Бисквитена торта с плодове - вкусна, бърза и лесна!

  • 18 676
  • 34


Суперлесна и вкусна бисквитена торта (без печене)

Продукти:
3 пакета чаени бисквити
3 средни ябълки или друг плод в това количество (тази на снимката е с киви и банан вътре)
1/2-1 ч.ч. смлени орехи
125 гр масло
400 гр. заквасена сметана
1 пак. желатин
плодове за украса (мандарина, киви, портокал, ягоди, череши и т.н.)
по желание: 1 ч.ч. високомаслено кисело мляко или още една чаша сметана

Приготовление:
Бисквитите се натрошават или смилат на не съвсем ситно и се смесват с орехите.
Ябълките (плодовете) се нарязват на кубченца и се добавят вътре. Полуразтопеното масло и то. Всичко се слага в кръгла тава. В този момент по желание може да се добави чаша високомаслено кисело мляко или сметана и да се смеси с бисквитите, орехите и плодовете, който харесва по-сочни торти. Важно е да е високомаслено, т.е. гъсто мляко, или сметана, защото иначе ще пуснат твърде много вода и тортата няма да стегне.

Покритието на тортата се прави в два варианта.
По-лесен: отгоре се слага и заглажда с лъжица/шпатула сметаната, подреждат се плодове за украса и се завършва със слой желатин или желатиново покритие за торти, приготвено според указанията. След няколко часа в хладилника (да поемат бисквитите) е готова за ядене.
По-сложен: желатинът се приготвя според указанията (да не завира) и след сваляне от котлона към него бавно се добавя с бъркане сметаната. Сместа се слага отгоре на тортата и върху нея се нареждат плодовете за украса (съвсем леко се притискат, да хлътнат много леко). След няколко часа в хладилника (да поемат бисквитите) е готова за ядене.

Ако стегне добре, може да се извади от формата, ако е тортена със закопчалки и по желание отстрани да се намаже с малко сметана за фасон. Ние я ядем направо от тавата  Laughing Бездруго живее кратко у нас.

Време за приготвяне общо - под час. С повече рутина може да се сведе и до под 30 минути Simple Smile
Време за стягане - няколко часа, минимум - един.
Време за изяждане - минута е много!
Виж целия пост
# 1
Лелее,звучи страхотно,а и изглежда така.Благодаря!
Виж целия пост
# 2
Бу,я прескокни с бебка да ни направиш демо на тортата.От нас материалите ,от теб майсторлъка
Виж целия пост
# 3
ммм, звучи много вкусно! Трябва да се опита непременно.
Виж целия пост
# 4
Относно желирането-как се прави това желатиново покритие на сметаната и плодовете?
Виж целия пост
# 5
Относно желирането-как се прави това желатиново покритие на сметаната и плодовете?
Chanel, с готов желатин. Разтваря се в колкото вода пише по указание - за тази ползвах червен желатин за торта, който се разтваря в 250 мл вода. Вари се на слаб огън, без да завира. Употребява се бързо, преди да желира - като се охлади, желира.
Виж целия пост
# 6
Благодаря ти,Бу.
Виж целия пост
# 7
Аз ще пробвам без желатин/нямам/.За домашно ползване надявам се че пак ще стане.
Виж целия пост
# 8
Ще стане Peace желатинът придава фасон и държи плодовете за украса на място. Също ако се прави в по-сложния вариант, става красив бял сметанено-желатинов слой. Но и без желатин ще се получи.
Виж целия пост
# 9
Сууууупер вкусотия!!!! Успях и на вид да я докарам, но никой не го оцени. Грабнаха вилиците и опразниха половината тава. Благодаря за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 10
Направих я  Party Невероятна-лека,като за лятото  Peace
цък
цък
цък
Виж целия пост
# 11
Какви бисквити ползвахте за тортата? Аз всички бисквитени торти ги правя с "Житен дар" и ми се иска да разнообразя малко. Благодаря предварително
Виж целия пост
# 12
Всякакви чаени бисквити стават Simple Smile Аз даже не гледам марки, стига да са чаени.
Виж целия пост
# 13
За да не пуснам нова тема ще питам тука...
Правих нещо подовно вчера,  но уви стана на чорба....голяма излагация пред гостите ooooh! ... добре че са ни близки и си хапнахме през сълзи от смях с лъжичка..
Рецептата е следната:
Продукти:

2 пакетчета бисквити
125 г /пакетче/ масло
400г /голяма кофичка/ заквасена сметана
захар на вкус
конфитюр от череши, ягоди, малини или др.плодове

Начин на приготвяне:

* Бисквитите се смилат на прах.
* След това се омесват с маслото, докато стане като тесто.
* Разстила се в подходящ съд.
* Сметаната се разбърква със захарта и се изсипва върху бисквитения блат.
* Най-отгоре се намазва с конфитюр.
* Слага се в хладилника, за да се стегне.

Та въпроса ми е... сметаната и захарта с миксер ли се разбират? Ако да - не би ли трябвало да стане на крем... защото при мен си остана полутечна?
Изобщо как се процедира със заквасената сметана за да се стегне и стане като крем newsm78
Виж целия пост
# 14
Изобщо как се процедира със заквасената сметана за да се стегне и стане като крем newsm78


maichenceto, аз вече на сто места го писах,(на някой ще му втръсне сигурно, извинявам се Peace), но заквасените сметани в България не стават на крем, като се разбиват, а се втечняват. Гъст крем се получава, като се сипе сметаната в купа, добави се нужното количество захар, разбърка се с лъжица, ама два-три оборота, колкото да се размеси със захарта, и се остави в хладилника за половин час или повече. Тогава са получава гъст крем, но количеството е колкото е сметаната. Докато в Русия сметаните се разбиваха разкошно на гъст крем и увеличаваха обема си.
И все пак най-добре е да се сложи желатин в такива случаи, стяга сметаната и стои добре.  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия