За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 613
  • 736
# 30
Купих си едни формички- уж за мъфини, ама не съвсем, защото наподобяват буквално форма за кекс- с дупка са по средата......

Аз имам такива силиконови форми за мъфини, но не съм имала проблем с ваденето на мъфинките. Един-единствен път с едни много крехки мъфини, но те трудно се извадиха от всичките форми, пекох и в металната, така че явно проблема беше в тестото. Пробвай с други рецепти за мъфинки. Peace Аз дори не ги намаслявам, само в началото, като купих формата намаслих и това е. С крем не съм ги пробвала, някъде четох, че трябва да се изплакнат, преди да се сипе крема, но дали не беше за желиран...........не си спомням добре.  newsm78
Виж целия пост
# 31
Опс, грешка.
Виж целия пост
# 32
И ние ще пробваме хайвера от тиквички   bouquet !
Виж целия пост
# 33
Здравейте!Досега се рових в гугъл,но не намирам отговор на въпросите ми,освен да 4ета цяла нощ Rolling EyesЩе съм благодарна ако някой накратко ми отговори!
Прясно месо,кайма колко време е нормално да се съхраняват в хладилник докато се сготвят?
Правилно ли е да се купи охладено месо и да се замрази във фризер?/мисля че май не съвсем въпреки 4е съм го правила?/
Откъде е най-добре да си купувам месо в по-голямо количество за да си слагам във фризер-големи хипермаркети,месарница?

казаха ми че сладка с малко захар може да се развалят?Вярно ли е?правих такива от ягоди със съсвем малко захар,като не са стерилизирани,а горещо затворени с хлътнали капа4ки.
Виж целия пост
# 34
Прясно месо, кайма в хладилника според мен, ако не са осолени, повече от два дни, не ги дръж.

Не мисля, че има проблем охладено да замразиш, но щом ще го прибираш във фризера, направо замразено взимай, в смисъл, че не можеш да се възползваш от това, че е охладено. Всъщност кое точно те притеснява, няма какво да му стане, ако това се чудиш.

Откъде да купиш - въпрос на лични предпочитания, аз не предпочитам големите вериги, а съм си харесала месарница, където всичко е хубаво и прясно, когато не разполагам с домашно. 
Виж целия пост
# 35
,

Не мисля, че има проблем охладено да замразиш, но щом ще го прибираш във фризера, направо замразено взимай, в смисъл, че не можеш да се възползваш от това, че е охладено. Всъщност кое точно те притеснява, няма какво да му стане, ако това се чудиш.

Откъде да купиш - въпрос на лични предпочитания, аз не предпочитам големите вериги, а съм си харесала месарница, където всичко е хубаво и прясно, когато не разполагам с домашно. 

По-добре да купи охладено и да го сложи във фризера,отколкото да купува замразено.Поне така ще може да си избере месото,и няма да е пълно с вода,а пък и срока на годност ще се знае.
Виж целия пост
# 36
3xi, да, май си права. Peace И пак зависи откъде се купува, разбира се, аз затова само от доверени  и проверени местенца, но то там основно охладено си продават, така че май нямам подобна дилема.
Виж целия пост
# 37
Здравейте. Ще ми дадете ли рецепта за изпробвано невероятна доматена супа?  Laughing
Благодаря.
Виж целия пост
# 38
Здравейте. Ще ми дадете ли рецепта за изпробвано невероятна доматена супа?  Laughing
Благодаря.
http://sharemykitchen.com/bg/recipes-bg/my-recipes-bg/soups-bg/r … d-tomato-soup-bg/ - тази е много хубава Heart Eyes
В тефтерите имам и крем супа от домати с ориз. Ако кажеш ще разровя да я препиша и нея
Виж целия пост
# 39
Давай, давай!  Hug
Виж целия пост
# 40
Давам  Wink

3 с.л. масло,
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. кимион
1 ч.л. черен пипер, сол
680 гр доматено пюре (една консерва от големите)
320 мл течна сметана
1 чашка предварително сварн ориз (по желание)
Маслото се разтопява в тиган. В него се задушават наситнения лук и чесъна за около 5 минути. Подправя се с кимиона и черния пипер. Маха се от огъня. Доматеното пюре се загрявав тенджера. Добавя се задушения лук и се разбърква. Сметаната се загрява, без да завира. Изсипва се при доматеното пюре. По желание се добавя варен ориз. Поднася се в купичка, поръсена с настърган кашкавал и брускети - Франзелата се нарязва на филийки с дебелина 1 см. Чесънът се пасира със зехтина. Мажат се филийките и се запичат на загрята фурна около 5 минути.

Имаше преди време едно предаване - Перфектната вечеря. От там ми е рецептата
Виж целия пост
# 41
Много ти благодаря!!!  Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 42
Имам около 5 кг. домати, почват да омекват. Чудя се какво да ги правя.
В една друга тема прочетох, че може да се нарежат на кубчета и два по два се слагат в пликче и се прибират във фризера за зимата за готвене. Дали ще стават до назима? newsm78
Не искам да консервирам, понеже си имам в буркани домати.
Виж целия пост
# 43
,

Не мисля, че има проблем охладено да замразиш, но щом ще го прибираш във фризера, направо замразено взимай, в смисъл, че не можеш да се възползваш от това, че е охладено. Всъщност кое точно те притеснява, няма какво да му стане, ако това се чудиш.

Откъде да купиш - въпрос на лични предпочитания, аз не предпочитам големите вериги, а съм си харесала месарница, където всичко е хубаво и прясно, когато не разполагам с домашно. 


По-добре да купи охладено и да го сложи във фризера,отколкото да купува замразено.Поне така ще може да си избере месото,и няма да е пълно с вода,а пък и срока на годност ще се знае.

ами точно това ми е дилемата-ако е замразено,може да е стояло с месеци във фризерите,пълно с вода и т.н.,ако е прясно от хладилната витрина и замразявам пък имам съмнение че  не е много правилно така newsm78знам, че има месарки в темата,особено пеп-чо мисля че е много добре запозната,ще се радвам ако се включи Hug
Виж целия пост
# 44
Имам около 5 кг. домати, почват да омекват. Чудя се какво да ги правя.
В една друга тема прочетох, че може да се нарежат на кубчета и два по два се слагат в пликче и се прибират във фризера за зимата за готвене. Дали ще стават до назима? newsm78
Не искам да консервирам, понеже си имам в буркани домати.

Пюрирай ги ,и след това в пликове за лед.Слагаш във фризера,и когато ти потрябва-вадиш колкото ти е необходимо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия