риба седмично - идеи??

  • 14 449
  • 43
# 30
и дали са популярни тези риби, примерно дали ги има замразени в кауфланд, че да си купя няколко да имам за готвене 3-4 седмици Peace

тази рецепта, мерси рали, ми се струва малко трудна, но осъществима Peace в смисъл, че нямам бяло вино и горчица, както и орехи и стафиди... но не пречи да се снабдя Peace


В Пикадили има филета най-различни-пастърва,ципура,сьомга,пангасиус...пресни са.За готвене-най-елементарното,за което се сещам е да да измиеш и посолиш едно филе и да го метнеш във фурната с някой картоф.
Виж целия пост
# 31
задължително един път в седмицата ядем риба,пържена или на скара.
,
Виж целия пост
# 32
Риба - с кости, без кости, прясна, замразена....надявам се да ви допадне нещо от моите рецепти Peace

Много интересни рецепти   bouquet
Виж целия пост
# 33
  - обезкостена нарязана на порции скумрия се поставя в тенджера,добавят се домати,лук ,нарязани на шайби картофи и може и няколко маслини,оставя се да ври на слаб огън без да се разбърква 20- на минути.
  - друго което приготвям е паниран пангасиус.
Виж целия пост
# 34
Интересно предложение е това с картофите ... нокога не съм слагала при риба картофи, с изключение на рибената чорба. Но винаги има първи път - ще пробвам.
Виж целия пост
# 35
аз пък никога не съм слагала картофи на рибената чорба ,но защо немога да опитам .аз слагам риба,морков, лук, целина и сгъстявам с грис.
Виж целия пост
# 36
аз пък никога не съм слагала картофи на рибената чорба ,но защо немога да опитам .аз слагам риба,морков, лук, целина и сгъстявам с грис.
Независимо какво слагаш ориз или картоф на чорбата...Рибената чорба е нищо бз девисил! Той придава специфичния мирис и аромат.
Виж целия пост
# 37
Рибената чорба е нищо бз девисил! Той придава специфичния мирис и аромат.
зная ,но мъжа ми не го обича  и заради него не слагам
Виж целия пост
# 38
А за чистена пъстърва каква рецепта бихте ми препоръчали - правила съм досега на фурна, но риба на фурна не ми харесва как се получава...
Много ви чета,но рядко пиша,но решиха да споделя моята любима рецепта за пъстърва.
Почистената и осолена пъстърва се пълни вътре с разбъркана предварително паста/чесън,копър ситно нарязан,магданоз,лющян,зехтин и черен пипер/всичко това го правя в една малка чашка/защото ако много станат подправките не е много хубаво,не се усеща вкуса на пъстървата.Всяко парче го намазвам и отвън със зехтин овивам във фолио и във фурната 1 час на 180 гр.
Виж целия пост
# 39
А за чистена пъстърва каква рецепта бихте ми препоръчали - правила съм досега на фурна, но риба на фурна не ми харесва как се получава...
Много ви чета,но рядко пиша,но решиха да споделя моята любима рецепта за пъстърва.
Почистената и осолена пъстърва се пълни вътре с разбъркана предварително паста/чесън,копър ситно нарязан,магданоз,лющян,зехтин и черен пипер/всичко това го правя в една малка чашка/защото ако много станат подправките не е много хубаво,не се усеща вкуса на пъстървата.Всяко парче го намазвам и отвън със зехтин овивам във фолио и във фурната 1 час на 180 гр.
1 час не е ли прекалено много?
Виж целия пост
# 40
искам да ви похваля и една рецепта за миди:
Измивам цели миди с черупката,слагам ги в тенджера,поливам ги с малко вино,сол,слагам стрък девисил,стръг магданоз и стръг копър.Похлупвам тенджерата и от самата топлина те се отварят.След наколко минути ги поливам със смес от маргарин калиакра,сол,чесън соев сос,всичко това разбъркано и завряло за минутка в микровълновата.Поливам върху мидите и отново затварям капака за 1-2 мин.Гостите ми винаги ги харесват! LaughingТова нещо го сервирам със изпържени на ролца от раци само в мазнина без брашно и печени на фурна картофи/почти цели,ако са много големи или съвсев цели малки,малко олио,бира,магданоз,чубрица и покривам със фолио,стават идеални! Hug
Виж целия пост
# 41

1 час не е ли прекалено много?


мисля че не,може и 45 мин да са newsm78Нищо няма да и стане.Винаги така я правя.
Виж целия пост
# 42
Поне веднъж седмично ядем риба,много обичаме  Heart Eyes За детето и аз търся нещо подходящо и нашите фаворити са сом(най-вече пържен,няма малки кости,страшно вкусен е и по него има доста месце),пъстърва(пържена),ципура(печена,има кости,но са големи и лесно се намират и махат),скумрия(също печена) и бяла риба(всякак приготвена,нея я купувам замразена).
От магазина ги взимаме живи и после мъжът ми се оправя с чистене,рязане и т.н.И аз жива няма да мога нищо да я правя,освен да я гледам в легена,а ти щом не можеш дори и очите да и погледнеш,помоли продавачът да ти я подготви   Peace
Виж целия пост
# 43
Морско дъно

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия