БДС Кисело мляко - бляк

  • 15 421
  • 112
# 75
Дори не си разбрала написаното, допускам, че заради това иронията ти не е на място.

Не, боя се, че ти не разбра какво се опитаха да ти кажат.
Виж целия пост
# 76
преди няколко години имах подобен проблем с верея - киселото мляко беше с консистенция на малко по-гъсто прясно. написах едно писмо на ОМК, обадиха ми се по телефона, донесоха ми разни кисели млека, рекламни материали, поднесоха ми извинение и бяха много любезни. после разбрах, че са си прибрали от магазина, от който бях купила млякото цялото количество.
така ч`е вместо тема тук (или едновременно) им се обади. според мен може да се случи грешка, затова имаш потребителска култура.
те тогава ми предложиха да ми върнат парите, но понеже ставаше дума за две! млека, аз им казах, че само им съобщавам, че има проблем и ми е неприятно. компенсацията беше чудесна, начинът по който я поднесоха още повече Simple Smile 
Виж целия пост
# 77
За ЕлБи съм чела, че са единствените в България, които произвеждат оригиналната закваска с лактобацилус булгарикус. ..

Това и аз бях чувала от достоверен източник. Обаче преди време, откакто надуших нишестето вътре (преди  година и нещо) спрях да го купувам. И се лутам ли лутам сред различните марки..
Що се отнася до компенсациите и извиненията на Верея, това не е нещото, което би ме устройвало като съвестен гражданин.
Виж целия пост
# 78
Ммм, замисли ме. Верно ще взема да им пиша!
Виж целия пост
# 79

Що се отнася до компенсациите и извиненията на Верея, това не е нещото, което би ме устройвало като съвестен гражданин.
кое би те устроило като съвестен гражданин  newsm78
в крайна сметка ако потребителите си повишат малко културата и изискванията, продавачите ще отговорят на това. пазарът е неумолим и според мен това е е единствения работещ бързо начин в БГ. иначе изпрати копие до онзи " " в земеделието и ще чакаме да получат глоба за неизпълнение на стандарта. ама в някой друг мандат.  Peace или да пратя кофичката на милен цветков или който там сега го замества...
моЕ и да не съм съвестна, знам ли...
Виж целия пост
# 80
Е, кое  прави писмото ти до производителя полезно за  обществото? Обърнали ти внимание, пратили ти неколко кофички и ти си доволна, че и си го споделила у форома.
Нима мислиш, че не са знаели какво пращат в магазинната мрежа? Проблеми така не се решават. Да беше писала на Милен по-голем ефект щеше да има.
Виж целия пост
# 81
Честно казано, кофичките се появиха след 'промяната'. Преди това се продаваше в буркани със станиолена капачка и наистина траеше повече, отколкто в кофичките, помня много добре периода на преминаване от единия към другия амбалаж и коментарите на майка ми. Не споря кое точно предизвиква развалянето, според лаишките ми разсъждения би трябвало да зависи от количеството живи организми, бактерии или както там се наричат. Знам, че в някои кисели млека ги няма изобщо.

От известно време си квася кисело мляко. Първият мит, който за себе си разбих е, че домашното кисело мляко трябва да се разваля бързо. Ако не му отворя капачката и тя е добре завита - отваряла съм след 4 седмици престой в хладилника и млякото беше все едно сега подквасено.  Другото, в което се убедих е, че не само купешкото мухлясва отгоре. Ако влезе въздух се образува слой мухъл. Разликата е, че вкусът е станал възкисел, което купешкото и след седмици престой не успява да го докара.

Другата разлика, която се забелязва с просто око е, че купешкото е гладко и хомогенно, за разлика от домашното. Предполагам, че го постигат този ефект с обезмасляване и добавяне на сухо мляко за да уравнят маслеността, но последното е само лаишко предположение.

Едно знам със сигурност. Във всяко купено кисело мляко се използва % сухо мляко по технологични причини, за да се постигне еднаква масленост. И това не е забранено.
Виж целия пост
# 82
А някой наясно ли е какво предвиква вкисването на киселото мляко? Когато на вкус става по резливо да го наречем? Аз все си мислех, че е прекаленото количество живи твари.

пп. мухлясало кисело мляко никога не съм виждала.
Виж целия пост
# 83
Е, кое  прави писмото ти до производителя полезно за  обществото? Обърнали ти внимание, пратили ти неколко кофички и ти си доволна, че и си го споделила у форома.
Нима мислиш, че не са знаели какво пращат в магазинната мрежа? Проблеми така не се решават. Да беше писала на Милен по-голем ефект щеше да има.
Е, ама аз никога не съм твърдяла, че съм съвестен гражданин. казах кое работи. и не знам дали са знаели, но си изтеглиха продукцията от магазина. който не е кварталното магазинче.
освен това съвсем не са длъжни да ми обърнат внимание, защото според закона аз трябваше да се обърна към магазина, а не към тях.
сори, ама не съм в твойта категория явно  Peace милен и подобните му са последното нещо, което бих помислила...
очаквам да направиш нещо полезно за обществото, Щото да ми покажеш как се решават проблеми  Joy
Виж целия пост
# 84
А някой наясно ли е какво предвиква вкисването на киселото мляко? Когато на вкус става по резливо да го наречем? Аз все си мислех, че е прекаленото количество живи твари.

пп. мухлясало кисело мляко никога не съм виждала.

Липсата на консерванти  newsm78 Може би си спомняте издутите капачки, или дори пукнати.
Виж целия пост
# 85
А някой наясно ли е какво предвиква вкисването на киселото мляко? Когато на вкус става по резливо да го наречем? Аз все си мислех, че е прекаленото количество живи твари.

пп. мухлясало кисело мляко никога не съм виждала.

процесът на ферментация
Виж целия пост
# 86
А някой наясно ли е какво предвиква вкисването на киселото мляко? Когато на вкус става по резливо да го наречем? Аз все си мислех, че е прекаленото количество живи твари.

пп. мухлясало кисело мляко никога не съм виждала.

процесът на ферментация


А сегашните млека защо не ферментират?
Виж целия пост
# 87
Moже ли с няколко изречения да го обясните ( мишка, и друг, ако знае) , като за човек проспал всички часове по химия в гимназията? Какво точно се случва, кое спомага за процеса и кое го забавя, евентуално.
Виж целия пост
# 88
Така ми става млякото, когато съм избързала и съм подквасила горещо мляко или съм сложила малко закваска.
Кисело мляко /домашно/ е издържало около седмица без да се развали. Извън хладилника вкисва бързо. /Рядко остава толкова дълго без да се изяде/.
От Боженци става хубава закваска, а Лазарова е много близо до истинския вкус на кисело мляко.
Виж целия пост
# 89
Другата разлика, която се забелязва с просто око е, че купешкото е гладко и хомогенно, за разлика от домашното. Предполагам, че го постигат този ефект с обезмасляване и добавяне на сухо мляко за да уравнят маслеността, но последното е само лаишко предположение.
Не, те хомогоенизират ПРЯСНОТО мляко. Ако квасиш домашно мляко, то не е хомогенизирано и образува каймак и съответните бучици при подквасване.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия