Коледно настроение! - 3

  • 109 327
  • 856
# 420
Тройно шоколадови бисквити



Фъстъчени маслени бисквити

Виж целия пост
# 421

Марабу, страхотни мраморни бисквити, тъкмо вчера гледах рецепта за такива, но твоите са много по-прекрасни Simple Smile .



 Hug благодаря
Виж целия пост
# 422
Кога изписахте толкова, дори не смогвам да ви прочета, а камо ли да се включа.  Peace
Виж целия пост
# 423
Помагайте, тестото за линцеровите сладки ми е ронливо, стоя 24ч.  в хладилника, ама уви..Дайте предложение или направо да хвърлям тестото?
Виж целия пост
# 424
Помагайте, тестото за линцеровите сладки ми е ронливо, стоя 24ч.  в хладилника, ама уви..Дайте предложение или направо да хвърлям тестото?

Да не си прекалила с брашното? Ако опиташ да добавиш малко масло? Нека Наталина се включи с по-адекватен съвет, но за друго не се сещам.
Виж целия пост
# 425
И аз си мисля, че  е от брашното и се чудех яйце или масло да добавям?
Виж целия пост
# 426
И при мен се получи леко ронливо, като го извадих от хладилника, но го оставих на стайна температура и се оправи. Според мен причината беше, че кравето масло (немско), определено втвърдява тестото, и за да се разточва добре, все пак трябва да се остави малко на стайна температура. Мое лично мнение, не съм сигурна, че това е причината при теб, все пак аз ги правих за първи път. Но пък за сметка на това се получиха невероятно вкусни бисквитки, които сложих в кутия, и следващите дни ще мажа, украсявам.
Виж целия пост
# 427
И аз си мисля, че  е от брашното и се чудех яйце или масло да добавям?

По-добре масло според мен, но не прекалявай, за да не стане много маслото и да се топи при печенето и сладките се разливат и обезформят. Ако е много твърдо, тогава може малко жълтък и масло.

Трошенето на тестото, определено се дължи на излишък от брашно, не еот това, че е било в хладилник. Peace
Виж целия пост
# 428
Много красоти видях. Поздравления за творящите джуджета!
Набързо отчет от напредъка и при нас. На подскоци и с много паузи, че малкото е болно, но към момента съм готова с Рудолф- зомбитата –очите още не са им съвсем готови  Wink

  Част от джиджърите

И малко меденки

Виж целия пост
# 429
Ето от мен един опит, много ни хареса и изядохме всичко, но ще правя пак за Коледа:



Видях го като идея от тук:
http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-1229204/Christmas … tti-truffles.html

Леля Ог, какви плодове използва? Черешки както е по рецептата или други плодове (струва ми се, че виждам банани  Rolling Eyes )? Със сушени дали ще се получи...
Виж целия пост
# 430
Момичета показвате невероятни красоти. Комплименти.   bouquet
Мила Леля Ог, искам такъв бял шоколад. Млечен или черен не е на почит у нас, но белия е друго нещо, а твоят е направо умопомрачителен, ммм   bouquet.

От масленото тесто направих маслени розички и  Linzer Plätzchen,

 

а от вчера и днес  Сърчица с кокос и червени боровинки и отново Linzer Plätzchen.

   

От последното топче тесто, което остана и не можеше, да се изреже фигурка, направих едно котенце-бебе ала Labrex Wink.




Виж целия пост
# 431
Moята втора доза меденки отиде за тези 40 см.-ви фигурки + някоя снежинка. Покрити са с оцветен бял шоколад.


  Звездата на елхата е с оцветена захар, много съм доволна, че ми се получи  Sunglasses


Домързя ме да оцветявам още червено и използвах готовите глазури за устата, сега като я виждам каква е разтечена ме е яяяяяд, ама късно!





За къщичка не ми остана тесто, стигна само за кучешка колибка (която още не съм сглобила).
Виж целия пост
# 432
Отново виждам вкусотийки, които ми радват очите. Браво, момичета!
А тези медени къщички - някой пробвал ли е да се напълнят с нещо и с какво?
Виж целия пост
# 433
Rumya, много е ефектна звездата! Как точно се прави?
Виж целия пост
# 434

Снощи направих тези щоленчета - станаха невероятниииии довечера още една доза , мъжът ми остана мн очарован, че даже ги оформи той на кръгчета хихихи.

Голямо благодаря за рецептата.:*:*:*   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия