Машина за хляб-37 част

  • 48 359
  • 740
# 15
Преди няколко дни имах провал с рогчетата на Пина-получиха ми се солени масленки ,страшно ронливи .В машината изобщо не се получи топка , а маса от трохи .Накрая месих на ръка .
Станаха гадни , а преди да се сдобия с машината съм ги правила много хубави .
Защо ли така   33uu ?
И аз ги правих преди няколко дни в машината, но станаха чудесни. МОже би яйцата са били малки и е имало нужда от малко повече течност  newsm78 Аз правих половината доза и си сложих в тестото 2 яйца, а за плънката и отгоре - отделно.
Виж целия пост
# 16
А аз правих половината доза на рогчетата с 3 малки яйца, станаха чудесни. Детето ме пита - Мамооо, защо толкова години не си ни правила тези хубави рогчета. Наистина прекрасна рецепта, върнах се в детството си.
Виж целия пост
# 17
А като престояха до другата сутрин станаха още по-вкусни, според мен Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Ама дедо, тя е две лъжици. С повече ще е солено, а аз не търся този ефект. Намалих захарта и мачта. Ефекта пак е "подпрян капак". Ще пробвам и да намаля продуктите.

Значи аз говоря по принцип, а не за конкретния случай.

Иначе рецептата на Полина съм я гледал много отдавна и не си помня какво е количеството на отделните продукти. Спомням си, че правих таблица за различни варианти на грамаж на готовия хляб ама след това дали съм я публиувал тук или не вече не мога да ви кажа.

Всъщност отдавна се каня да питам каква е консистенцията на тестото и дали ако го направите малко по-твърдо няма пък да избегнете това агресивно втасване. Може би Поли ще каже какво мисли по въпроса.
Виж целия пост
# 19
дядо хаджия, за съжаление не мога да кажа нищо по въпроса, защото по тази рецепта хляб не съм правила от 100 години Crazy. Да кажат тези, които го правят по-често как е консистенцията. По пътя на логиката смятам, че е нормална като не всеки друг хляб Thinking
Само че специално Рафаелка в този случай го прави по друга рецепта, която и пуснах на ЛС.
Виж целия пост
# 20
 Аз още избирам между Мулинекс 5020, Ронсон и Аласка
Виж целия пост
# 21
А именно:

250 мл вода
3 с.л. олио
2 с.л. кисело мляко
2 ч.л. захар
2 ч.л. сол
500-600 гр брашно

Това е рецептата на Поли.
Вчера и тестото беше по-твърдо.
Ще пробвам докато стане.

Благодаря, че се ангажирате.  bouquet
Виж целия пост
# 22
А именно:

250 мл вода
3 с.л. олио
2 с.л. кисело мляко
2 ч.л. захар
2 ч.л. сол
500-600 гр брашно

Това е рецептата на Поли.
Вчера и тестото беше по-твърдо.
Ще пробвам докато стане.

Благодаря, че се ангажирате.  bouquet

Аз тази рецепта я правя без захар и хляба става супер.
Виж целия пост
# 23
И аз съм още в процес на избиране, но не искам да ви изпускам!   bouquet
Виж целия пост
# 24
А именно:
....

Това е рецептата на Поли.
Вчера и тестото беше по-твърдо.
Ще пробвам докато стане.

Благодаря, че се ангажирате.  bouquet

А маята колко е ?
Виж целия пост
# 25
Намесвам се в темата ви с може би лаишки(и може би често коментиран) въпрос, за което се извинявам. Все пак, ще ви бъда благодарна за мнение по въпроса с избора на машина за хляб. Колебая се между тези двете Мулинекс и Таурус. Единствената разлика, освен в марката и цената е в мощността. За какво е определяща мощността на една хлебопекарна? Благодаря предварително за отделеното време Simple Smile
Виж целия пост
# 26
Ох и аз да си излея болката Cry Вече две рецепти пробвам за козунак от форума и двата пъти нищо не се получава, като казвам нищо разбирайте, не втасват и в крайна сметка на вид се получава нещо супер странно, което по-скоро прилича на ръжен хляб, а да и да доуточня, че по принцип като меся на ръка доста ги докарвам тестените неща:) Прави ми впечатление, че напоследък с маята на д-р Йоткер не втасват нещата, а ако я заместя с жива си стават, но пак с изключение на козунака:(
Виж целия пост
# 27

Пътувайки с колата днес внезапно се досетих, че пропуснах да пиша... и много се засрамих. Маята е 7гр.

мама Тин, аз само я намалих. Сега ще пробвам и напълно да я изключа.
Виж целия пост
# 28
Ох и аз да си излея болката Cry Вече две рецепти пробвам за козунак от форума и двата пъти нищо не се получава, като казвам нищо разбирайте, не втасват и в крайна сметка на вид се получава нещо супер странно, което по-скоро прилича на ръжен хляб, а да и да доуточня, че по принцип като меся на ръка доста ги докарвам тестените неща:) Прави ми впечатление, че напоследък с маята на д-р Йоткер не втасват нещата, а ако я заместя с жива си стават, но пак с изключение на козунака:(


По коя рецепта прави и как точно?
Виж целия пост
# 29
По тези:
Козунак
330 – 370 гр. Брашно
20гр свежа и ли 4гр суха мая(ползвах свежа)
3 яйца. Отделя се една лъжица за мазане отгоре
100мл.прясно мляко
100гр. Захар или 150гр – ½ чаша
щипка сол
50гр масло
кора от лимон, ванилия, ром, стафиди, бадеми, орехи, канела
3 с.л. олио


Стафидите се накисват във вода и преди да се добавят се слагат в брашното. Яйцата се разбиват със захарта и лимонената кора и ванилията. Ако са студени, да се затоплят в микровълновата. Маята се разтваря в затоплено мляко с малко захар и брашно. Част от брашното се насипва във формата със солта, яйцата, брашното и млякото с маята (ако е свежа) Като почне да меси се добавя по малко  разтопено масло. Като го поеме се добавят 3 с.л. олио. Като даде сигнал за добавяне на продукти – стафидите. Ако тесто е течно може да се добави още брашно

и тази

Козунак на mari_eta
125 мл. пр. мляко
3 яйца
125-150 мл. разтопено масло
500 гр. брашно
150 гр. захар
2 пак. ванилия
настърганата кора на 1 лимон
1 пак суха мая/ползвам на д-р Йоткер/
стафиди и орехи по желание
жълтък за намазване
захар за поръсване
бадеми или орехи за декорация

Процедирам така -
1. Към леко разбитите яйца /със стайна температеура/ прибавям топплото мляко и изсипвам в кошничката на машината.
2. Пресятото брашно + захар + лим. кора + ванилия изсипвам върху яйчената смес.
3. Отгоре в кладенче изсипвам маята.
4. Пускам машината да меси и като оформи тесто наливам по малко маслото, докато го поеме. /ако изсипваш по много малко почти не пръска/
5. Стафидите и орехите добавям при звуковия сигнал, предварително оваляни в малко брашно, за да не паднат на дъното.
6. Преди цикъл "печене" намазвам с жълтък, поръсвам със захар и украсявам с орехови ядки.


п.с. Мога да пусна и снимки и съвсем да ви скрия топката:))) Laughing

Ето:)
по втората рецепта - вътре е доста спитен и определено не удвои особено обема си:



а това чудо е по първата рецепта, не съм го сплела, но като не втаса ми се уби желанието, но не мисля че това че не е сплетен влияе особено:)

[URL=http://img560.imageshack.us/i/p1050097.jpg/]




п.с. поясневам, цвета си е такъв, не е от снимката.....аа да ползвала съм бяло брашно, същото с което правя разкошен хляб...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия