Машина за хляб-37 част

  • 48 313
  • 740
# 450
Честит празник на всички именници.
Да сте живи и здрави и Св.Стефан да Ви закриля и пази.
Виж целия пост
# 451
Чecтитa Коледа!
 
 
Дaнo 2011 дa дoнece caмo хубaви нeщa!
Дa дaдe нoви и cвeтли нaдeжди плюc нoви възмoжнocти!
Дa пpoбуди унилитe и дa им нaпoмни чe имaт cилa, зa кoятo и тe нe пoдoзиpaт.
Дa утeши cлaбитe и дa им пoкaжe, чe нe ca caми и зaбpaвeни!
 
Нeкa Нoвaтa Гoдинa дa извaди нaявe Дoбpoтo, кoeтo вceки oт нac тaи в cъpцeтo cи!
Дa възвъpнe Любoвтa нa тeзи, кoитo миcлят, чe ca я зaгубили зaвинaги!

Чecтитa Коледа!

 Hug    Hug


 newsm51
Виж целия пост
# 452
http://prikachi.com/images/234/2796234Y.jpg
Виж целия пост
# 453
Здравейте, преди Коледа си купихме хлебопекарна Мулинекс 5023. Е, след няколко много добри опита, днес вече не иска да върти бъркалките и една доза за хляб отиде в боклука. Много съм разочарована! Работила е не повече от 5-6 пъти и вече е развалена!

Сега ще трябва да я нося в сервиз, а така си свикнах с удобството, което осигурява и нищо не се цапа.
Виж целия пост
# 454
Daniela S , не се ядосвай за такива нещо.
То е машинка, всичко е до късмет.
И аз имам такава от вчера, та ще видя какво ще излезе

Все пак нали имат 24 м. гаранция и я признават, та  все е нещо.
  Mr. Green
Виж целия пост
# 455
Моето Панетоне стана, бухна, изпече се, мирише фантастично. Дано и да е вкусно, но поне вид има! Дано да не забравя да снимам. Благодаря на всички за съветите! Весело посрещане на празника! Close-mas:
кажи какво коригира де  #2gunfire да знаем и ние
Увеличих количеството на брашното или по-скоро използвах друга рецепта - тази на алтеа. Алтеа, благодаря   bouquet. И пекох на основна програма, а не на сладък хляб.

Ха да ти е честит успеха! Ама ще е добре да ни я драснеш тука тая рецепта, или пък ни дай линк към нея.
Че нещо ми  провокира мерака и аз да се пробвам с нея, пък нещо не можах да я открия сам...   newsm78

Извинете, аз се отдадох на ядене и пиене и зарязах интернета eat Ето я и рецептата на Алтеа за Панетоне ако все още някой се интересува:
 Рецепта за панетоне без провал: 100 гр масло разтопено, 3 яйца, 25 мл прясно мляко, 75 гр захар, 300 гр брашно, 12 гр жива мая. Първо се слага маслото в контейнера, отделно се разбиват  яйцата в купа, прибавя се прясното мляко и захарта, бърка се докато захарта се разтвори максимално и се изсипва в контейнера. Брашното се пресява - и то в контейнера. Най-отгоре натрошавам маята. На програма основен хляб - 3 часа. При звуковият сигнал се добавят 75 гр сушени плодове и 75 гр стафиди, предварително накиснати в ром или коняк. Може портокалови корички, настъргана лимонова кора. На средно препечена коричка. Тестото трябва да се наблюдава, може да се наложи да се прибави още брашно  лъжица по лъжица. Всички продукти на стайна температура.
Аз ползвах суха мая 1/2 пакетче Др Йоткер.
Виж целия пост
# 456
Здравейте момичета и момчета.Първо да ви пожелая весели празници и щастлива нова година.А второ, да попитам по- опитните, каква може да е причината хляба ми който правя от няколко месеца винаги с едно и също брашно и винаги с маята на доктор Йоткер, от няколко дни става сбит и клисав.Досега винаги ставаше чудесен.Машината ми е Мулинекс.Предварително благодаря.
Виж целия пост
# 457
Здравейте момичета и момчета.Първо да ви пожелая весели празници и щастлива нова година.А второ, да попитам по- опитните, каква може да е причината хляба ми който правя от няколко месеца винаги с едно и също брашно и винаги с маята на доктор Йоткер, от няколко дни става сбит и клисав.Досега винаги ставаше чудесен.Машината ми е Мулинекс.Предварително благодаря.


Предполагам не е от машината.Може брашното да е кофти партида,пробвай с друго.


Честита Коледа на всички. Hug
Виж целия пост
# 458
Здравейте момичета и момчета ,
влизам сутринта в темата и гледам разисквате Панетоне,та реших и аз да се пробвам. Попаднах на тази рецепта:

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … %D0%9F&id=474
панетонето стана супер,но като запоюна печенето ,се залепи за капака,та допичах във фурната.Искам да попитам майсторите 14 гр .суха мая не е ли много защото в машината няма как да се опече ?
Виж целия пост
# 459
Здравейте момичета и момчета ,
влизам сутринта в темата и гледам разисквате Панетоне,та реших и аз да се пробвам. Попаднах на тази рецепта:

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … %D0%9F&id=474
панетонето стана супер,но като запоюна печенето ,се залепи за капака,та допичах във фурната.Искам да попитам майсторите 14 гр .суха мая не е ли много защото в машината няма как да се опече ?

Деси там където панетона е традиционен сладкиш продават и едни много високи съдове, в които го печат. Тя и такава си е рецептата с много мая за да може да се издигне нагоре сладкишът. Само, че нашите съдове на машинките не са пригодени за тая работа и явно трябва да се редуцира количеството на сместта да 1/3 от височината му.
Виж целия пост
# 460
Благодаря Дядо   bouquet,тъй като брашното е около 600 гр ,10 гр мая няма да е много нали newsm78
Виж целия пост
# 461
Благодаря Дядо   bouquet,тъй като брашното е около 600 гр ,10 гр мая няма да е много нали newsm78
Ако е суха намали я с една идея на 7.5 гр.
Виж целия пост
# 462
....... от няколко дни става сбит и клисав......
                 Така става когато брашното е много.Тестото не втасва добре ,става сбито и водата в него го прави клисав защото не е допечено както трябва.Същото се получава и при ръчно месене.Така,че машинката няма вина,брашното - също може да е хубаво и пак да стане така,защото тестото е твърдо и не втасва добре.Наблюдавай тестото когато се меси /има и картинки в темата/.Аз забелязах,че в рецептите ,по които аз месих брашното беше повече от необходимото и за да стане  добавях вода директно в машинката докато се получи хубаво и гладко тесто.
Виж целия пост
# 463
Здравейте момичета и момчета.Първо да ви пожелая весели празници и щастлива нова година.А второ, да попитам по- опитните, каква може да е причината хляба ми който правя от няколко месеца винаги с едно и също брашно и винаги с маята на доктор Йоткер, от няколко дни става сбит и клисав.Досега винаги ставаше чудесен.Машината ми е Мулинекс.Предварително благодаря.

Отговор:


1. Проверете си маята ("шупнете" я преди употреба за да се уверите че действа). И изобщо при зимни условия (когато и въздуха е по влажен и налягането и температурите са по ниски) ви препръчвам да активирате предваритено маята.

2. Проверете програмата дали включва затопляне по време на процеса на втасване.

3. Проверете дали брашното не е с променени качества:

3.1. Вземете една щипка брашно и го стиснете между показалеца и палеца и хубаво го намачкайте (претрийте между пръстите). Ако след това стои сухо и не се е степало като тесто, значи си е добре, обратното означава че е влажно;

3.2. От 2-3 супени лъжици и малко вода направете меко тесто. Оставете го 10-15 минути. Проверете след това тестото, ако е еластично (не жилаво), отпуснато и меко значи имате нормален глутен, ако не - значи това брашно няма да задължи газовете на маята и го ползвайте само за баници и бисквити. Под еластично разбирам че не се разкъсва лесно.

Не забравяйте, че дори и нищо да не сте променили, промяната на околната среда влияе върху състоянието на продуктите и променя техните свойства. Затова проверете как се замесва тестото в машината и дали отговаря на снимките, които Ердинч е предоставил и публикуваме във всяка първа публикация на темата тук.
Виж целия пост
# 464
Благодаря Дядо   bouquet,тъй като брашното е около 600 гр ,10 гр мая няма да е много нали newsm78

Няма няма, щото тестото ти е тежко (с много захар и масло). То и по оригиналната рецепта си е добре маята ама там си трябва висок съд. Що не пробваш да го изпечеш във фурната или не ти се играе.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия