Машина за хляб -41част

  • 80 293
  • 749
# 255
angelv, сложи си парчето мая, което си приготвила. Ако се е разтекла, тогава не я слагай, а щом си е на бучица, ползвай смело.
Виж целия пост
# 256
Вчера скофтих сериозно втория си хляб. Аляската ми е до 900гр., а аз не съобразих и избухах 500 микс + 150-160 грахам+ 400 мл. вода. Едно, че водата е много и нищо не стана, второ надвиших грамажа.... Резултатът е сбит /може да се каже, че изобщо не втаса/ и суров хляб. Чувала съм, че грахама не бухва, а може би не ползвах нужната програма /пуснах на основната/...
Виж целия пост
# 257
Вчера скофтих сериозно втория си хляб. Аляската ми е до 900гр., а аз не съобразих и избухах 500 микс + 150-160 грахам+ 400 мл. вода. Едно, че водата е много и нищо не стана, второ надвиших грамажа.... Резултатът е сбит /може да се каже, че изобщо не втаса/ и суров хляб. Чувала съм, че грахама не бухва, а може би не ползвах нужната програма /пуснах на основната/...

За водата не бих казала, че е много (660 г брашно по 0,60% = 396 мл вода), но има значение какъв е бил миксът (от какви брашна). Да не се окаже, че водата е била МАЛКО? За надвишението на грамажа... машината успя ли да измеси тестото? Колко мая сложи, сол, захар?

Когато ползвам бяло + ръжено брашно, водата ми е 0,70% от количеството брашно, имам програма Ръж и пускам на нея. Последния път ръженото брашно беше 1/3, а бялото 2/3 и стана добре.

П.П. Намерих един минус на Панасоника - няма програма за месене на тесто без мая.
Редактирам: Нещо съм се заблудила  Peace - мислех, че подгрява, докато меси, но няма такова нещо.  Simple Smile
Виж целия пост
# 258
Вчера скофтих сериозно втория си хляб.ето за това стават стрелбите  #2gunfire Аляската ми е до 900гр., а аз не съобразих и избухах 500 микс + 150-160 грахам+ 400 мл. вода. Едно, че водата е много и нищо не стана, второ надвиших грамажа.... Резултатът е сбит /може да се каже, че изобщо не втаса/ и суров хляб. Чувала съм, че грахама не бухва, а може би не ползвах нужната програма /пуснах на основната/...
Виж целия пост
# 259
П.П. Намерих един минус на Панасоника - няма програма за месене на тесто без мая.

п.п. - а аз да попитам...Панасоника как ще разбере че в тестото няма мая ?
ще спре да меси ли ?   bouquet
Виж целия пост
# 260
*
Виж целия пост
# 261
Аз да попитам нещо пак, следя си топката на тестото при месенето, оформя се добре според мен, често добавям малко брашно, но забелязвам, че към края на месенето, след звуковия сигнал тестото започва да залепва за казанчето, по точно остава като филм по него, нормално ли е това  Thinking
Виж целия пост
# 262
Вчера скофтих сериозно втория си хляб. Аляската ми е до 900гр., а аз не съобразих и избухах 500 микс + 150-160 грахам+ 400 мл. вода. Едно, че водата е много и нищо не стана, второ надвиших грамажа.... Резултатът е сбит /може да се каже, че изобщо не втаса/ и суров хляб. Чувала съм, че грахама не бухва, а може би не ползвах нужната програма /пуснах на основната/...

Когато има пълно-зърнесто брашно, винаги ползвам съответната програма, защото то втасва по-трудно, а програмата за хляб с трици има 30 мин. предварително затопляне на продуктите  Peace
Моят грахам бухва, но един път и аз се обърках и пуснах на първата програма и стана много сбит, 1 кг. хляб имаше обем на по-малко от 500 гр., за вкусът няма да говоря  Sick
Виж целия пост
# 263
Поправка- брашното е било типово, не грахам.  Tired
Виж целия пост
# 264
Поправка- брашното е било типово, не грахам.  Tired

Пак е грешка основната програма, при мен има програма за Ръжен Селски хляб и за Пълнозърнест хляб, пробвала съм ги и двете и вихаги е бухвал добре, а когато пуснах на основната, щото то като се спи се ляга - не се прави хляб ...... стана голям фал. Може и комплексен да е проблемът, да не е само в програмата, но и тя е допринесла.
Виж целия пост
# 265
Привет на всички,   Simple Smile влизам с молба  към вас   знам, че в предишните теми имаше поместен линк за времетраенето на програмите  по минути на Мулинекс  - месене, пауза, втасване и тн.  ако някой го има под ръка да го публикува отново - Благодаря ви.  Hug
Виж целия пост
# 266
И аз имам молба Simple Smile, може ли някой да ми даде рецепта за тесто за сполучлив козунак, който да се омеси в машината, а да го опека във фурната на плитка и с плънка? Има ли някакви трикове, за да стане по-добре?
Виж целия пост
# 267
И аз имам молба Simple Smile, може ли някой да ми даде рецепта за тесто за сполучлив козунак, който да се омеси в машината, а да го опека във фурната на плитка и с плънка? Има ли някакви трикове, за да стане по-добре?

Днес мисля да пробвам точно това - ще си ползвам рецептата от книжката, защото е сполучлив, но ще мъча да го изплета да е по-красив. Пробно, преди Великден, че да не се издъня, не знам какво ще се получи.
Виж целия пост
# 268
И аз имам молба Simple Smile, може ли някой да ми даде рецепта за тесто за сполучлив козунак, който да се омеси в машината, а да го опека във фурната на плитка и с плънка? Има ли някакви трикове, за да стане по-добре?

Днес мисля да пробвам точно това - ще си ползвам рецептата от книжката, защото е сполучлив, но ще мъча да го изплета да е по-красив. Пробно, преди Великден, че да не се издъня, не знам какво ще се получи.
Прегледайте 1 стр. на козуначената тема, има добре описани рецепти  и съвети  към тях, миналата година  правих с плънка - сладко от вишни  стана невероятенhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476766.msg14413493#msg14413493
Тънкостта на козунака- стайна темпер. на продуктите и бр.втасвания
Ето и съветите на Пина http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379179.msg10471166#msg10471166
Виж целия пост
# 269
Питане: 1/3 кубче жива мая на колко грама суха е равно?
Започвам козунака на еликсир,а нямам жива мая.  Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия