Коледно настроение! - 2

  • 114 961
  • 755
# 570
vanilla80, и на мен ми стана на трохи в началото тестото на линцерите, но от месенето маслото се отпусна и се получи. Месене си трябва и като придобие вид на тесто в хладилника. Но аз не топих маслото, беше меко. Ако не се лъжа така пишеше и в рецептата.  newsm78
Виж целия пост
# 571
Ми не става,сега съм го зарязала в кухнята и се чудя дали да го хвърлям ли Tired.Ръцете ме заболяха ,а това тесто е ронливо,след малко отивам за последен опит и го хвърлям,то и в мен си е вината ,като не мога да меся.
Виж целия пост
# 572
petia_tag, може ли да споделиш по коя рецепта прави фондана или покритието, както и да се казва  Grinning
Виж целия пост
# 573
Момичета, страшно много пишете, а аз пък за зла участ съм доста заета тези дни, та не смогвам да обновявам темата. Сега съм обновила до 30-та страница, довечера ще опитам цялата. Ако нещо забележите нередно (че бързам), пишете. Ще се опитам и да я поукрася още малко.

Ние вече украсихме у дома. Обаче още не съм почнала сладките (макар да закупих всичко нужно за тях).
Виж целия пост
# 574
В чудене сам за щолена,в една рецепта пише освен стафиди и портокалови корички и ядки да се сложат newsm78,без ядки става ли ,дайте съвет?
Виж целия пост
# 575
vanilla80 , как точно ти беше маслото наистина - просто меко (не в хладилник) или го разтопи течно? Ако е било разтопено, май няма да стане  Sad
Виж целия пост
# 576
Ванила, масленото тесто не се меси много, само докато се събере на топка. Съветвам те да го сложиш за час-два в хладилник или фризер и след това да изрежеш и изпечеш сладките. Няма да са такива, каквито трябва, но ще станат.
Виж целия пост
# 577
Тъкмо мислех да кажа на Ванила да не хвърля тестото.
Ако по метода на Кри не се получи (а той ми звучи най-логичен), може би с още малко масло ще стане номера.  newsm78
Виж целия пост
# 578
Ми не става,сега съм го зарязала в кухнята и се чудя дали да го хвърлям ли Tired.Ръцете ме заболяха ,а това тесто е ронливо,след малко отивам за последен опит и го хвърлям,то и в мен си е вината ,като не мога да меся.

Мисля, че може би брашното ти е вповече. Добави малко течност, дори прясно мляко да е, но по малко добавяй, просто да стане хубаво тесто. Ще го изпечеш на някакви сладки, няма смисъл да изхвърляш. Peace
Виж целия пост
# 579
Петя, много хубави ти стават сладките!

vanilla80, маслото за линцеровите не трябва да е разтопено, а просто меко на стайна Т. Добавя се нарязано на парченца. После е хубаво да постои в хладилника. По-добре не го хвърляй, а сложи за час в хладилника и го пробвай пак.

Аз ги правих Линцеровите миналата седмица, но заминаха. Тук е рецептата - http://ladybug-kali.blogspot.com/2010/11/linzer-cookies.html, малко по-различна от дадената в темата, но на същия принцип.


Виж целия пост
# 580
В чудене сам за щолена,в една рецепта пише освен стафиди и портокалови корички и ядки да се сложат newsm78,без ядки става ли ,дайте съвет?
Виж целия пост
# 581
Момичета,сложих малко водичка и стана по добре,но не е като тесто за питка.Сложих тестото в хладилника и ще видим какво ще стане.Иначе маслото го разтопих изцяло,сложих всичко в хлебопекарната,но както писах не стана и трябваше на ръце.Иначе когато правя питки ,машината ми омесва тестото и стават страшни питки и тутманици.Имах същата идея,че ще тупна нещата в машината и после само ще разточа и пека.
сега тестото не се разделя така,но пак не е гладко.
Виж целия пост
# 582
vanilla80, и аз имах подобен проблем с масленотесто вчера - добавих си размекнато брашно, затоплих леко в микровълновата(съвсем мъничко) и успях да разточа. За съжаление наистина нямаше добра гладкост тестото, съответно и сладките са "ръбести", но пак ще се изядат  Grinning
Как да разбера дали щолена ми е изпечен?
Виж целия пост
# 583
Момичета,сложих малко водичка и стана по добре,но не е като тесто за питка.Сложих тестото в хладилника и ще видим какво ще стане.Иначе маслото го разтопих изцяло,сложих всичко в хлебопекарната,но както писах не стана и трябваше на ръце.Иначе когато правя питки ,машината ми омесва тестото и стават страшни питки и тутманици.Имах същата идея,че ще тупна нещата в машината и после само ще разточа и пека.
сега тестото не се разделя така,но пак не е гладко.


Технологична грешка си допуснала с разтапянето на мслото и с добавяне на вода също. Изпечи си складките, но може те да станат малко твърдички, не така ронливи.
Виж целия пост
# 584
Днес купих моделираща маса от маг. на ул.Кадемлия-3кг. са 26.00лв.,купих си и айсинг на прах 1 кг. 7.60

Моля, сподели дали си доволна от готовия айсинг, след като го пробваш....  Praynig
Мен миналата година правенето на айсинга ми беше основен препъни камък като че ли.  Crossing Arms

Да се оплача - два магазина Фантастико имаме в квартала - ни бои, ни марципан....... абе нищичко  #Cussing out
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия