За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 33 163
  • 730
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА.

ЧАСТ 35

[Изображението е взето от тук.]



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!
Виж целия пост
# 1
Маме, мерси за темата  Hug  bouquet

Момичета, моля ви, помогнете ми с тези броколи  Praynig Как става бланширането?
Виж целия пост
# 2
Маме, благодаря за темичката Hug.

tina_star, бланшират се, като се слагат за минута- две във вряща вода, но преди да се замразят.Сега, когато вече са замразявани, не знам дали ще се получи нещо newsm78.Дано някой, който се е сблъсквал с подобен проблем да сподели.
Виж целия пост
# 3
Маме, мерси за темата  Hug  bouquet

Момичета, моля ви, помогнете ми с тези броколи  Praynig Как става бланширането?
Слагаш да заври вода.Накъсваш броколите и ги слагаш във врящата вода.Оставяш 5 минути и след това вадиш броколите.Веднага ги потапяш в студена вода за малко.След това изцеждаш водата и подсушаваш броколите.Слагаш в пликчета и прибираш в хладилник.
Тава е ако са пресни броколите.
Ако са ти вече замразени ,защо сега ще ги бланшираш.Аз си замразявам броколи без да бланширам.Само ги измивам ,подсушавам и прибирам във фризера.
Виж целия пост
# 4
Маме  bouquet
Pety броколите  на tina_star са един път замразени и може би не е добре пак да ги прибира newsm78
Според мен е добре  непосредствено преди да ги приготвяш tina_star да ги кипнеш в вряща вода за малко така както са замразени и след това да ги приготвяш както си желаеш Peace
Виж целия пост
# 5
много благодаря всичките ще ги пробвам  Hug
namerih q ot kolednite temi
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346884.msg9218487#msg9218487

Краси, за тази хич не се сетих, то си е чеснов пастет за мен  Crazy и много го обичам.
Направи го, ако ти е твърде хард усещането, ползвай за печене и мариноване на месо.
Виж целия пост
# 6
Мацки, моля ви, дайте някоя вкусна рецепта за яхния с праз лук  Hug
Виж целия пост
# 7
Мацки, моля ви, дайте някоя вкусна рецепта за яхния с праз лук  Hug

заповядай Кюстендилка кавърма

в която понякога вместо месо съм слагала наденица, или суджук.
Постния вариант също е добър  Peace

Мастерче, е хранителен е, ама нали  и ние спим де, решило е милото да попита  Joy
Виж целия пост
# 8
Записвам се,ще питам със сигурност Laughing
Онзи ден много ми помогнахте с рецепти,благодаря!
Виж целия пост
# 9
Мацки, моля ви, дайте някоя вкусна рецепта за яхния с праз лук  Hug

Аз 4есто задушавам свинско месо предварително накиснато в бира или вино...и като остане само на мазнина прибавям праза да омекне и позапържи и той ...и става ммммм bowuu
Виж целия пост
# 10
Какво по принцип се приготвя на задушница?
Аз няма да раздавм , но да спазя традицията...
Виж целия пост
# 11
Момичета спешно трябва да си купя от тези уред,с който се правят фитили за тортите.Доколкото знам се използва за маслени сладки.Изглежда като тръба,където се слага тестото и се шприцова/ама,че обяснение/.Дано някой ме е разбрал и ако може да ме насочи.  bouquet
Виж целия пост
# 12
Добро утро! Правих бананов кейк, обаче содата се усеща. Може ли да се поправи с нещо вкусът?
Виж целия пост
# 13
Добро утро и от мен.Помагайте за ВАСИЛИЕВА ПИТА,загубила съм рецептата,а трябва да я правя,със сигурност знам ,че е сладка питка,друго не помня.БАЛАГОДАРЯ
Виж целия пост
# 14
Какво по принцип се приготвя на задушница?
Аз няма да раздавм , но да спазя традицията...

На Архангелова задушница, както на всеки друг помен, се раздават сладкиши, бонбони, плодове, варено пилешко, вино...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия