А това с глюкозата е проблем - съдържа ли глутен под някаква форма
Та вие какво ще ме съветвате - след като вече уж сме си добре има ли смисъл да се връщаме на глутена, само за да имаме точната диагноза
На нас в началото 2-3 месеца ни даваха допълнително цинк - на таблетки по 1-2 табл./дневно, а също и мултивитамини - 3 месеца.
Цинка е много важен елемент за имунитета и ензимите, виж откъде се набавя най-вече - http://www.tialoto.bg/dieti/2005/12/14/cink.2114
За глюкозата цитирам Уикипедия:
Глюкозата се произвежда промишлено чрез ензимна хидролиза на нишесте. Като източник на нишесте могат да се използват много култури. В различните части на света са използват царевица, ориз, пшеница, картофи, маниока, тропическото растение Marantha arundinacea и саго. В САЩ се използва почти изключително царевично нишесте.
За тестовете - вие май сте на диета за месец и половина, нищо не пречи да пуснеш изследване за антиТТГ (по здр. каса го поемат) и др., при някои деца показателите и след 1 година диета пак са положителни, при други още след 3-тия месец се повлияват. Не е нужно да спираш диетата, макар че сте се повлияли добре.