Машина за хляб-37 част

  • 48 399
  • 740
# 420
Пробвах-времето се увеличава и намаля от плюса и минуса  Embarassed ooooh!
Никъде не го пише в книжката!
Виж целия пост
# 421
прочетох мненията за сладко в машината - отказах се, наистина това си е предимно хлебопекарна Wink
благодаря за съветите ви  bouquet
Виж целия пост
# 422
Пробвах-времето се увеличава и намаля от плюса и минуса  Embarassed ooooh!
Никъде не го пише в книжката!
ето така стават побоищата  #2gunfire
логиката трябва да се задейства. според теб тези  + и -  за какво са ?
добре че го откри рано. иначе не си те представях да стоиш на пост и да правиш 100-200 хляба Laughing
Виж целия пост
# 423
Ами мислех, че са само за таймера ...за отложен старт  Embarassed
Виж целия пост
# 424
прочетох мненията за сладко в машината - отказах се, наистина това си е предимно хлебопекарна Wink
благодаря за съветите ви  bouquet
добре че отрано си го разбрала  Laughing
между другото се сетих и за една "рецепта" за пране на мръсни чорапи  Laughing
слагаш ги в машината на бърза програма. хем имаш предпране,хем същинско. хитричко

пп. дано да не го взимате на сериозно. все пак са празници и трябва да има усмивки.   bouquet
благодаря  santa2
Виж целия пост
# 425
Ами мислех, че са само за таймера ...за отложен старт  Embarassed
....  И за отложен старт
Виж целия пост
# 426
Влизам да се оплача, че и аз вече съм без бъркалка  Cry Незнайно къде и как изчезна  newsm78 Последно беше в ръцете на мъже ми  #2gunfire За Бъдни вечер се наложи да меся питка на ръце  ooooh! , то много трудно било  Shocked , а и цялата кухня ми беше в брашно  Crossing Arms
Виж целия пост
# 427
Честита Коледа, мили приятели! Пожелавам ви много щастливи мигове и здраве! И успешно да си ползвате машинките!  Laughing
Виж целия пост
# 428
Честита Коледа! Имам машинка от около 8 месеца и досега не съм имала провал. Машинката ми е Kenwood BM450 и в книжката с рецепти има една -
Artisan Dough - Program 11
Ingredients   750g Loaf
Water   240ml
Egg   1
Unbleached White Bread Flour   450g
Salt   1 tsp
Sugar   2 tsp
Butter   25g
Easy Blend Dried Yeast   1 1/2 tsp
Проблемът ми е че не знам за какво се използва това тесто и времетраенето на програмата е 5:15 ч. - 5 мин. разбъркване, 45 мин. месене, 70 мин. втасване, 10 сек. месене, 85 мин. втасване, 10 сек. месене и 110 мин. втасване.
Ако някой знае за какво се ползва това Майсторско тесто, моля да ме светне по въпроса.
Виж целия пост
# 429
Днес направих един хляб с извара и горчица/от темата с рецептите/, добавих и по собствено усмотрение малко царевично брашно - стана прекрасен хляб, пухкав и благоуханен Peace
Виж целия пост
# 430
Лабрекс,както винаги печелиш овации...Първата питка в машината ли я замесва и по каква рецепта?
И аз за рецептата се нареждам Grinning Иначе всякакви питки ги меся в машинката.Ако ми е по голямо тестото помагам с дървена бъркалка Peace

Благодаря, момичета!  bouquet  Рецептата я давах някъде по-напред, ето я пак: СПОЛУЧЛИВО И ВКУСНО ТЕСТО ЗА ВСИЧКО.
Виж целия пост
# 431
Привет от мен на всички в тази вкусно миришеща  на топъл хляб тема   bouquet
Аз  от няколко дни избирам хлебопекарна и почти се бях спряла на един модел, ноооооооооо аз докато провеждам консултации в нета, мойте хора отишли  в Техномаркет и ми купили, без да ме питат , каквато са решили.
Имам такава хлебопекарна


http://www.technomarket.bg/products/09071850/moulinex-ow-5023

Прочетох два пъти книжката с указанията и един път рецептите за различните видове хляб.
Направих едно тесто за пица, но утре ще я правя.
Тогава  ще го опитаме и на вкус как е .
Спазвах стриктно грамажа, но се наложи да досложа 3 лъжици брашно допълнително и тогава се получи  добре.
Аз настоявах за две бъркалки, но сега ми се струва, че е доста голям грамажа на хляба.
Дано да успея да направя такова хубаво хлебче като вашите.
Послединте творения на labrex ми се струват трудно достижими  Laughing
.
Виж целия пост
# 432
Послединте творения на labrex ми се струват трудно достижими  Laughing[/color].[/b]

mery_poppins1, недей, на мен ми се струваха не трудно, а  отчайващо непостижими, бях решила да затворя машинката в кашона и в килера. И без това съм си свикнала да меся на ръка, не ми тежи, напротив - приятно ми е. И, точно тогава, попаднах на оня офроудски форум с рецептите на Ердинч. Реших, че е за последно, все пак и трети опит да направя. Като извадих хлебчето, дълго не вярвах на очите си. Изядохме го и пак не ми се вярваше, че е станало. Чак, като ми се получиха и следващите две по поръчка на сина, тези от снимката, тогава повярвах. Така че, споко, ще стане!  Peace И честита ти машинка!  bouquet
Виж целия пост
# 433
Прочетох два пъти книжката с указанията и един път рецептите за различните видове хляб.
Направих едно тесто за пица, но утре ще я правя.
Тогава  ще го опитаме и на вкус как е .
Спазвах стриктно грамажа, но се наложи да досложа 3 лъжици брашно допълнително и тогава се получи  добре.
Аз настоявах за две бъркалки, но сега ми се струва, че е доста голям грамажа на хляба.
Дано да успея да направя такова хубаво хлебче като вашите.
.

първо честита машинка и безаварийна работа   bouquet
Виж целия пост
# 434
Аз настоявах за две бъркалки, но сега ми се струва, че е доста голям грамажа на хляба.
нещо не ми стана ясно за грамажа  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия