Машина за хляб-37 част

  • 48 325
  • 740
# 465
Благодаря на отговорилите ми за съпричасността.Ще се възползвам от всички съвети и дано имам успех, че свикнахме да ядем домашен хляб и купешкия вече не щем и да го видим.Продължавайте да споделяте опита си във форума.Щастлива и успешна Нова Година.   newsm51 newsm51 newsm51
Виж целия пост
# 466
Искам да споделя успешния, според мен, опит за хляб от ръжено брашно, трици и семена.
Доволна съм от резултата:



Виж целия пост
# 467
и аз правих такъв, изглежда подобно, любим хляб у нас Simple Smile
Виж целия пост
# 468
Ето това замеси машината ми.
     
Отново сполучливото тесто на Лабрех. Този път една доза, но пак беше недостатъчно. Другият път две дози. smile3508
Виж целия пост
# 469
Здравейте  Simple Smile
Не можах да открия рецепта за царевичен хляб, грамажа на който да е 700 или 900 гр. Моля, ако може някой да ми помогне. Имам Мулинекс. Понеже в книжката няма такава рецепта, на каква програма трябва и да го пека. Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 470
Искам да споделя успешния, според мен, опит за хляб от ръжено брашно, трици и семена.

 Hug браво

препоръчвам следващия път да опитате със по течна консистенция на тестото(да маже хубаво под бъркалките), даже малко по мокро и от долната консистенция, без захар да е, да се добави допълнително  щипка(1/4чл) мая, и  да се пече на средна или по точно на тъмна кора



 Hug
Виж целия пост
# 471
това е добър съвет, аз даже съм си записала за този хляб да се прави на основна програма, не на пълнозърнест...
Виж целия пост
# 472
Благодаря Дядо   bouquet,тъй като брашното е около 600 гр ,10 гр мая няма да е много нали newsm78

Няма няма, щото тестото ти е тежко (с много захар и масло). То и по оригиналната рецепта си е добре маята ама там си трябва висок съд. Що не пробваш да го изпечеш във фурната или не ти се играе.

Благодаря   bouquet ,то се е видяло ,че ще се пече в тава. Grinning
Виж целия пост
# 473
Днес направих първия си хляб.
Не съм много доволна, но  се надявам да се усъвършенствам.
Какво не ми хареса - бялата горна кора /но тя няма да стане  по изпечена, защото машинката няма отгоре реотан/.
Дали някой е опитвал да намаже хляба с жълтък, та да стане горната кора по-тъмна.
Страничните и долната кора станаха доста хрупкави /да не кажа твърди/.
Намазах корите с вода и завих в кърпа, но не омекнаха много.
Предполагам, че не го държах много  в кърпата.
На вкус беше добре.
Отгоре малко като, че ли ми спадна и предполагам, че маята му е била в повечко, че не можах да я измеря точно.
иначе беше изпечен добре.



Виж целия пост
# 474
Днес направих първия си хляб.
Не съм много доволна, но  се надявам да се усъвършенствам.
Какво не ми хареса - бялата горна кора /но тя няма да стане  по изпечена, защото машинката няма отгоре реотан/.
коя машина има отгоре реотан ?  newsm78
Виж целия пост
# 475

Страничните и долната кора станаха доста хрупкави /да не кажа твърди/.


Мери, честит първи хляб!
За страничната и долните кори - намали степента на изпичане на кората, сложи на най-светлата кора. Ако имаш голяма фурна, сложи хляба в нея, след като се е изпекъл. Като постои там, върху решетката, омеква. В противен случай трябва да дебнеш хляба и да не го държиш прекалено дълго в машината, после увий в кърпа и сложи в пликче. Малко се намокрят корите, но пък омекват. Опитай различни варианти на съхранение и ще се ориентираш.
Горната кора каквото и да я правиш, едва ли ще се промени много, но четох, че слагали фолио на капака.
За маята на мен ми е най-лесно да ползвам мерителната лъжичка или да деля кубчето на равни части.
 Каква машинка си купи (или е подарък)?
Виж целия пост
# 476
Мери Попинс, хлябът само в кърпа няма да омекне. Като поизстине, го сложи в плик и ще видиш, че ще е ок. А също може докато е в кърпата, да метнеш и плик отгоре. Така самият хляб няма да се овлажни, всичката влага попива в кърпата. После само преместваш в сух плик. За изпичането пробвай различните степени на машинката. Има някои машини, които не изпичат добре, но са рядкост. Пробвай да оставиш хляба след изпичането още 30 - минути в машината, за да се зачерви още.
Виж целия пост
# 477
alis,благодаря за окуражителните думи  и съвети   bouquet
И на мен ми се стори,че много време стоя хляба във машинката и просто са изсъхнали корите.
Сигурно  сгреших, че сложих степен на изпичане на средна кора, а това е обикновен основен хляб и май не му трябва много печене.
И още нещо да си призная  Embarassed - не знам как стана така и дали аз нещо съм натиснала погрешка, но в процеса на приготвяне на хляба забелязах, че на дисплея е отбелязан 1 кг, а аз сложих пордукти за 750 гр. Mr. Green
Та  ми се струва, че аз нещо не съм догледала  Shocked
Маята и аз я  разделих на равни части, но съм решила да ползвам  кухненска везна, та сега  поставих задача на моя мъж, до Нова Година да ме снабди с такава.
Машинката ми е Мулинекс и ми е подарък  Grinning и то извънреден
 Mr. Green
 polin_a , благодаря и на теб за съветите.
Ще пробвам  Peace
Виж целия пост
# 478
Мери,честита ти машинка със здраве да си я ползваш!
И аз съм с Мулинекс....
Ако правя голям хляб след изпичането го оставям още малко в машината.
Ако е малък хляб,вадя веднага....

Другото е,че пека хляба,но на нас ни харесва повече на другия ден...Не се троши толкова и се реже лесно....

Ще свикнеш да правиш и без везна,та ако не ти трябва за други дейности в кухнята може и да не купуваш... Laughing
Виж целия пост
# 479
в процеса на приготвяне на хляба забелязах, че на дисплея е отбелязан 1 кг, а аз сложих пордукти за 750 гр. Mr. Green

Мери, пекла си 5 минути повече. Виж как ще ти се получи следващия път и винаги можеш да коригираш настройките.
Ако хлябът се остави по-дълго време в машината, ще се зачервят допълнително страничните и долната кора. Горната ще стане маааалко по-румена. На светла кора наистина горната ще си бъде беличка, но се изпича хлябът и поне страничните и долната кора ще са малко по-мекички. С половинката обичаме повече филийките със странична кора, а синът яде вътрешните.  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия