никакъв опит Crazy да речем за рецепти ще търся и из нета, но незнам изобщо видовете риби... онзи ден готвих замразена треска филе..... стана ужасна Sick Sick мжое би проблемът е в рибата, щото уж на скара във фолио я правих и с подправки... всъщност не беше стегнато фолиото и доста поизтече... но беше ужасно суха, трудно се дъвчеше и много безвкусна  Embarassed
Виж целия пост
# 1
 Peace Една идея за филе от пангасиус. Предварително посолявам, поръсвам с черен пипер, малко риган, бяло вино и омазвам с горчица. Престоява поне 2 часа в хладилник. Пека в тава, покрита с фолио, което махам накрая, за да запека. Филетата поръсвам с олио или зехтин, орехи, стафиди и отгоре шайби домат.
Виж целия пост
# 2
и дали са популярни тези риби, примерно дали ги има замразени в кауфланд, че да си купя няколко да имам за готвене 3-4 седмици Peace

тази рецепта, мерси рали, ми се струва малко трудна, но осъществима Peace в смисъл, че нямам бяло вино и горчица, както и орехи и стафиди... но не пречи да се снабдя Peace
Виж целия пост
# 3
Бяла риба със сметана и Сьомга на фурна  Simple Smile



Иначе на мен любима риба ми е скумрията на скара и пържена пъстърва, винаги стават без грешка и са много вкусни   chef
Виж целия пост
# 4
Филе от Пангасиус - ние в къщи го правим по много начини, сега ще ти напиша последният вариант,който правихме - подготвям си фолио за печене/4 филета,4 парчета фолио/, на дъното на всяко парче фолио поставям едро нарязан лук и чесън,слагам филето от Пангасиуса отгоре,посолявам, слагам масълце, и по 2 резенчета лимонче.Завивам,и пека - става страхотно,със сос тартар Peace
Виж целия пост
# 5
Моите деца са фенове на скумрията. Напоследък я приготвям основно в тенджера под налягане. Слагам една-две обезкостени скумрии, доматено пюре и зеленчуци по избор (грах, моркови, чушки) и варя за  около 10-15 мин в тенджерата. Обезкостявам скумрията по метода, който labrex беше споменала - идеално размразената скумрия се срязва откъм корема и след това се притиска с ръка от към гръбнака. Така той се отделя от месото и остават евентуално някои костички, които се усещат при минаване с ръка и се махат.
Виж целия пост
# 6
и дали са популярни тези риби, примерно дали ги има замразени в кауфланд, че да си купя няколко да имам за готвене 3-4 седмици Peace

тази рецепта, мерси рали, ми се струва малко трудна, но осъществима Peace в смисъл, че нямам бяло вино и горчица, както и орехи и стафиди... но не пречи да се снабдя Peace

Мисля, че веднъж да купиш замразена пакетирана риба бързо ще се откажеш.
Когато взимам филе най-често го приготвям плакия.
Виж целия пост
# 7
Риба - с кости, без кости, прясна, замразена....надявам се да ви допадне нещо от моите рецепти Peace
Виж целия пост
# 8
Сайра - Изчиства се от вътрешностите,посолява се и се напиперява с черен пипер.пече се на скара или във фурната.
Калкан - пържи се.Кости няма има едни "копчета" и толкоз
Сафрид - пържи се.Кости само средна
Кефал - пържи се.Кости средна,другите не се усещат.
Скумрия - може печена ,пържена или с доматен сос плакия
Риба Тон - пече се.Кости само средна.
Коремчета от акула - нарязва се на лентички,овалва се в брашно и се пържи.Кости - НИКАКВИ!
Сьомга филе  -  на оребрения тиган,скара или фурна.Кости - Никакви
Котлет сьомга - както горе.Кости малко и са големи.Лесно за ядене...
Цаца - пъжи се оваляна в брашно или с на плакия във фурната.
Лаврак - печена на фурна.
Виж целия пост
# 9
Да ти кажа че и аз не съм любител на рибата но съпруга ми много я обича и се налага поне един път седмично да правя.
Първо,по възможност не купувай замразена риба има огромна разлика във вкуса а и не рядко като я размръзна става на каша.Аз ходя един път седмично до рибарски магазин и си копувам не замразена.
За готвене на фурна с доматки и подправки взимам сом,той има много малко кости на гръбнака и да остане някоя е дебела като клечка за зъби и не е проблем.
Със същите кости е кралския кефал/той е замразен/него само го осолявам и пържа на грил-тиган,страшно е вкусен и няма мирис на риба,по-скоро е като пилешко.
Правих и змиорка по рецептата на Лабрекс "Скумрия на фурна с пълнеж от гъби и кашкавал"
стана страхотна.
На скара или грил-тиган пека сйомга или пъстърва
Виж целия пост
# 10
а от рибарски как познавате дали е прясна Rolling Eyes защото имам маазин в квартала, но ме е страх... то не че замразената е сигурно де Rolling Eyes
Виж целия пост
# 11
Скумрия - може печена ,пържена

Ммм, пържена скумрия? Сигурна ли си? Не е ли прекалено мазна за пържене? Никога не съм яла, нито чувала някой да пържи скумрия  Confused
Виж целия пост
# 12
Освен всички изброени дотук аз ти препоръчвам Саворин  Peace продава се замразена по 7-8 филенца в пакет и въпреки, че е замразена не пуска никаква вода за разлика от другите замразени риби   Wink
Приготвям я във фурната, нареждам в тавичка намазана със зехтин /олио/, поръсвам със сол и босилек и пека става супер  Peace
Виж целия пост
# 13
Скумрия - може печена ,пържена

Ммм, пържена скумрия? Сигурна ли си? Не е ли прекалено мазна за пържене? Никога не съм яла, нито чувала някой да пържи скумрия  Confused

страхотия е  Peace Избира се средна риба, не най-дебелата, а ако в сместа с брашно сложиш чесън на прах, червен пипер и още подправки става  Crazy

Мастерче, как ме подсети с толкова риби  Hug
Виж целия пост
# 14
Ще пробвам, не знаех  Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия