Идеи за нахут

  • 5 033
  • 27
# 15
Във Франция ядох страхотен кус-кус с нахут, телешко и много зеленчуци. Някаква такава рецепта търся.  Praynig
Виж целия пост
# 16
имаш предвид магребския кускус предполагам още с нахут: харгма ----леблаби:
Виж целия пост
# 17
Като третото изглеждаше.  Peace Това бялото забулено яйце ли е или кисело мляко?
Виж целия пост
# 18
леблаби е закуска ,а отгоре е яйце ,но няма кускус  в него -вид супа ,в която се добавят останалите неща и подправките, характерен е кимионът  ,харисата и суровото яйце ,което се преси4а и забулва в движение от  горещината! !моите  кисело мляко нямат в кухнята като традиция, освен пресе4ено  и ферментирало мляко ,лбен и райб ! редактирах снимката за кускуса, явно не се вижда самият кускус и подвежда!
Виж целия пост
# 19
говори ми, говори - потекоха ми лигите. Обожавам кускус, обожавам нахут. Имам един пакет, отивам да накисвам. Сега отивам да издирвам рецепти за магребския кускус, а и за леблаби-то.   chef
Виж целия пост
# 20
ами пускали сме рецепти за кускуса в магребската преди два дни! за леблеби е много лесно ,но се накисва за  12 4аса със малко сода,на другия ден се измива и се вари   в 1.5 л вода  със сол ,докато се увари идеално , (може да се вари с телешко крехко)! готова, ве4е се прибавят хариса, кимионът на прах, зехтин, смлян 4есън! -тон , маслини ,яйце са традиционните  добавки,защото  обикновено е постна!
Виж целия пост
# 21
  bouquet
Виж целия пост
# 22
ммм много добре изглеждат горните, особенно това с кус-куса...чак ми се прияде Simple Smile
Виж целия пост
# 23
Заинтригувахте ме с този нахут! Моля да пуснете линк тук за рецептите на ястията от снимките! А какво е хариса?
Виж целия пост
# 24
Заинтригувахте ме с този нахут! Моля да пуснете линк тук за рецептите на ястията от снимките! А какво е хариса?

http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=4508 нещо доста люто Simple Smile
Виж целия пост
# 25
има доста рецепти в арабската кухня, в магребската преди два дни съм пуснала
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=540093.0
леблебито го обясних! остана харгмата, но там е по-сложно защото няма агнешки кра4ета и опашки в бг! но принципно може да се замести с  телешки! зна4и 200 гр нахут, една опашка и 4 кра4ета, добре по4истени, опърлени и остъргани, 100 гр зехтин или олио, хариса една лъжи4ка, сол, 4ер пипер, 4ервен пипер, доматено пюре от консерва, два пипера,с4укан 4есън една голяма л, една голяма  глава лук, щипка канела и малко кориандър, защото при вас няма от тукашните рас ал ханут или местните  подправки!!заради доматената салца се слага малко захар, да не  киселее!сваряват се нахута и месото и като вее4е са готови се добавят  подправките  ,зехтина ,овкусява се , остава се да поври още 15 мин и се сервира!бърка се да не загори, 4е залепва!
Виж целия пост
# 26
а брашното от нахут ползва ли се за нещо?купих един пакет с идеята да правя хляб,но не се получи...
Виж целия пост
# 27
za sladki!pak nqmam kirilica! Crossing Arms
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия