Машина за хляб-40 част

  • 55 039
  • 747
МАШИНА ЗА ХЛЯБ

2011 ГОДИНА
Част 3 (40)






В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.



РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:








Виж целия пост
# 1
Мерси на Дядо Хаджия, за новата темичка  bouquet
Виж целия пост
# 2
да,формичките са малки,показах снимка преди страница....мисля да ги пека верижно,т.е. изпичам първата доза и след това изпичам втората,пак във формичките и в машината,разбира се...
Целта е да замеся двойна доза,за да "спестя" още един час месене на тестото за багети /програмата е 2ч.3мин., от които печенето е около40 мин., останалото време е бъркане на тестото и престоя му в машината/
ако става така - трябва ли да изчакам машината след първото печене да изстине преди да сложа вторите багети....и как да процедирам с маята

Аз затова и попитах, защото ми стана интересно какво ще стане с тестото, което ще чака за втората партида. По време на печене на първата партида няма ли опасност да превтаса ?
Виж целия пост
# 3
тук съм
Виж целия пост
# 4
От чисто любопитство правих веднъж багети в машината и повече няма да повторя.
Не стига, че се въртиш около машинката, занимаваш се с тестото, а в крайна сметка получаваш само 4 мини хлебченца. Онтосно изчакването... може би може част от тестото да се сложи на студено, поне сега времето позволява. Според инструкцията машината не трябва да се ползва веднага след първото печене, а поне след час.
Виж целия пост
# 5
tuly, аз бих направила двойна доза и бих пекла във фурната. Но не те разбрах как ще ги печеш последователно в машината, тя нали си изпича първата доза и край - програмата свършва, после как ще допечеш втората. Аз май нямам програма само за печене на моята Мулинекс 5003. А и втората част от тестото ще превтаса както вече ти написаха преди мен. Мен също много ме ядосват тия багети като са само 4 и мисля да правя двойни дози и да пека във фурната. Миналата седмица имахме гости и щеше да е добре да предложа багети, изглеждат по-представително от хляба с 2 дупки отдолу, но нямах време да се занимавам, ще пробвам и аз тези дни с двойната доза.
Днес правя козунак - замесих тестото на програма за тесто, после го извадих, оплетох на 4-ка и сложих в тефлонова форма да втаса още на 50 градуса във фурната, в момента вече се пече, дано да стане хубав. Simple Smile
И да похваля тесто за пици и мекици, което някой ми даде. Пицата стана супер, а тази сутрин изпържих мекици, всички са много доволни, дори съжалявам, че не пуснах двойна доза. Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Благодаря за темичката ето ме и мен на линия.
Виж целия пост
# 7
и аз следя  Laughing
Виж целия пост
# 8
Благодарности и от мен за темата!
Виж целия пост
# 9
Хайде и аз в новата тема .И може ли рецепта за сладка питка някой да ми предложи.
Благодаря предварително
Виж целия пост
# 10
Имаше една рецепта за тутманик със сирене и яйца, произведен в хлебопекарната, ама нещо не я намирам ..  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 11
Дядо хаджия благодарности за новата тема  bouquet
Днес праввих едни немски ръжен хляб, домързя ме да си отрежа само 7-8 грама от кубчето мая и сложох всичките 11 грама. Е, естествено хляба ми спадна, но пък е уникално вкусен.
Виж целия пост
# 12
След няколко сполучливи хляба, днес имам провал. Решихме да направим голям хляб-1.500 кг.  с черно, бяло и пълнозърнесто брашно по рецепта от книжката. Бухна много /след което спадна/, отвсякъде изглеждаше изпечен, но не би. Отвътре  леко суров и клисав- всичко спазихме по рецепта, тестото беше добре оформено и какъв е проблема не мога да разбера. Някакви идеи? newsm78
Виж целия пост
# 13
По всяка вероятност сте направили като мен - прекалили сте с маята и хляба е превтасал. А по отношшение на втория проблем, или е трябвало да го допечеш, или сте го рязали скоро след изпичането и ви се е сторил леко суров.
Виж целия пост
# 14
Здравейте!
Съвсем скоро научих за съществуването на тази прекрасна и полезна тема, но още не съм прочела всичко назад  Embarassed Все пак бързам да попитам някой правил ли е в хлебопекарната хляб с естествена закваска и дали би могло да се получи? Ние с мъжа ми сме начинаещи по въпроса със закваската, но пък хлебопекарна имаме от две години и сме много доволни. Та сега ми се ще да се опитаме да правим хляб без мая. Ако някой е пробвал или знае тънкостите, ще се радвам много да сподели своя опит   chef  bowuu
Благодаря предварително! Ако е коментирано по-назад в темите, моля да ме насочите!
  bouquet   bouquet   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия