Как да премахна миризмата, която има домашното пиле?

  • 6 836
  • 16
Здравейте, пратиха ми 2 пилета - домашни, но имат някакъв дъх, който никак не ми допада.
Винаги, като ми пращат домашни пилета ми миришат... просто самото пиле си мирише, а не са тлъсти.
Има ли начин да го премахна?  newsm78
Виж целия пост
# 1
Когато ги вариш добави глава чесън и после я извади.
Виж целия пост
# 2
А има хора като мен, които мечтаят да им мирише така пилето  Confused.
Ако го накиснеш с оцет дали няма да стане  Thinking..
Виж целия пост
# 3
Аз обикновено ги готвя с доматен сос с чесън и става вкусно, яде и мъжът ми, който хич не е по домашните пилета. А иначе първо сварявам с лук, морков, целина, чушка, магданоз и каквото там има, и приготвям от бульона и част от месото супа.
Освен това ги одирам първо - махам цялата кожа, никой не я яде така или иначе, а пуска много мазнина.
Виж целия пост
# 4
аз като варя домашно пиле, винаги изхвърлям първата вода като заври. После заливам чиста вода и така варя. Иначе и на мен не ми приятна миризмата.
Виж целия пост
# 5
Понеже на мене пуешкото ми мирише при варенето слагам бяло вино във водата Peace и миризмата из4езва
Виж целия пост
# 6
Зависи как ще го готвиш - ако ще е нещо със сварено месо - вариш го с нарязани на едро глави лук, моркови и бяло вино. Ако ще го печеш или задушаваш, панираш... махаш кожата, обезкостяваш го, намазваш месото с оцет, слагаш вегета или сол, черен пипер и го налагаш цялото с дебели резени лук и го оставяш така за 24 часа. Малък дъх ще остане при всички положения, но поносим  Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Гсподи , копнея да мирише на домашно, дали ще пилие , пуйка или каквото ще да е.
Бульона да е жълт...
Що не пробваш преди да го приготвиш да постои 24 часа в марината като за дивчеч - вино , оцет , даф, лист , чер пипер май още нещо имаше.
Виж целия пост
# 8
Гсподи , копнея да мирише на домашно, дали ще пилие , пуйка или каквото ще да е.
Бульона да е жълт...

И аз, и аз.........! Peace Ив*, да имаше как да ми препратиш аромата на твоето домашно пиле при моето от магазина.......А като го сготвиш с зеленчуци и подправки пак ли не ти харесва?
Виж целия пост
# 9
Мириши ви на опърлено . Децата ми също не щяха да ядат и аз не пърлех . Играех си да го оскубя до наи малката перушинка . Щом не ядете кожата нека като заколят пилето да не го пърлят а да го одерат направо тогава няма този специфичен мирис
Виж целия пост
# 10
Обилно го наръси с брашно и търкайки го изкъпи на мивката. Grinning Така правехме с майка ми,когато гледаха пилета.Но да не те разочаровам, каквото и да правиш специфичната миризма ще остане.Това е от антибиотиците ,които се съдържат в смеските за пилета.И бялото месо особено след печене остава по сухо и на конци.
Виж целия пост
# 11
опитай     да  го  натриваш със сол   и  последователно със  сок от лимон . така оставаш  за около половин час  изплакваш   и оставаш да    просъхне . може да се  окачи на  някаква  кука  да  просъхне    Никога  не готвя  домашно пиле  влажно   т е    без   да  се  по изцеди   или да  престои в хладилника  няколко часа   Hug
Виж целия пост
# 12
Не сте свикнали.За мен от домашното по хубаво няма.А от бульона правя супа, на която в къщи казваме"риванолова" заради цвета.
Важно е пилето да се измие много добре и да се отцеди.След като обера пяната,слагам зърна черен пипер.Никога не ми е миришело зле.
На мен купените не са ми приятни,нито така вкусни.
Виж целия пост
# 13
Баба ми и дядо ми като бяха живи на село и дълги години ядяхме само домашни кокошки, не съм познавала другия вкус и си ги харесвах. След това минахме на купешки и отвикнахме. Веднъж купих домашно, фермерско пиле - продават тук и във Франция, по-скъпи са, много жълти, съвсем домашни. Е, не можах една хапка да хапна  Sick Но не е миризмата от пърленето според мен  Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Това е от антибиотиците ,които се съдържат в смеските за пилета.И бялото месо особено след печене остава по сухо и на конци.

Не съм съгласна с това. Не всичките хранят със смески такива. Баба ми със сигурност не храни с такива, но все пак има такава миризма. Просто както каза Фурия , не сме свикнали. Преди години не съм обръщала внимание на тази миризма, а сега ми прави впечатление.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия