Бъдни Вечер 3

  • 43 299
  • 331
# 270
Чета аз тука и си мисля...
Според поверието, каквото е на Бъдни вечер, такава ще е годината. Вярно, трапезата трябва да е богата, че и годината да е изобилна. Ама се чудя,... дали това, че цял ден ми минава в готвене не е причина цяла година така да го карам?...  Crazy

На Никулден цял ден вилнях. То не бе 3-килограмов шаран, мезета, рибена супа, торта... А докато пазарувах, гледам - наконтените мацки пазаруват или по бурканче перла, или нещо на топлата витрина с рибните неща - хоп. Брей... Thinking

Днеска, пак - тъкмо да излизам от магазина, натоварена с брашна, захар. И като ми лепна окото на едни пакети с готово тесто...  Rolling Eyes А сега, де?  Grinning

Помислих, помислих, пък грабнах два.  Mr. Green Засега, баницата с тиква и кори от тестото - разкошна!  Grinning Довечера ще видя и питката как ще е.  Mr. Green

Виж целия пост
# 271
Esy и Пипи, имам въпрос по повод рецептата за содена питка, която сте пуснали- като казвате, че се ръси брашно по тавата преди да се пече, отдолу си намазнявате както нормално се прави, нали? А отгоре ръси ли се брашно на питката или не?

Мерси много за отговорите предварително!  bouquet
Виж целия пост
# 272
Чета аз тука и си мисля...
Според поверието, каквото е на Бъдни вечер, такава ще е годината. Вярно, трапезата трябва да е богата, че и годината да е изобилна. Ама се чудя,... дали това, че цял ден ми минава в готвене не е причина цяла година така да го карам?...  Crazy

На Никулден цял ден вилнях. То не бе 3-килограмов шаран, мезета, рибена супа, торта... А докато пазарувах, гледам - наконтените мацки пазаруват или по бурканче перла, или нещо на топлата витрина с рибните неща - хоп. Брей... Thinking

Днеска, пак - тъкмо да излизам от магазина, натоварена с брашна, захар. И като ми лепна окото на едни пакети с готово тесто...  Rolling Eyes А сега, де?  Grinning

Помислих, помислих, пък грабнах два.  Mr. Green Засега, баницата с тиква и кори от тестото - разкошна!  Grinning Довечера ще видя и питката как ще е.  Mr. Green


много си права да знаеш, наистина наконтените мацки май са по добре от нас!
Виж целия пост
# 273
Esy и Пипи, имам въпрос по повод рецептата за содена питка, която сте пуснали- като казвате, че се ръси брашно по тавата преди да се пече, отдолу си намазнявате както нормално се прави, нали? А отгоре ръси ли се брашно на питката или не?

Мерси много за отговорите предварително!  bouquet

Ако искаш да е с по-хрупкава коричка не слагаш мазнина, ако не, мазнина, после брашно да не залепне.
Отгоре не поръсвам брашно аз.
 Hug
Виж целия пост
# 274
Питката я правя по тази рецепта:
Содена питка за Бъдни вечер

Продукти:
500гр. брашно,
250 мл. хладка вода,

Не помня вече къде в нета я открих, но е много сполучлива!  Peace


Моята е тази  Grinning Wink
Много се радвам, че ти е допаднала рецептата   bouquet

Весели празници на всички!

Не знаех, че е твоя рецептата.  Много благодаря Hug  както казах по-горе - сполучлива е!
Весели празници на всички!   bouquet
Виж целия пост
# 275
Търсих рецепта за сполучлива содена  питка,защото никога не мога да направя свястна и попаднах тук.Въпроса ми е- няма ли да е много и сода и бакпулвер?Все пак деца ще ядат.Не може ли поне бакпулвера да се избегне?
Виж целия пост
# 276
Търсих рецепта за сполучлива содена  питка,защото никога не мога да направя свястна и попаднах тук.Въпроса ми е- няма ли да е много и сода и бакпулвер?Все пак деца ще ядат.Не може ли поне бакпулвера да се избегне?
Това се зачудих и аз? newsm78 И още нещо, да ви питам:как правите постните чушки, аз искам да са с ориз, защото боб вече направи свекървата?
Виж целия пост
# 277
аз за втора година гася содата, слагам и бакпулвер и ми става доста тънка питката.  Thinking Днешната е с 900гр брашно и пак не е бухнала хубаво. Спомням си предните годиди, че като слагах содата в брашното, без да я гася се надуваше много. Вашите как се получават?
След малко ще кача снимки. Май трябваше да я надупча с вилица, за да се надигне поо-равномерно, но щеше да загрози "фасона" на питката.  Simple Smile
Виж целия пост
# 278
Благодаря Еси! Ще пробвам и ще споделя как е станала!
Виж целия пост
# 279
Pipi, в каква точно форма слагаш тестото за питката, или просто става въпрос за тава? Thinking
Виж целия пост
# 280
Търсих рецепта за сполучлива содена  питка,защото никога не мога да направя свястна и попаднах тук.Въпроса ми е- няма ли да е много и сода и бакпулвер?Все пак деца ще ядат.Не може ли поне бакпулвера да се избегне?

   Shocked ShockedАко и от бакпулвер пазите децата си, нямам думи вече.Другият вариант е вода и брашно, спокойно може да се лепят тапети с тази смес. Wink
Виж целия пост
# 281
И още нещо, да ви питам:как правите постните чушки, аз искам да са с ориз, защото боб вече направи свекървата?
Чушки с ориз

Тандори, надявам се да се получи добре Peace

Виж целия пост
# 282
ето и тиквата и питката. Ако някой ми подскаже, защо се напука така, ще съм му много благодарна.






Виж целия пост
# 283
Янка, защо не се дава на деца бакпулвер? Не съм чувала досега такова нещо и ми е много интересно. Повечето сладкиши са с бакпулвер, затова питам. То си е лимонена киселина  и сода...т.е не виждам какъв може да е проблема.  newsm78
Виж целия пост
# 284
ОТ СЪРЦЕ ПОЖЕЛАВАМ НА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ ЗДРАВЕ, СПОКОЙСТВИЕ, МИР, ЛЮБОВ И КЪСМЕТ!!!
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия