Машина за хляб-37 част

  • 48 422
  • 740
# 315
Като време. Особено лятото. Даже и за хляб - само кис. мляко примерно ще ми е от хладилник, а 20 мин. загряване на основната ми идват множко. Не, че не му намирам цаката, но от поста ти помислих, че си намерил вариант да съставиш цяла програма накуп, а не със прекъсване, смяна на програми и т.н. 
Поздрави Simple Smile
Виж целия пост
# 316
Като време. Особено лятото. Даже и за хляб - само кис. мляко примерно ще ми е от хладилник, а 20 мин. загряване на основната ми идват множко. Не, че не му намирам цаката, но от поста ти помислих, че си намерил вариант да съставиш цяла програма накуп, а не със прекъсване, смяна на програми и т.н. 
Поздрави Simple Smile
теб повече те притеснява това,че машината не меси през времето което е отделено за подгряване .
преди време мисля че коментирахме това. със или без подгряване продължителността на базовата (основната) програма при голяма част от машините е около 3.10 - 3.30 ч.
подгряването е измислено за удобство - на запад много от домакините просто шльопат (ама че израз  Laughing) продуктите в машината и чакат крайният резултат , без да ги интересува дали продукта е със стайна температура или не.  за това програмистите са измислили и са го програмирали в програматора време за подгряване на продуктите. това време те са го взели от
времето за месене (1-во,2-ро,3-то) по 2-3 мин и може би от времето за втасване - пак 2-3 мин.
не съм правил подробна рекапитулация на времетраенето.  взимат от едно място и ги прехвърлят на друго - за подгряването. но като цяло продължителността не е променена.
аз поне така разбирам нещата.
относно масленото тесто - не виждам проблем да се меси в машината по простата причина ,че в
нея температурата е близка до стайната. ако го месиш без машина , в стаята (кухнята)температурата ще е същата. не може на едно място да става тестото , а на друго не - при еднакви температури. ако е необходима студена стайна температура при месенето на това тесто - да, тук може да си права. машината не може да подсигури 10-15 градуса температура.
но предполагам че и при такава температура не замесваш тестото в кухнята.
може би трябва да повторя нещо известно - ние,всичките сме си купили машина за правене на
хляб. това и е основното предназначение. и трябва да се съобразяваме с това. за по-специални
неща си има миксери,кухненски роботи , готварски печки и т.н.
да не мислиш че не ми се иска в машината да си приготвя един шпикован свински бут??? в незалепващ контейнер  Laughing   да , ама не.
а сега весело посрещане на празниците , успешни рецепти в машината и печката и .... живот и
здраве !!! с устремен поглед напред  santa2 Close-mas: Nature Snowman cook
Виж целия пост
# 317

да не мислиш че не ми се иска в машината да си приготвя един шпикован свински бут??? в незалепващ контейнер  Laughing   да , ама не.

 Hug да, ама да  Mr. Green

бонго, може да си сготвиш даже и попска яхния  Crossing Arms

ако намеря време ще пусна рецептата, бях пуснал за чорба в темата за рецептите  Hug

предишната ми хлебопекарна беше северин  и ми беше много удобно, особенно през зимата, слагах продуктите направо от хладилника, също така има и машини на които им са изключва презатоплянето(zojirushi) 

Hug
Виж целия пост
# 318
бонго, може да си сготвиш даже и попска яхния  Crossing Arms
ако намеря време ще пусна рецептата, бях пуснал за чорба в темата за рецептите  Hug

предишната ми хлебопекарна беше северин  и ми беше много удобно, особенно през зимата, слагах продуктите направо от хладилника, също така има и машини на които им са изключва презатоплянето(zojirushi) 
Hug
далеч съм от мисълта,че машината става САМО за хляб, но все пак и тя си има някакви граници. възможно е и обикновена картофена чорба да стане - знам ли  newsm78 Laughing
като се позамисли човек неща които могат да се приготвят на по-ниска температура (от 140 гр)
може и в хлебопекарната да станат.   chef
Виж целия пост
# 319
Момчета какво ви става?Топлото време ви действа особенно.Според мен.
Виж целия пост
# 320
Момчета какво ви става?Топлото време ви действа особенно.Според мен.

Що бе нищо ни няма  newsm78 Thinking
Виж целия пост
# 321
И още едно тесто да препоръчам, много е вкусно: сполучливо и вкусно тесто за всичко.  Ако някой го пробва, ще се радвам да прочета мнения. Peace
можеше да препишеш рецептата  Grinning
сега като погледнах цялата страница и внезапно огладнях smile3511
ако ми стане нещо , а ???



Боже, тази labrex направо е за постоянен бан (за утепване)! Видяхте ли в темата й мини-щолените, а? Е то бива, бива, ама туй чудо не се изтрайва. Направили сме си меню, туй-онуй, и сега к'во - да тичаме и за сушени плодове.
Прав е Бонго (не само за ставането  Joy)
Виж целия пост
# 322
Момчета какво ви става?Топлото време ви действа особенно.Според мен.
какво ни е ?
вече сме превключили на празнична вълна . грейнали сме като коледна звезда .
зачервили сме бузите от руйното вино. размечтахме се
ама ще се оправим  santa2
Виж целия пост
# 323
Момчета, картофената чорба и попската яхния не ми се вписват във празничната вълна и затова ви попитах.Шегувах се нали схванахте?Важното е весело да става.
Виж целия пост
# 324
Ей, момчета и момичета, голям фук-фук съм в момента! newsm44 Направих трети опит с машинката - селския хляб на Ердинч   bouquet, ами стана си хляб. Показвам го, майсторите да му намират кусури, щото аз не мога, че и колко е вкууусен! Grinning Peace Направо не мога да повярвам, че стана! Огромни благодарности за Ердинч!  bouquet  chef



баба Станислава, мини щоленчетата са фасулска работа, ама ЛЯБЪТ ми стана! Grinning newsm10   bouquet
Виж целия пост
# 325
Момчета, картофената чорба и попската яхния не ми се вписват във празничната вълна и затова ви попитах.Шегувах се нали схванахте?Важното е весело да става.
е , аз не се шегувам. hahaha
картофената чорба е готова. малко на разтоварване ,че като започнат свинските погребения ...мале,мале  #2gunfire
Виж целия пост
# 326
              Привет,момичета и момчета! Надуших аз вкусните аромати от темичката ви и при вас. Wink Аз все още не съм успяла да си купя машинка,че работя по цял ден от 7.30 до 18.30 и нямам сили да мисля за друго.Това не ми пречи да ви наобикалям и в работно време! Mr. Green Толкова празнично и топличко е при вас!
              labrex , от твоето хлебче се окапах  Embarassed Не знам какво ще кажат майсторите,но аз....мммммммммм...вкусотийка.
              Надявам се ,че магазините ще работят и на празниците,че на мен ми се очертава и от 27 до 30-ти да съм на същото раб.време,а наблизо нямам магазин за машинки!
              Лека вечер на всички!  bouquet Пак си копнах от рецептичките ви! Embarassed Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 327
от днес и аз имам машина,страхотен подарък, но понеже не мога да изчета цялата тема,а ми се ще да пробвам по-скоро-дайте някое ефектно предложение
Виж целия пост
# 328
от днес и аз имам машина,страхотен подарък, но понеже не мога да изчета цялата тема,а ми се ще да пробвам по-скоро-дайте някое ефектно предложение
действай бързо
вода ,олио,сол,захар,брашно, мая
Виж целия пост
# 329
от днес и аз имам машина,страхотен подарък, но понеже не мога да изчета цялата тема,а ми се ще да пробвам по-скоро-дайте някое ефектно предложение
действай бързо
вода ,олио,сол,захар,брашно, мая

Кажи на момичето и пропорции. Новобранец е все пак.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия