Машина за хляб-37 част

  • 48 345
  • 740
# 435
labrex, bongo благодаря за  поздравлението  Hug
bongo, чул те господ и дано няма проблеми с машинката .
labrex, я  дай линк към рецептите на Ердинч, да се пообразовам  тази вечер
Еми грамажът нали е от 750 до 1500 гр.
Аз останах с убеждение, че по-малките машинки са с 1 бъркалка, а по-големите с две.
Та таз малко голяма ми идва дори и на 750 гр хляб, но няма да правя всеки ден,я .
Съпругът ще дояжда на следващия ден /стига изобщо да става за ядене  Mr. Green/.
 
Виж целия пост
# 436
labrex, я  дай линк към рецептите на Ердинч, да се пообразовам  тази вечер


mery_poppins1 , предполагам и тук има рецептите на Ердинч, но понеже не съм разучила всичко, а ги намерих в друг форум - ето ги! Учи се, на мен снимките с въртенето на топките тесто доста ми помогнаха! Grinning Peace
Виж целия пост
# 437
labrex, ние като новаци  голям мерак да пишем в темата  Laughing
Благодаря за линка    bouquet и аз  успях да направя първото си тесто благодарение на снимките с  месенето.
Наистина са много полезни.
Видях, че се лепи  тестото, та сложих първо 1 с.л. брашно и после още 2 л.
и стана добре.
Правих го по книжката и  сложих само брашно, жива мая, сол, зехтин и вода.
Ще го видя утре как ще е на вкус.
Иначе аз правя на ръка същото тесто, което ти си показала по-горе с малко разлика, че слагам 1 ч.ч. кис. мляко и 1 ч.ч. прясно мляко и 4 с.л. олио.
Става невероятно тесто, което наистина става за всичко
Виж целия пост
# 438
ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ! МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!
Да се похваля, че след дългото избиране и чудене, вече съм горд собственик на хлебопекарна Мулинекс. Бях си харесала едно Горение, но не успяхме да го намерим никъде. Ето и първото производство - много успешно и страшно вкусно!
Виж целия пост
# 439
mery_poppins1 , предполагам и тук има рецептите на Ердинч, но понеже не съм разучила всичко, а ги намерих в друг форум - ето ги! Учи се, на мен снимките с въртенето на топките тесто доста ми помогнаха! Grinning Peace
[/quote]

На първа страница има линк към темата "Рецепти за машина за хляб", там има 18 страници с най-различни и успешни рецепти. И рецептите на Ердинч са там.

Да кажа и за "сполучливото тесто на Лабрекс", пробвах го за погача с 1 нощ престой в хладилника. На сутринта оформих, втасах и опекох. Бухна идеално, много е вкусно. Благодаря, Лабрех.   bouquet

На гордите нови собственички на машинки - честито и да печете най-вкусните хлябове!
Виж целия пост
# 440
Да попитам - кажете къде се продава (предполагам че се продава) пълнозърнесто брашно? В била не видях, имаше само ръжено и типово...  newsm78
И още един въпрос - може ли да се ползва отложен старт с прясна мая? Или ще и стане нещо ако престои на топло няколко часа?
Виж целия пост
# 441
Да кажа и за "сполучливото тесто на Лабрекс", пробвах го за погача с 1 нощ престой в хладилника. На сутринта оформих, втасах и опекох. Бухна идеално, много е вкусно. Благодаря, Лабрех.   bouquet

На гордите нови собственички на машинки - честито и да печете най-вкусните хлябове!

баба Станислава, радвам се, че се е получило и най-вече, че ти е било вкусно! Peace За машинката благодаря, че са вкусни, вкусни са хлебчетата и то, много, ама красУтЪтЪ, нема я, или поне не винаги! Grinning  bouquet 
Виж целия пост
# 442
Savina 33: Пълнозърнесто брашно на Панино се продава в магазини Фантастико и Метро. Отложен старт с прясна мая става, давай смело.
Виж целия пост
# 443
записвам се най-официално в тази темичка като горд притежател на хлебопекарна  bowuu
ето и първото ми творение
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2001/100225127916931216871293 … 4llvAkw9mmW7K.JPG
айрянения хляб
следобед ще правя питка със сиренце и хляб със семена за мъжо...
само да кажа, че имам известен опит с хлебопекарна и повечето форумни рецепти са ми познати...сега вече ще ги правя по-уверено
хлебопекарната ми е китайска куча марка и за съжаление с една бъркалка, щото исках много да е сдве, нямах претенции откъм марка, но тук няма голям избор на такива с две....
само за питката имам въпрос, мисля след първото втасване да махна тестото, да го направя на питки и да им сложа плънка....след това какво да направя - да ги сложа пак в машината или да ги разделя на две и половината в машината,а другите втава във фурната или.......
Виж целия пост
# 444
....
само за питката имам въпрос, мисля след първото втасване да махна тестото, да го направя на питки и да им сложа плънка....след това какво да направя - да ги сложа пак в машината или да ги разделя на две и половината в машината,а другите втава във фурната или.......

Ами така и така ще я вадиш, па си я оформи като една хубава питка и продължавай само във фурната.
Виж целия пост
# 445
Привет! Имам въпрос. Досега съм правила хляб винаги с половин пакетче суха мая на д-р Йоткер(т.е. с ок. 3.5г). Искам да пробвам и с мая от кубчетата, но не зная колко да сложа. Та въпросът ми е - колко мая от кубче отговаря на 3.5г. суха мая? 10г(това е около 1/4 кубче) достатъчно ли е или ще е много/малко?
Виж целия пост
# 446
Привет! Имам въпрос. Досега съм правила хляб винаги с половин пакетче суха мая на д-р Йоткер(т.е. с ок. 3.5г). Искам да пробвам и с мая от кубчетата, но не зная колко да сложа. Та въпросът ми е - колко мая от кубче отговаря на 3.5г. суха мая? 10г(това е около 1/4 кубче) достатъчно ли е или ще е много/малко?

В Блога на темата имаме цял раздел за мерки и съотношения.
Общо приетото съотношение суха / жива мая е 1:3. Тоест умножаваш количеството суха мая по три и получаваш това на живата.
Виж целия пост
# 447
 Embarassed
Благодаря!
Виж целия пост
# 448
Честито от мен на новине притежатели на хлебопекарни   bouquet
Браво и за първите ви невероятни творения  Peace
Пицата от забърканото тесто в моята машинка стана превъзходно.
Днес няма да мога да пробвам първото си хлебче, но ти дни ще стане и това.
Дано не ме е срам да го покажа тук
  Mr. Green
Виж целия пост
# 449
Ето да се похваля и аз с постната ми питка за бъдни вечер



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия