Коледно настроение! - 2

  • 115 058
  • 755
# 555
А, щом има джинджифил значи няма нужда да слагаш (аз имам рецепта само с канела, лим. кора, карамфил, анасон и кардамом).

Иначе може да погледнеш на първа страница, някъде по-напред писах съставките на подправката за меденки, но мисля, че няма да сбъркаш ако използваш тази която имаш!  Peace

summer_girl78, прекрасни бонбони! Hug
Виж целия пост
# 556
Марципана, както и боичките, както и комплект различни големини разноцветни топчета за украса могат да се намерят в ХИТ (за София). Намират се на щанда с нишестетата, точно над бакпулвер, ванилия и тем подобни (лично проверено преди 2 часа)  Flutter А за любителките на мъфините все още има от новогодишните хартийки в 3 цвята - за 60бр. 0.99лв. Намират се точно преди касите, до отворените фризери  Peace
Купиха ми марципан от ХИТ  Laughing запрятам ръкави събота да ги правя звездичките и ще докладвам  Hug
Момичета, много благодаря на всички   bouquet
Виж целия пост
# 557
  bouquet
Виж целия пост
# 558
И аз с въпросче Laughing Днес ще правя ванилените кравайчета и имам 2 питанки
1.Имам отворено царевично нишесте,но недостатъчно,ако го смеся с пшенично дали ще стане или да си ползвам само пшенично?
2.Колко бройки приблизително излизат от една доза,та да се ориентирам дали да правя една или две?
Виж целия пост
# 559
И аз с въпросче Laughing Днес ще правя ванилените кравайчета и имам 2 питанки
1.Имам отворено царевично нишесте,но недостатъчно,ако го смеся с пшенично дали ще стане или да си ползвам само пшенично?
2.Колко бройки приблизително излизат от една доза,та да се ориентирам дали да правя една или две?


1. Мисля, че няма да има проблем ако ги смесиш.  Simple Smile
2. Излизат около 30 -35 бройки (горе-долу една тава). Една доза сигурно ще ви е малко, у нас половин се изяжда само докато се пекат. Blush
Виж целия пост
# 560

Благодаря   bouquet!
Виж целия пост
# 561
Аз припомням една рецепта от Коледната тема преди няколко години: Много приятен и ароматен Коледен кекс
Още по-вкусен е след ден-два, като са се развили ароматите му.
Аз от бързане залях веднага с глазурата и тя попи вътре. Така е вкусно, но не изглежда толкова красиво, колкото ако се вижда отгоре бялата глазура. Така че, дайте си няколко минути след като разтопите шоколада, преди да залеете кекса  Peace
Виж целия пост
# 562
natalyna благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 563
Благодаря много на всички за отзивите!  Hug

Нат, ние, както не обичаме меденки, тези са ни фаворит. Даже ги правя в други форми и за Великденски сладки и по други поводи и украсявам.  Simple Smile


Ети и последната доза от тях, както казах, в семпъл вариант. Не се вижда много добре, защото съм лош фотограф, но съм ги минала със сребриста боя отгоре.:


Виж целия пост
# 564
Благодаря за отзивите  Hug
Сега да не си помисли някой, че ябълковите бонбони не стават - напротив, много са си хубави, просто ми идват малко по-сладки. Но и аз не бих рискувала с по-малко захар, може би няма да се сгъсти сместа  Thinking
Не ми казахте - нали няма проблем да стои тестото за кравайчетата до утре сутрин (замесено днес към 10-11ч)?
Виж целия пост
# 565
Момичета в магазина на Три уши има готова моделираща маса за 5.50лв. само че е 250гр. ето  така изглежда
http://media.snimka.bg/7684/021622739.jpg
Виж целия пост
# 566
Момичета ,моля ви помагайте бързо.В момента меся тесто за Лицериновите сладки,Сложих първо в хлебопекарната,но там нещо бъркалата за боксуваха и извадих тестото да го меся на ръка.Мъкааа,както и не мога да меся  Crazy.В момента тестото не залепва но много е "чупливо",не знам как да го обясня,но не е като готово тесто,ами се чупи  Shocked,какво да правя,брашно ли иска,течност ли какво  Embarassed?Само да спомена,че вместо три жълтъка,сложих три яйца/ след това видях,че са жълтъци само/
Виж целия пост
# 567
vanilla80,  не съм въобще експерт по линцерите (на мен точно това ми се случи миналата година, когато се опитах да ги правя за първи път), но си мисля, че може би причината е в маслото - беше ли меко? Доколкото помня, на Наталина указанията - вземи едно малко количество и се опитай да го направиш на топче - ако става, значи му трябва просто още месене. От топлината на ръцете ти, маслото трябва да се отпусне и да стане добре. Дано не те объркам де! Хайде, успех!  Praynig
Виж целия пост
# 568
Става на топче,а маслото го разтопих.Мерси,отивам още да ,меся.
Виж целия пост
# 569
Бухта, щолена ми втаса, май не много добре. Обаче кое е по-лошото - за пореден път се убеждавам, че не мисля  ooooh! Гледам аз в рецептата пише щолена да се сложи по средата на фурната и дъра бъра. Ама моята фурна е "свръхтехнология" от преди 30 години сигурно и отдолу пече слабо, отгоре силно...абе успях хубаво да си изгоря щоленчето, след това го завих отгоре с фолио и не зная изобщо дали ще стане нещо, все още се пече. Пишман работа моята...но аз тъпо и упорито смятам още сладки да правя Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия