За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 29 338
  • 728
# 15
Лабрекс, благодаря и на теб.   bouquet

И двата ми се струват еднакви, само във втория на Фукла няма орехи, а на мен със тях по ми се нрави.

Изчезвам в кухнята, дано се получи.  Grinning

Виж целия пост
# 16
Търся една рецепта за крем! Невероятен е, с особено име, нещо 4ужбинско беше, френско ли, италиианско ли newsm78 Рецептата беше пусната от едно варненска мама, но съм забравила коя, ина4е щях да я питам ли4но/ Ета ли, Малена ли, та Монда ли беше newsm78/...Кремът беше бял - от сметана и някакво сирене може би, слагаха се още ягоди и отгоре помня 4е се ръсеше с пшени4ни пуканки или някакво такова нещо...Кремът е божествен, но не мога да се сетя какво то4но се слагаше Sad
Виж целия пост
# 17
Ох, имам още един въпрос за днес  Embarassed
този път ми трябва рецепта за пилешко бон филе в тиган.. на панирани хапки обаче не ми се иска да е  newsm78
Виж целия пост
# 18
Търся една рецепта за крем! Невероятен е, с особено име, нещо 4ужбинско беше, френско ли, италиианско ли newsm78 Рецептата беше пусната от едно варненска мама, но съм забравила коя, ина4е щях да я питам ли4но/ Ета ли, Малена ли, та Монда ли беше newsm78/...Кремът беше бял - от сметана и някакво сирене може би, слагаха се още ягоди и отгоре помня 4е се ръсеше с пшени4ни пуканки или някакво такова нещо...Кремът е божествен, но не мога да се сетя какво то4но се слагаше Sad

Прилича ми на White Sensation newsm78
Виж целия пост
# 19
има ли значение с какъв миксер ще се разбива закв.сметана.задължително ли трябва да е миксера,който се държи в ръка с двете представки отдолу??
Благодаря ви.
Виж целия пост
# 20
има ли значение с какъв миксер ще се разбива закв.сметана.задължително ли трябва да е миксера,който се държи в ръка с двете представки отдолу??
Благодаря ви.

Не знам каква сметана ще разбиваш, предполагам тази, която се продава у нас. Ако целта ти е гъст крем, с миксер няма да стане, разводнява се.
Виж целия пост
# 21
Точно гъст крем исках.Разбих я с миксер и не се получи,остана течна.Как да я разбия за да се получи гъст крем???
Виж целия пост
# 22
Точно гъст крем исках.Разбих я с миксер и не се получи,остана течна.Как да я разбия за да се получи гъст крем???

Сипваш сметаната в купа, слагаш нужното количество захар и с лъжица правиш 3-4 оборота, леко, колкото да разбъркаш захарта. После оставяш в хладилника половин час, може и повече, не пречи и, като извадиш, вече имаш гъст крем. Лошото е, че не се увеличава обема, докато при хубавите сметани, като се разбиват, хем се сгъстяват, хем стават повече. Ама това ми се е случвало в Русия, у нас не става с нашите. А тази втечнената измисли с нещо да я смесиш - пудинг, желатин, сладкарска сметана.........не знам за какво ти е била нужна.
Виж целия пост
# 23
  bouquet Благодаря много.исках да завърша тортата с нея и след това украсата.Към рядката сметана прибавих пюрирани ягоди и желатин-получи се вкусен крем.Тук са ми известни два вида сметана(не живея в бг.)- едната е гъста най-вероятно е заквасена,а другата е течна.Аз се пробвах с гъстата.
Виж целия пост
# 24
Аз съм ваш'та леля, Venetta , благодаря ви!  bouquet
Виж целия пост
# 25
Търся  вкусна рецепта с пресни картофи.Благодаря ви .
Виж целия пост
# 26
Здравейте,
не ми се иска да пускам тема, но много ми трябва рецептата за един крем!
Не помня точно на кого е, нито как се казва! Sad

Имаше ягоди, маскарпоне и едно нещо - мисля че се казва житенки - ето тук:
http://biozona.eu/index.php?main_page=popup_image&pID=531
Самата рецепта беше популярна във форума преди около 2 години!
Много ще съм ви благодарна, ако можете да ми помогнете! Hug
Виж целия пост
# 27
Здравейте,
не ми се иска да пускам тема, но много ми трябва рецептата за един крем!
Не помня точно на кого е, нито как се казва! Sad

Имаше ягоди, маскарпоне и едно нещо - мисля че се казва житенки - ето тук:
http://biozona.eu/index.php?main_page=popup_image&pID=531
Самата рецепта беше популярна във форума преди около 2 години!
Много ще съм ви благодарна, ако можете да ми помогнете! Hug

Няколко поста по напред е  newsm10

Търся една рецепта за крем! Невероятен е, с особено име, нещо 4ужбинско беше, френско ли, италиианско ли newsm78 Рецептата беше пусната от едно варненска мама, но съм забравила коя, ина4е щях да я питам ли4но/ Ета ли, Малена ли, та Монда ли беше newsm78/...Кремът беше бял - от сметана и някакво сирене може би, слагаха се още ягоди и отгоре помня 4е се ръсеше с пшени4ни пуканки или някакво такова нещо...Кремът е божествен, но не мога да се сетя какво то4но се слагаше Sad

Прилича ми на White Sensation newsm78
Виж целия пост
# 28
Здравейте ,може ли някой да ми помогне....,как да направя пеперуди от ММ ,като нямам шаблони за тях? newsm78
Виж целия пост
# 29
Вариант 1- форма за курабийка
вариант 2 - от лесно огъваща се тел си правиш форма, отпечатваш и изрязваш
вариант 3  - най-трудно, но ако нямаш друго - от дебел картон изрязваш пеперуда, налагаш върху ММ и изрязваш
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия