Машина за хляб-37 част

  • 48 415
  • 740
# 30
А именно:

250 мл вода
3 с.л. олио
2 с.л. кисело мляко
2 ч.л. захар
2 ч.л. сол
500-600 гр брашно
ти 500 или 600 гр брашно сложи ?
за 500 иди-доди , ама 600 ми се видят множко. голяма е разликата.  newsm78
а и ако не си сложила мая (поне аз не чета в рецептата) доста време ще чакаш да втаса  hahaha
Виж целия пост
# 31
laskova,а шупна ли маята предварително?Ако не си,те съветвам да го направиш следващият път.
Погледни обясненията към тази рецепта,могат да се приложат към всяка друга.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490691.msg14860229#msg14860229
Виж целия пост
# 32
Ти четеш ли, бре!  devil Поправих се! Освен това не само че втасва ами и да ме търси тръгва.

500 гр сложих.
Виж целия пост
# 33
Ти четеш ли, бре!  devil Поправих се! Освен това не само че втасва ами и да ме търси тръгва.

500 гр сложих.
Уважаема госпожо,
с "бре" и "ма" диалог не става, даже и на чаршията!
Виж целия пост
# 34
Не, че му е мястото в темата, но да поясня. Не съм се държала непочтително с никой и при никакви обстоятелства. "Ма" през живота си не съм употребила, а въпросния коментар въобще не Ви касае. Извинете, че сте се засегнала от коментара ми към човек, с който смятам (по някаква причина), че мога да говоря в хумористична, диалектна (забележете, не просташка) форма.
Виж целия пост
# 35
Не, че му е мястото в темата, но да поясня. Не съм се държала непочтително с никой и при никакви обстоятелства. "Ма" през живота си не съм употребила, а въпросния коментар въобще не Ви касае. Извинете, че сте се засегнала от коментара ми към човек, с който смятам (по някаква причина), че мога да говоря в хумористична, диалектна (забележете, не просташка) форма.

 Peace

За брашното 500-600г да поясня, че го написах съвсем ориентировъчно. Отдавна спрях да го тегля с кантар Crazy. Слага се по-голямата част от количеството, а останалото се добавя при нужда. Все пак това е най-елементарното нещо. Точна рецепта няма. Брашното и водата могат да варират винаги.
Виж целия пост
# 36
Поли, така и направих. Сложих около 500 гр. Това са си пропорциите, просто маята дойде в повече за моята машина. За вчерашната доза намалих грамажа й, но пак не е вярното количество. Днес ще я намаля с още малко, както и заахарта.
Виж целия пост
# 37
laskova,а шупна ли маята предварително?Ако не си,те съветвам да го направиш следващият път.
Погледни обясненията към тази рецепта,могат да се приложат към всяка друга.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490691.msg14860229#msg14860229


 Шупнах както като меся на ръка newsm78. Ще пробвам твоята рецепта и ще докладвам!!  chef
Виж целия пост
# 38
Този резен на козунака дето сте го дали е пострадал яката от прекомерно количество захар. Намалете я обезателно !
Виж целия пост
# 39
За тези които се чудят каква машинка да си изберат - днес видях нещо интересно в Карфур. Машинката беше с марка Карфур, големина до 1,3 кг. на хляба, възможност за програмиране, пауза, 13 програми, приставка за багети, осветление отвътре, мощност 1320 вата. Цена 145 лева!!!! Аз не робувам на марката (моята машина е от ТСМ - супер неизвестна фирма, но си я ползвам вече 1,5 години) и ако и вие не държите на надписчето - определено се струва да се погледне, а пък и на дизайн са я докарали - черно и инокс, като моделите на Мулинекс и Филипс. Дано да съм помогнала на някого, а ако някой има лични впечатления от тази машинка ще ми е интересно да разбера и неговото мнение.
Виж целия пост
# 40
Вчера бях в Карфур (Варна), но съм пропуснала явно . Видях машини за 99лв с марки Домо и Нео и още една, която не помня, останалите бяха на Мулинекс и доста по-скъпи.
Мама ме натовари със задачата да и избера и купя хлебопекарна, но можем да отделим най-много 150 лв. - това е тавана, а ако може по-евтина, още по добре. От 2 дена разглеждам каталозите на Зора, Техномаркет и Технополис, но този вид машини за мен са непознати, защото никога не съм ползвала и просто не мога да реша каква да бъде.
Четох ви от началото до края и това, което разбрах е, че е желателно да има 2 бъркалки, ваничката да е хоризонтална, мощността да е повече от 600 вата.
Моля ако има добри модели до тази сума да ми препоръчате.
http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id=11703
Това? Дали върши работа или често дава дефекти?
http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id=6268
Или тази?
Не се сещам във Варна на кои места останаха магазини на ТСМ, за да разгледам и техните машини за хляб.
Виж целия пост
# 41
Здравейте!
От около месец имаме хлебопекарна Moulinex OW 502330. Досега нямахме проблем, но преди два дена спря да се върти едната бъркалка, т.е. едната ос на контейнера. Занесохме го на сервиз, майсторът сложил някакво масло и казал, че "да, има такъв проблем с контейнерите, но не е ясно кога пак ще се развали". Е, пак спря да се върти... Не знам какво да предприема. Дали да го носим отново в сервиза или да купувам нов контейнер? Някой имал ли е подобен проблем? Споделете, моля!  Sad
Виж целия пост
# 42
Щом е в гаранция си искайте да ви я отремонтират, а може и машината да искате да смените или да си вземете парите и да си изберете друг модел.
Виж целия пост
# 43

Здравейте, момичета и момчета, досега поглеждах в темата, но вече ще ви навестявам по-често. Днес изпробвах машинката и изпекох първото хлебче по рецепта от книжката, бял хляб. Много моля, някой да ме светне, що изпекох такава гъбка-кратер? Sad Страшно е вкусна, и коричката, и средичката, но видът е.........да не го показвам. Ще го покажа все пак, за да дадете някой съвет. Peace

   

     
Виж целия пост
# 44

Здравейте, момичета и момчета, досега поглеждах в темата, но вече ще ви навестявам по-често. Днес изпробвах машинката и изпекох първото хлебче по рецепта от книжката, бял хляб. Много моля, някой да ме светне, що изпекох такава гъбка-кратер? Sad Страшно е вкусна, и коричката, и средичката, но видът е.........да не го показвам. Ще го покажа все пак, за да дадете някой съвет. Peace

...

Значи тук според мен имаме или много мая или недовтасване. В резултат на това при започването на печенето маята се активира максимално и допринася за ускорена и висока линия на угасване на процеса, разпуква горната кора и се получава ей това. Впрочем този ефект се гони в домашните хлябове но обикновенно се очаква по нисък резултат.

Другия вариант е да сте пекли голям според възможностите на машината обем на хляба.

Сега моите лични препоръки не мога да ги дам докато не изясним причината. Иначе те са няколко, но зависят от причините:

1. Намаляване количеството на маята.
2. Коригиране времето на втасване.
3. Коригиране количеството на тестото.
4. Направата на разрези в горната част на хляба.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия