Машина за хляб-37 част

  • 48 484
  • 740
# 285
alys, аз намалявам захарта, когато правя солени неща, но да взема да пробвам както си е, може и да е по-добре? newsm78

Зависи какво обичаш. Видях, че захарта не е малко, но точно такова нещо сладко-солено ми се ядеше (едвам се спрях да дегустирам и то след като бяхме вечеряли  Hug).
Направих ги с масло и не съжалявам, разбира се. Хайде, лека!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 286
Зависи какво обичаш. Видях, че захарта не е малко, но точно такова нещо сладко-солено ми се ядеше (едвам се спрях да дегустирам и то след като бяхме вечеряли  Hug).

Да имаше как да метнеш една и аз да издегустирам.........   Обичам сладко-солени комбинации, ще пробвам непременно! Peace
Виж целия пост
# 287
Да питам нещо Grinning Правих хляб с маслини и сушени домати. Всичко си беше окей - втаса, надигна се добре и когато започна да се пече изведнъж спадна по средата, направо си хлътна Rolling Eyes Така и си се опече, не се надигна повече.
И друг път съм правила този хляб и не ми се е случвало така.
Какъв може да е проблема newsm78
Виж целия пост
# 288
Да питам нещо Grinning Правих хляб с маслини и сушени домати. Всичко си беше окей - втаса, надигна се добре и когато започна да се пече изведнъж спадна по средата, направо си хлътна Rolling Eyes Така и си се опече, не се надигна повече.
И друг път съм правила този хляб и не ми се е случвало така.
Какъв може да е проблема newsm78

Нищо друго освен превтасване.

За съжаление недовтасването и превтасването ги хващаме много късно.
Виж целия пост
# 289
За мен за 600-700 гр брашно 12.5 гр мая си е бая,поне при мойте възгледи.

Сигурно имаш предвид суха мая? А в рецептата ставаше въпрос за жива/прясна мая на кубчета. Сега чакам да втасат сиренките с това тесто. Замесих половин доза, защото си мислех, че ще станат много кифлички. Оказа се, че сега са малко  ooooh!  Joy, но поне изпробвах рецептата с коригираното количество мая (в машината - програма тесто с мая). Втаса си много добре тестото.

Да,аз ползвам само суха мая и съм пояснила че ползвам такава.На пакетчето на маята си пише за 1 кг или 1 кг и малко брашно,а тази мая си е силна,имала съм и провали от превтасване  Joy.Макар,че съм си научила едни пропорции за тесто,слагам всичко в машината и не я следя вече.
bolqrka64,alys ,чудесни неща браво на вас.
Виж целия пост
# 290
основна грешка според мен -  защо не изчака да втаса тестото ? сигурно сте се захласнали по сладки приказки  Laughing
все пак това е за пръв път - стоиш мирно до хляба
ако не беше втасал хляба в определеното от програмата време можеше да прекъснеш програмата и да чакаш докато втаса.
ще пада бой  #2gunfire


 Mr. Green Mr. Green  Всъщност искахме да пробваме основна програма от начало да края. Аз изчаках да замеси тесто, да стане хубава топка и се прибрах вкъщи. И отидох при нея пак след 2 часа , като почнало да пече вече.   Едно разбрах, че следващия път трябва сложи средно препичане на коричка, че сега сложих на най най 3 препичане и стана много дебела кора.  
(нещо не мога да пиша тази сутрин бълг.  Mr. Green , от сутринта говоря на руски)

Izma
да не е станало кашево тесто от маслини после  newsm78
Виж целия пост
# 291
Да питам нещо Grinning Правих хляб с маслини и сушени домати. Всичко си беше окей - втаса, надигна се добре и когато започна да се пече изведнъж спадна по средата, направо си хлътна Rolling Eyes Така и си се опече, не се надигна повече.
И друг път съм правила този хляб и не ми се е случвало така.
Какъв може да е проблема newsm78


Маслините ги прибавям след първоначалната почивка от 5 минути и винаги с 2-3 сл брашно,иначе се разкашква тестото.
Виж целия пост
# 292
Здравейте,въпреки негативните мнения закупих ме Молинекс оw 200034 дотук добре козунака стана хляба също сега опитвам от книжката хляб с мляко единствено като подобрение незнам колко е правилно слагам намястото на сухата мая жива разбита с малко захар  Laughing
Виж целия пост
# 293


Ето ми кифличките с тестото на Лабрекс ,понеже машината ми е с подгряване ,извадих всичко от хладилника и го бутнах в машината.
Виж целия пост
# 294
...колко е правилно слагам намястото на сухата мая жива разбита с малко захар  Laughing
мисля че коментираха  1:3
Виж целия пост
# 295
Благодаря за добрите отзиви. Миналия месец в рамките на 20 дена се простихме с родителите на мъжът ми. От тогава до вчера правех само хляб. Просто нямах желание за нищо друго. Но постепенно се връщам в нормалния ритъм. Трябва,нали наближават празници,а и хората покрай мен имат нужда от внимание.
 Labrex четящата е дъщеря ми/имам само нея/. А "вещичката" разтапяща сърцето ми е тригодишната племеничка на мъжа ми. Така ми е влязла под кожата,че просто нищо не мога да и откажа/затова дъщеря ми я използва когато иска нещо/.
Гледам че дискутирате маята и захарта в тестото на Лабрех. Както писах аз направих половин доза от него точно по рецептата. Значи сложих около 300-350гр. брашно,12.5гр мая/жива/, 30гр. захар и т. н.  Направих го сладко защото ги пълних със сладко от шипки, сладко от дюли и сладко от портокалови кори/за мен/. Нямах проблем с втасването в машината. Не съм ги мазала с яйце ,а ги намазах с кр. масло като ги извадих от фурната и посипах с пудра захар.
За питки ,тутманици и солени плънки Лабрех е написала в рецептата да се слага само 1с.л. захар.
Виж целия пост
# 296
Ето ми кифличките с тестото на Лабрекс ,понеже машината ми е с подгряване ,извадих всичко от хладилника и го бутнах в машината.

Лелее, от снощи само кифлички гледам тук, направо ще ме довършите! Crazy  А нямам време меденките да си изрисувам. Уго Чавес , чуднички са, не знам на живо как са, но на снимката направо  Heart Eyes Crazy Heart Eyes Crazy Heart Eyeschef  bouquet Ще минат празниците и ще залепна аз пак за машинката на спокойствие, че сега нещо ми куца организацията. Кой знае, може пък кифлите (за разлика от хлебчетата) да вземат пък да се получат? newsm78

За питки ,тутманици и солени плънки Лабрех е написала в рецептата да се слага само 1с.л. захар.

bolqrka64, аз така го правя, но може би като alys трябва да се слага цялото количество захар, или пък кой както реши. Тя пише, че сладко-солените и кифлички приличали на милинки, решила съм да пробвам. Peace
Виж целия пост
# 297
Мили колеги не можах да намеря къде да ви попитам за мояпроблем и много не се сърдете.Имах хлебопекарна без гаранция която се разваля два пъти и зарязах и си купих Аляска но ,не ми се вади бъркалката и започна и да тече вода от контейнера. Има много голямо разснояние между капака и контейнера Закупена е от Метро и дали ще мога да я рекламирам?
Виж целия пост
# 298
Днес направих цялата доза тесто (сполучливото на Лабрекс), но с три плънки - със сирене и яйце, с течен шоколад и с конфитюр от ябълки. На 630 г брашно сложих 12,5 г жива мая, вчера правих половин доза от тестото и съответно на 315 г брашно сложих 6-7 г жива мая. Половинката едвам успя да опита две сиренки от вчера, така че беше почти задължително да компенсирам с допълнително занимание. Днешните сиренки ги поръсих със сусам и станаха още по-привлекателни. Синът ми за пръв път одобри кифлите ми (по начало не обича подобни неща) и си мисля, че е точно заради солено-сладкия вкус. Лесно мога да сложа по-малко захар, но рецептата ще изгуби от чара си.  smile3503

П.П. Аз хубаво давам акъл на Кацарска да отиде до сервиза с фактурата от Метро, но като се има предвид, че контейнерите (ваничките) не се поддържат от гаранцията, не знам какво ще стане.
Виж целия пост
# 299
....

П.П. Аз хубаво давам акъл на Кацарска да отиде до сервиза с фактурата от Метро, но като се има предвид, че контейнерите (ваничките) не се поддържат от гаранцията, не знам какво ще стане.

Ами аз доколкото разбрах нещо май и казанчето не се зацепва добре с машината, та пишеше че стояло по високо или нещо такова си. Да не би да го поставяте неправилно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия