Коледно настроение! - 2

  • 115 009
  • 755
# 630
Елиганова, ето - Ябълкови розички   bouquet
Виж целия пост
# 631
Момичета, дерзайте все така! Радвам се, че са ви харесали кексчетата ми. Grinning


gushanka, ще ми изддеш ли малко за коледната ти къщичка? Това на което си я положила е пудра захар само ли или има и нещо под нея? Покривчето как го натъкми така, като 3Д е  Laughing


oki4, къщичката съм сложила на поставка за торта и съм наръсила всичко с пудра захар. Пудра захар има и на самата подложка. По принцип за тези къщички има шаблони, изрязваш по тях и я сглобяваш. Тя дефакто си е 3D=  Peace


gushanka,как си направила,от какво елхичката,която видях в снимките ти?


Направена е от тесто за скалички. Иначе за формата - взех картон и го навих на фуния. В найлоново пликче сложих тестото и го мушнах във фунията. А самата фуния сложих в отрязана пластмасова бутилка, за да не се развали конусовидната форма. Така престоя една нощ в хладилника. После украсих с маслен крем, боядисан в зелено. Grinning

Виж целия пост
# 632
Приготвяне на крема:
Начупете шоколада на парченца. Разтопете го на водна баня с две супени лъжици вода /или в микровълнова – по бързо е/. Прибавете жълтъците и маслото на малки парченца докато се получи гладка смес. Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете. Сложете крема в хладилника за 2 часа.

Здравейте! Искам да задам на bibi76 или която от дамите е правила КОЛЕДНО ПЪНЧЕ по нейната рецепта един въпрос относно крема. Когато се прибавят жълтъците и маслото, те се заваряват на водната баня заедно с разтопения шоколад или само се бъркат/разбиват с него след като е махнат от котлона и охладен?

Страхувам се да не объркам нещо крема и да няма нужната гъстота, защото по този начин ще се изгуби търсения ефект на този токлова красив сладкиш. Благодаря предварително за помощта.  bouquet
Виж целия пост
# 633
Мерси Grinning
Виж целия пост
# 634
Аз без да искам тази година също доста разтопих маслото, но след като си преседя тестото на студено 2-3 часа се работеше  нормално. Не знам дали проблем ана Ванила е, че е разтопила маслото  Confused  Моите си станаха.
За ставане - ще станат. И на Ванила са станали, със сигурност. Само че не са станали каквито би трябвало да бъдат (едно време баба ми казваше пръхкави), а по-скоро твърди. При масленото тесто едно от основните правила е да не се разтопява маслото и да се работи възможно по-малко с ръце, за да не омеква тестото прекалено от топлината на ръцете.
Krikri, права си, не са пръхкави като, че ли.  Аз хич нямам опит с тези теста. Ще пробвам пак тогава.
Виж целия пост
# 635
За похваля и аз една наскоро изпробвана рецепта за Нутела мъфини. Мисля да пробвам да я направя съвсем коледна като добавя портокалови корички, малко ром и счукан шам-фъстък. Ето и снимка на моите, които свършиха за нула време - стават по-малко като доза от стандартните рецепти за мъфини, може би 10-тина, вместо 12.

Виж целия пост
# 636
Момичета, днес направих меденки. Кога да ги украся (с цветните шрифтове) - сега или непосредствено преди Коледа?
Виж целия пост
# 637
Момичета, малко извън темата (чета яот 2-3 дни внимателно), но вчера попаднах на една рецепта, но я изгубих  ooooh! Моля за помощ - тортата беше някаква с белтъчен крем, който се шприцова в на няколко места, и жълтъчен крем - между другия, имаше и интересна украса с малиново сладко май. Моля, насочете ме  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 638
Фукла, нищо не пречи да си ги украсиш и тези дни - глазурата засъхва и без проблем изтрайва до Коледа Peace.

Нели, не мога да ти помогна, не се сещам Rolling Eyes...
Виж целия пост
# 639
Момичета, добра вечер!
 Hug

Ох, какви невероятни сладки  приготвяте!   bouquet

Извинявам се за нахлуването в темата ви ...
Някой ако направи в повече сладки - искам да си купя  Blush
Не мога да правя сладки и това си е!  Sad
Купувам си за празниците, но Коледа е по-специален празник, а и моя син е именник, та искам да са по-различни,..
Така или иначе ще купувам, та ,.. това е,..

Ох, престраших се да ви питам,..! Blush
Сори за off-a,..
Виж целия пост
# 640

Нели Simple Smile да не би да е тази вкусотия на Венета

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.msg16811975#msg16811975

на която се точа от доста време, но засега здраво удържам фронта да не я забъркам  Wink


 
Виж целия пост
# 641
SZA , прегледах рецептата за мъфините и имам въпроси - няма бакпулвер, да не би брашното да е самонабухващо  newsm78. Твоите изглеждат страхотно, а вкъщи и аз си имам шокоманячка  Mr. Green
 И другото дето ме гложди, много обичам портокалови корички и тъкмо онзи ден си взех 2кг портокали и гледам на етикета - корите не стават за консумация  #Crazy. Какви портокали да търся тогава  Sad   
Виж целия пост
# 642
Фукла, нищо не пречи да си ги украсиш и тези дни - глазурата засъхва и без проблем изтрайва до Коледа Peace.

Благодаря, mari_eta!  Simple Smile
Виж целия пост
# 643
Нели, на мен ми заприлича на една торта от Good food, само че кремът не е жълтъчен, а шоколадов. Да не си разглеждала списанието?
Виж целия пост
# 644
За похваля и аз една наскоро изпробвана рецепта за Нутела мъфини. Мисля да пробвам да я направя съвсем коледна като добавя портокалови корички, малко ром и счукан шам-фъстък. Ето и снимка на моите, които свършиха за нула време - стават по-малко като доза от стандартните рецепти за мъфини, може би 10-тина, вместо 12.


ще ги направя още днес  #Crazy И аз да питам, само тези три продукта ли са? Няма набухвател?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия