За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 29 279
  • 728
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА.

ЧАСТ 30

[Изображението е взето от тук.]



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!
Виж целия пост
# 1
Помогнете с рецепта за крем карамел.. навсякъде за литър мляко откривам с различно количество яйца  Praynig нека е изпитана рецепта

Аея, аз слагам 6 яйца на литър мляко, можеш и 8 да сложиш, няма да се промени кой знае колко. Погледни и сладкиш "крем карамел", разкошен е!  bouquet
Виж целия пост
# 2
От предходната част на темата:

Може ли някой да ми даде рецепта за тесто за пица?Мерси предварително Hug


Помогнете с рецепта за крем карамел.. навсякъде за литър мляко откривам с различно количество яйца  Praynig нека е изпитана рецепта
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви много, ще пробвам със 7 яйца.. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Колко е трайността на яйцата в хладилника?Ако са от месец ,да ги хвърлям ли или за нещо определено мога да използвам?
Виж целия пост
# 5
Колко е трайността на яйцата в хладилника?Ако са от месец ,да ги хвърлям ли или за нещо определено мога да използвам?

Не ги хвърляй, дават им от три до пет седмици трайност в хладилник. За всеки случай, като ги ползваш, чупи едно по едно в купичка, мушкаш носле, помирисваш, гледаш дали не са станали много мътни, ей такива работи, ако не са - си ги ползваш.  bouquet
Виж целия пост
# 6
Колко е трайността на яйцата в хладилника?Ако са от месец ,да ги хвърлям ли или за нещо определено мога да използвам?

Ако яйцата са купени, би трябвало, да има дата, до кога са годни. Ако са домашни, можеш да направиш следното. Поставяш ги във вода и ако плуват не означава, че са развалени, но че е навлязъл въздух между черупката и онази бяла ципа под нея (не зная как се казва точно). Така, че чупиш всяко яйце в отделна купичка и тогава се вижда, дали е още годно или не. Годността на яйцето може да се определи по миризмата или по белтъка - дали е прозрачен, чист, да не е мътен.
Ако датата на годност е изминала, не означава непременно, че яйцата са вече развалени, но следва, да се обработят при най-малко 70°С.
Яйцата притежават собствена защита в сравнение с някои други лесно развалящи се хранителни продукти и това е благодарение на белтъчните ензими.
Екстремни температурни разлики могат, да доведат до по-бързото разваляне на яйцата.
Виж целия пост
# 7
Здравейте! И аз да се запиша с въпросче- как се правят тиквички, за яденето със соса с кисело мляко, но не пържени, а печени. Пробвах, но се разкашкаха. А съм чела някъде, че някои мами ги пекат и така си спестяват неприятното висене до тигана.
Виж целия пост
# 8

Здравейте и от мен Heart Eyes! И аз имам  питанка ,  чували ли сте за бъркана баница с лук;Аз чух за нея в случаен разговор и не ми беше удобно да питам за подробности.Та ако може споделете ако стея правили Praynig
Виж целия пост
# 9
gretacvetina аз ги пържа във фритюрника.
А може да ги метнеш и във фурната - също ми се е получавало
Виж целия пост
# 10
Здравейте, имам и аз едно питане.  Wink

Търся една рецепта за сладкиш с ябълки, на който най-отдолу се нареждаха бисквити, до колкото си спомням дядо Хаджия беше пускал преди време този сладкиш. Ще съм ви благодарна ако помогнете на време.
Виж целия пост
# 11
Здравейте! И аз да се запиша с въпросче- как се правят тиквички, за яденето със соса с кисело мляко, но не пържени, а печени. Пробвах, но се разкашкаха. А съм чела някъде, че някои мами ги пекат и така си спестяват неприятното висене до тигана.

Когато ги пържа във фурната гледам, да не са застъпени, иначе застъпената част си остава мека и светла. Също долната част на фурната я изключвам и ги пека (пържа) преди всичко на горна фурна, но пак си зависи и от фурната. Ти трябва, да си прецениш, как ще е по-добре в твоята фурна, дали горна и долна или почти на горна фурна.

Не само, за да не стоя до котлона, а и за да не са мазни тиквичките, преди да ги подредя в тавата, ги посолявам и им сипвам олиото, разбърквам ги и ги нареждам в тава, чието дъно само съм го намазала, като за кекс, с мазнина. След което постъпвам по горе описания начин.

Търся една рецепта за сладкиш с ябълки, на който най-отдолу се нареждаха бисквити, до колкото си спомням дядо Хаджия беше пускал преди време този сладкиш. Ще съм ви благодарна ако помогнете на време.

Този ли имаш предвид?  Сладкиш с две лица  Препоръчвам ти го горещо, разкошен!
Виж целия пост
# 12

Този ли имаш предвид?  Сладкиш с две лица  Препоръчвам ти го горещо, разкошен!

Ами сигурно ще е този, малко по различен изглежда тук, но наистина е интересен. Благодаря ти Венета.   bouquet
Виж целия пост
# 13
Здравейте, имам и аз едно питане.  Wink

Търся една рецепта за сладкиш с ябълки, на който най-отдолу се нареждаха бисквити, до колкото си спомням дядо Хаджия беше пускал преди време този сладкиш. Ще съм ви благодарна ако помогнете на време.

Аз пък се сетих за сладкиша на Фукла  bouquet
Виж целия пост
# 14
Ами сигурно ще е този, малко по различен изглежда тук, но наистина е интересен. Благодаря ти Венета.   bouquet

У нас е любим, опитай го, няма да съжаляваш. В къщи много е един от любите сладкиши, а и рецептите на Ilrai са много сполучливи, аз много ги харесвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия