Машина за хляб-36 част

  • 60 539
  • 756
# 15
Благодаря,използвах основната програма за хляб 3:28 h. Следващия път ще се постарая повече,но съм доволна и от този. Искаше ми се да е по-сладък.
Pipitu радвам се че се в получил козунакът. Изглежда доста добре от вътре
Виж целия пост
# 16
mm32 Hug мерси за рецептата, ще се изпробва и ще оповсетя как е хляба.
Виж целия пост
# 17
Аз все още не съм си купила машина, но не пропускам и един пост в темата... Та за това ЗАПИС  Embarassed, че да не ви изпускам!
Виж целия пост
# 18
алтеа благодаря за инфото, звъннахме веднага на същите телефони посочени в гаранционната карта и познай днес в събота никой не отговори и на двата телефона, българска ни работа  ooooh! добре, че всичко се оправи и сега тече втори опит с новата машинка, мама свекърва няма да спи докато не си получи първото хлебче Joy

Baby* днес в книжката на новата машина на свекърва ми прочетох, че содените теста не втасват и не трябва да се чака да удвоят обема си, защото действието на содата започвало едва след като се подложи на температурна обработка т.е. иска се направо месене и веднага след това печене, затова действаш както ти описах - замесваш на програма тесто и след като се оформи хубава и гладка топка тесто изключваш машината, оформяш с ръка тестото да се разстели в казанчето и веднага след това преминаваш на програма печене и наблюдаваш процеса thumbsup
Виж и това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=317289
Виж целия пост
# 19
Ще ме извините, че само шпионирам и нищо не пиша за Хляба ама нищо не съм направила още и имам нужда още да чета!

 Hug
Виж целия пост
# 20
Ще ме извините, че само шпионирам и нищо не пиша за Хляба ама нищо не съм направила още и имам нужда още да чета!
 Hug
с гледане и четене нищо не става  Grinning
действие му е майката.
мятай в контейнера малко вода и брашно   chef

Виж целия пост
# 21
maimun77 първо изпенвам дроба,след това го задушавам с лук,чесън и губи или моркови.Когато е готов,го нарязвам на ситно и добавям кисели краставички.За питките използвам форумска рецепта,но не помня на кого беше  Embarassed ,който си я познае да каже.
Цитат
60 гр. разтопено масло
2 яйца (разбиват се с вилица преди да се сложат)
2 с.л. захар
2 ч.л. сол
500 гр. брашно
2 ч.л. суха мая

Програма:месене с втасване. След това тестото се вади и се оформят питчици, които се оставят да се понадигнат още 20-30 мин. на топло и се пекат на 180 гр. Когато са опечени се наръсват със студена вода и се загърват с дебела кърпа за 10-15 мин.
Пълня ги със сместа и пека.
Виж целия пост
# 22
И аз само да се запиша, че съм в Немско при щерката, а мъжо пече хляб у нас, ама не го знам какви ги върши. Детето казва че хляба му се получавал уж.
Ердинч, този хляб изглежда прелестно и непременно ще го пробвам Peace
Виж целия пост
# 23
 Успях рано рано вчера да си купя хлебопекарната на промоция от Метро. Беше 6 :10 сутринта и там бяхме само не търпеливите клиенти да се сдобият с мечтаният уред и то на супер цена!
Естествено че ,веднага започнах да правя хляб и първият ми беше сладък с канела ,орехи и стафиди  .Стана,  а как ухаеше цяляата къща......... мммммммммм отивам да си отрежа мъничко  Grinning
Сега приготвям пълно зърнест .Има още един час докато стане но, ровя тук за селския хляб. Иска ми се да го направя.  Някой ако има линк  ще  е прекрасно Laughing
Честита придобивка на всички новички като мен!
Виж целия пост
# 24
Цитат
Селския Хляб на Ердинч
was invented by Erdinc, all rights reserved

                                за 1кг хляб                              за 750г хляб
вода...............................400ml....................................310ml
пресен лимонов сок.......3/4 teaspoon..........................1/2 teaspoon
сол..................................1+1/2 teaspoon......................1 teaspoon
брашно...........................650g ..................................... 500g
мая(instant)....................1+1/2 teaspoon......................1 teaspoon



програма: основна / френска
3. включете машината на основна/ френска програма, 1kg/750g хляб, средна кора.


svetul4eto честита придобивка !  bouquet
Виж целия пост
# 25
нещо забавно от мен за да не се чудите как пра пра баба ви е правила хляб newsm62

http://www.youtube.com/watch?v=_fMWRs_NgIo&feature=related

и нещо по въпроса за багетите и нарязването на хляба отгоре преди печене

http://www.youtube.com/watch?v=GYJU2CzdOGA&feature=related

започвам да се замислям дали не може да се изработи подобна кошничка от някой сръчен заварчик и за моята машинка Simple Smile
Виж целия пост
# 26
започвам да се замислям дали не може да се изработи подобна кошничка от някой сръчен заварчик и за моята машинка Simple Smile
[/quote]
а каква е твоята машинка ?
заварчик , и по-точно аргончик (заваряване с аргон), ще се намери.
незнам с каква мощност е машината ти ,но е възможно да е с по-малка от тези,които са предназначени за багети. ще ти трябва и електротехник да ти постави по-мощен реотан.
може да се наложи и програмист да потърсиш - за да пригоди някоя програма за багетите.
..... абе я по-добре си карай със старата си машинка или си купи такава за багети  hahaha
Виж целия пост
# 27

..... абе я по-добре си карай със старата си машинка или си купи такава за багети  hahaha[/color]

аааа и дума да не става за нова, на реното вече съм и хванала цаката пък една хартия за печене нагъната на голяма хармоника в тавата на стандартната ми фурна и малко фантазия ми вършат прекрасна работа за пет шест багетки щом съм на зор ама пусто само се каня
Виж целия пост
# 28
аааа и дума да не става за нова, на реното вече съм и хванала цаката пък една хартия за печене нагъната на голяма хармоника в тавата на стандартната ми фурна и малко фантазия ми вършат прекрасна работа за пет шест багетки щом съм на зор ама пусто само се каня
помислих си че искаш кошничка която да се пригоди към твоята машинка  newsm78 успешен ден на всички майсторки и майстори   bouquet
Виж целия пост
# 29
 Само да вметна, че в магазини "Европа" продават брашно "Добруджа", което е тип 700, на цена 74 ст. Пише: произвежда се и се опакова от София мел. Жълти пакети.  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия