С какви ястия посрещате гостите си?

  • 52 714
  • 113
# 45
raja_nikol, кажи нещо повече за тортичката  Laughing- изглежда страхотно  Hug
Виж целия пост
# 46
Тази вечер ще правя зелева салата,кашкавалени кюфтенца и пиле с ориз/че е по-лесно и бързо/ Wink
А за десерт-крем карамел.
Виж целия пост
# 47
raja_nikol, кажи нещо повече за тортичката  Laughing- изглежда страхотно  Hug

Наистина се оказа много сполучлива и лекичка. Много е просто- 2 блата, пандишпанови с какао /3 яйца, 1ч. захар, 1 ч. брашно, това за 1 блат/ , 1 пакет замразени еклери, 2 пудинга на Йоткер /ванилия/ 1 л. мляко за тях.

Сглобяваш направо в тортената форма или с ринг, това е тайната  Peace
Слагаш първия блат, аз сиропирах леко, подреждаш размразените еклерчета, изливаш горещия пудинг, отгоре втория блат, пак леко сиропиран. Това го направих предната вечер, на другия ден извадих от ринга и намазах с крем за торта, пак на Йоткер  Wink

Може би трябваше да сложа шоколадови еклерчета, защото така белички не се забелязаха  Mr. Green
Виж целия пост
# 48
Благодаря  Hug
Виж целия пост
# 49
Лурдес , благодаря за комплимента   bouquet Нямаше време за снимки , всичко се омете  Mr. Green

Благодаря, Нел  bouquet И аз бях от чакащите за рецептата. Утре ще си направя, но ще пропусна яйцето, че не ям яйца. Ще напиша после какво се е получило newsm78
Никакъв проблем не е , ако не се сложи яйце  Peace

Направих ги. Simple Smile Предвидих двойна доза и половината тесто опекох на скара, станаха за минутки, мъжа и сина ги одобриха. Другата половина опекох в тава, като разделих на 2 части,  едната топка тесто разточих на кора и сложих на дъното, натроших сирене, а отгоре разтеглих другата топка тесто.Опече се за 15 мин., така вкусно миришеше на мая и стана толкова мекичко, че не устоях и изядох почти цялата тава. Още ми е тежко  Mr. Green Обаче съм възхитена колко малко време трябва, за да се изпече. Само се чудя дали ще може да се подготви тестото предишния ден и да се направи примерно за закуска?.... Rolling Eyes Thinking
Виж целия пост
# 50
Включвам се и аз с една много лесна рецепта, която открих в една готварска книга преди няколко години и често я експлоатирам - свинско филе, печено в бира.
Цялото парче от филето /най-хубаво става с бонфиле, другото е хубаво да се нареже на 2 по дължина и задължително без кост/ се овалва в смес от подправки - напр. дафинов лист, черен пипер, риган, розмарин, дори босилек, въобще каквито подправки обичате - комбинацията е по ваш вкус. Подправките трябва да са нарязани на ситно. Аз използвам сухи, като ги начупвам и разбърквам предварително, да стане обща смес, добавям вместо сол 1 ч. лъжичка универсална подправка - на Маги, Вегета или някоя за месо /това не е по рецептата, а моя измишльотина, но става добре/. Оваляното в подправките месо се оставя в покрит съд в хладилника за няколко часа, слагала съм го и от предната вечер. Запържвам го от всички страни в тиган и го прехвърлям в йенска тенджера. В олиото, в което е запържено, слагам няколко скилидки чесън и 1 глава лук, нарязан на полумесеци. След като сменят цвета си, наливам 1 чаша бира. По оригинална рецепта трябва да е тъмна и да е 500 мл, като се прибавя 1 супена лъжица захар. Става и със светла бира, а захар не слагам. Пробвала съм дори с ракия - около 150 гр, даже повече го харесват. След няколко минути изсипвам соса при месото и го пека на средна фурна - обикновено около час или малко повече, ако е по-дебело парчето. След като се опече месото, се вади в чиния за сервиране, а сосът се сгъстява с брашно.
 Това е, дано да съм го описала ясно и да съм била полезна. Не става много като количество, ако са повече гостите, трябва да удвоите дозата.
Виж целия пост
# 51
Определено ще се пробва тази рецепта!  newsm10
Виж целия пост
# 52
Никога не съм пекла цяло парче месо, а толкова обичам...и термоигла имам  Embarassed, но никога не съм я ползвала, и аз ще пробвам  Peace
Виж целия пост
# 53
И аз доскоро не бях пекла ,но наистина става много добре ,а по-горната рецепта задължително ще я изпробвам .
Виж целия пост
# 54
   тортата ще я пробвам задължително  Crazy 
Виж целия пост
# 55
   тортата ще я пробвам задължително  Crazy 
[/quote]

Пробвай, да ти кажа по - ми хареса от еклеровата на Неделя  Mr. Green, скромна съм си аз  Embarassed
А се прави точно за минути, това и е още по- хубавото  Peace
Виж целия пост
# 56
Аз не съм сигурна дали ще дойдат гости, но с гаджето си имаме повод иии съм предвидила следните неща: млечна салата и маслинки, оформящи иглички и личице на таралеж(тук видях такава снимка), рулца от пражка шунка, пълнени с руска салата, салата от домати, варени яйца и катък, оформени като слънце, гювечета с пилешко, лук, гъби, грах, сирене, яйце и кашкавал, а за десерт бисквитена торта. Тъй като и кученцето искам да поглезя ще получи импровизирана тортичка, комбинираща любимите му вкусотии.
Виж целия пост
# 57
Аз не съм сигурна дали ще дойдат гости, но с гаджето си имаме повод иии съм предвидила следните неща: млечна салата и маслинки, оформящи иглички и личице на таралеж(тук видях такава снимка), рулца от пражка шунка, пълнени с руска салата, салата от домати, варени яйца и катък, оформени като слънце, гювечета с пилешко, лук, гъби, грах, сирене, яйце и кашкавал, а за десерт бисквитена торта. Тъй като и кученцето искам да поглезя ще получи импровизирана тортичка, комбинираща любимите му вкусотии.

Ако съдим по лафа за любовта на мъжа и това откъде минава.....заформя у вас се една силно романтична вечер  Heart Eyes
Виж целия пост
# 58
raja_nikol, а дано! Heart Eyes Запознахме се на петък 13ти преди няколко години. Бих казала обаче тогава имах повече късмет от сега, водата е спряна и леко ми е нервно как ще се оправям с приготовленията.   #Crazy
Виж целия пост
# 59
Никога не съм пекла цяло парче месо, а толкова обичам...и термоигла имам  Embarassed, но никога не съм я ползвала, и аз ще пробвам  Peace
Аз съм пекла само веднъж и стана добре, но беше котлет-цял. Бях сложила фолио на тавата и само в последните минути я открих. Не сложих бира,  а вода и малко вино и нарязани няколко резанчета ябълка и лимон /това го видях от едни готвач, в който бяхме на гости/  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия