Бъдни Вечер 3

  • 43 314
  • 331
# 255

Питката за БЪдни Вечер е ПОСТНА! Маята не е постна, идете питайте в църквата, аман! Всяка година без изключение слушаме безумните възражения на някой, който не е съгласен с канона. Еми, хубаво правете, каквото знаете, но не ни занимавайте с идиотски коментари. Има си църква, има си сайт на църквата, ходете четете!

Маята е постна и никъде не пише каква трябва да е питка за Бъдни вечер, освен, че трябва да бъде постна. Това дали ще е със сода, мая или бакпулвер си е по лична преценка на всеки Peace
Виж целия пост
# 256
labrex - само да имах рецептата ти преди няколко часа Mr. Green Никога не съм знаела , че солта се слага накрая , наистина човек се учи докато... е жив! Hug

Dina767, майка ми соли винаги в началото или като заври манджата, каквато и да е и изобщо не приема, че трябва да се соли накрая, според нея така не е вкусно. Така че догми в кулинарията мисля, че няма. Просто така съм си копирала рецептата, от нета е. И аз не соля накрая, но кой както предпочита! Grinning Peace  bouquet
Виж целия пост
# 257
Весели празници на всички  Hug
Аз съм в голяма чуденка каква питка да направя миналата година стана ужасно твърда и беше само за да спазим традицията.Тази ми се иска да я опитаме Simple Smile Може ли рецепта за постна питка  Rolling Eyes  Hug
И се чудя с какви кори да направя ябълков щрудел с готови кори или да ги точа и ако имате успешна рецепта  Hug
  bouquet   bouquet   bouquet
Виж целия пост
# 258
 Да се запиша за темичката Simple Smile
  Някой може ли да предложи торта, подходяща за Бъдни вечер?

Айла, потърси в нета сурови торти  Wink  Не знам дали знаеш за какво става въпрос  Rolling Eyes Правят се от ядки, плодове, кокосово масло, мед и т.н . Ако ти допада този начин на хранене - пробвай.

Аз на Бъдни вечер се придържам към класиката, т.е това което са ми предали моите баби и техните на тях   Wink

   Днес имам Рожден Ден  Heart Eyes
Виж целия пост
# 259
Аила,бъди жива и здрава  Hug
Виж целия пост
# 260
Един спешен въпрос и от мен-ашурето може ли да се прави от пшеница за покълване?
Виж целия пост
# 261
labrex - само да имах рецептата ти преди няколко часа Mr. Green Никога не съм знаела , че солта се слага накрая , наистина човек се учи докато... е жив! Hug

Dina767, майка ми соли винаги в началото или като заври манджата, каквато и да е и изобщо не приема, че трябва да се соли накрая, според нея така не е вкусно. Така че догми в кулинарията мисля, че няма. Просто така съм си копирала рецептата, от нета е. И аз не соля накрая, но кой както предпочита! Grinning Peace  bouquet

labrex- така е ... аз имах предвид конкретно при готвенето на боба , защото на няколко места прочетох , че не се осолява в началото ако не искаш да "дрънчи в чинията" - това го цитирам Laughing А след това и в твоята рецепта прочетох ,че солта се добавя последна и помислих ,че не е случайно. Hug

Весели и  красиви  празници на всички ! Hug

Виж целия пост
# 262
Много топлина и усмивки ви желая! Любов и мир да цари в атмосферата на Бъдни вечер и всичко да е по план!   bouquet Hug Peace
Виж целия пост
# 263
Момичета, да сте ми живи и здрави и нека мир и любов да цари на святата вечер днес и в бъдеще!

Stille Nacht, Heilige Nacht
Виж целия пост
# 264
Весели празници на всички  Hug
Аз съм в голяма чуденка каква питка да направя миналата година стана ужасно твърда и беше само за да спазим традицията.Тази ми се иска да я опитаме Simple Smile Може ли рецепта за постна питка  Rolling Eyes  Hug
И се чудя с какви кори да направя ябълков щрудел с готови кори или да ги точа и ако имате успешна рецепта  Hug
  bouquet   bouquet   bouquet

Питката я правя по тази рецепта:

Содена питка за Бъдни вечер

Продукти:
500гр. брашно,
250 мл. хладка вода,
2 с.л. оцет,
1 ч.л. сол,
1 с.л. захар,
1 ч.л.сода бикарбонат,
1 ч.л.бакпулвер,
2-3 с.л.растителна мазнина,
червен пипер, шарена сол за поръсване.
Приготвяне:
Пресяваме брашното заедно със солта и бакпулверът.
В чашка смесваме оцет, содата и захарта, разбъркваме и смесваме с водата.
Правим кладенче в брашното и добавяме олиото и започваме да наливаме по малко вода и да замесваме тестото.
Месим 10 мин, докато се замеси меко тесто.
Оставяме малко да почине 10 мин. и оформяме по желание питката.
Слагаме паричка и клонка дрен увити в алуминиево фолио и ги забождаме в питката.
Във форма поръсваме обилно с брашно и слагаме обредният хляб.
Печем в предварително загрята на 200*С фурна 40-50 мин.
Изваждаме, заливаме с тънка струйка растителна мазнина, поръсваме с шарена сол и пипер и задушаваме с кърпа.

Не помня вече къде в нета я открих, но е много сполучлива!  Peace
Виж целия пост
# 265
Момичета, имам нужда от спешен отговор. Направи ястието 3 в 1 на Зори обаче забравих да сложа олио отделно, иначе ориза и лука ги задуших в олио и на гювеча отдолу сложих също, да го вадя ли от фурната, за да сипвам? newsm78
И понеже стана много тежко и ме хвана страх да не се счупи решетката, го сложих да се пече най-отдолу на около 120 градуса, дали е добре или е слаба фурната? newsm78
Ох, дано стане, че иначе голяма излагация ме чака. Praynig
Виж целия пост
# 266
Аз замесих и сега пека постна питка по рецептата за вкусни кифлички на Карина. На вид изглежда много добре, бухна си перфектно. Правила съм кифличките, разкошни са. Сега пробвам и така, дано да се опече добре. Само че мисля да не я мажа с ароматното олио, че да изпъкват украсите.
 Да добавя и че миналата година правих боба по рецепта от нета - гравче на тавче ( или обратно беше  newsm78 ) и беше много вкусен.
  Весели празници - здраве,късмет и успех на всички!
Виж целия пост
# 267
Питката я правя по тази рецепта:
Содена питка за Бъдни вечер

Продукти:
500гр. брашно,
250 мл. хладка вода,

Не помня вече къде в нета я открих, но е много сполучлива!  Peace


Моята е тази  Grinning Wink
Много се радвам, че ти е допаднала рецептата   bouquet

Весели празници на всички!
Виж целия пост
# 268
аз опекох пълнената тиква със сушени плодове, трета година я правя и е страхотна.  Peace След малко започвам и постната питка, после ще снимам и покажа.
Виж целия пост
# 269
Опекох тиква   пълнена със сушени плодове,орехи, мед, захар и настъргани ябълки, щрудел
разядка-орехи, чесън,зехтин лимонн и сол-пасирано-направо е умопомрачително вкусно
питката ми втасва в момента-заложих на маята,
съседката ще е по основните ястия от нас и едни пържени картофи за децата.
ТАЗИ ГОДИНА РЕШИХМЕ ДА СЕ СЪБЕРЕМ СЪС СЪСЕДИТЕ, КОИТО СА НИ И ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ И МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ДОБРЕ! Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия