С какви ястия посрещате гостите си?

  • 52 736
  • 113
# 60
raja_nikol, а дано! Heart Eyes Запознахме се на петък 13ти преди няколко години. Бих казала обаче тогава имах повече късмет от сега, водата е спряна и леко ми е нервно как ще се оправям с приготовленията.   #Crazy
Само спокойствие и ще се справиш  Simple Smile !
Виж целия пост
# 61
  tiptoe
Виж целия пост
# 62
Толкова обичам да посрещам гости.Менюто е различно,но винаги има салата,поне 2 вида.Предястие,ястие и мезета.За десерт -определено торта Медовик на Селма.
Виж целия пост
# 63
Ние наблягаме на мезета и салатки - любимата ни е извара с майонеза + подправки - сол, черен пипер, червен пипер, копър.
Виж целия пост
# 64
Само една снимка направих - в началото на вечерта:

Иначе милото остана доволен и от вида, и от вкуса на вечерята като цяло Grinning
Виж целия пост
# 65
Ще дам едно предястие, което доста често присъства на трапезата ни, когато имаме гости. Хем е вкусно, хем стои красиво. Та-една консерва риба тон в собствен сос се изцежда леко и към нея се прибавя 1-2 счукани скилидки чесън, 1/2 нарязана на ситно краставица, половин лимон и малко ситно нарязан копър, маалко черен пипер съвсем малко зехтин/олио-ама съвсем малко, а ако рибата е била в зехтитен сос-не слагате изобщо. След това едър домат (отиват около два, два и половина-зависи от количеството на рибата) се разрязва на 4 и с нож се маха част от домата (все едно режете резен диня). После това го пълните с горната смес от рибата тон-вида е точно като на резен диня (не знам как по образно да го обясня Joy). След това в голяма кръгла чиния се подреждат доматите, като между тях се слага листа от маруля (в оригинала), а аз им слагам краставица нарязана на 4 и с дължина от средата до ръба на чинията, а в средата слагам половин лимон. Съжалявам, че не е придружено със снимка, но съм абсолютна неадерталка в това отношение, а и просто не си падам по това да снимам, пък да прикачвам в сайтове и т.н....
Но предястието си струва да го опитате Joy Joy
Идеята е от списание "Сол и пипер" опреди 10-на години-сега не знам дали още го има, но го колекционирах най-стриктно докато не открих нета Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 66
Здравейте,
миналата седмица имахме гости и ето какво беше менюто:
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%88%D0%BA%D0%BE

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%8F%D0%BD%D0%B0

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B5%D1%82%D0%B0

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B5%D0%BD%D0%B8

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%84%D1%80%D0%B8

А десертът беше шоколадов мус.
Виж целия пост
# 67
Когато аз посрещам гости ги гощавам със следното:салата Цезар,палачинкова солена торта и мезета.За основно ястие скара,пържоли на фурна с топено сирене и настърган кашкавал,като преди това на дъното на тавичката съм наредила лук или пържоли в йенска тенджера с гъби,топено сирене,кисели краставички,моркови и картофи и всичко това заливам с бира и съответна гарнитура към основното.За десерт правя торта,плодова салата,мелба,шоколадов мус или домашен еурокрем или домашно приготвени еклери.
    За предястие понякога правя и картофена торта.










Виж целия пост
# 68
Рецепта  Hug?
Виж целия пост
# 69
Рецепта за еурокрема:Продукти:1 пакетче сухо мляко,1 пакетче масло,1 ч.ч.захар,200 г.вода,3 ванилии,5 с.л.какао                                                                                                                                                            Начин на приготвяне:Водата и захарта се кипват.Прибавя се маслото към охладената вода,разбито хубаво на пяна.След това се прибавя сухото мляко и ванилийте.Разбива се с миксер до еднородна смес.Разделя се на две равни части.В едната се слага какаото,а другата остава бяла.Сипва се в чашки по малко от бялата и по малко от кафявата смес.                                                                                                                                 
Виж целия пост
# 70
Последното гости се отчетох със:
- Доматена салата със зехтин
- Салата от моркови със балсамов дресинг и сирене
- Печена агнешка плешка със гарнитура картофено-морковено пюре
- Десерт - студетска торта
Виж целия пост
# 71
- Десерт - студетска торта

Звучи бързи и икономично  Mr. Green, може ли подробности  Heart Eyes
Виж целия пост
# 72
Уникално меню,запазих си доста от нещата да ги пробвам,само картофките за салатата ми се струват доста пипкави на какво ги режеш,защото ако трябва да  се режат на ръка smile3556
Виж целия пост
# 73
В интерес на истината не ми се получиха лентичките  Embarassed за това всичко беше на кубчета /и пак беше много вкусна/  http://shtelkich77.snimka.bg/cooking/razni-opiti.627738.25350632 снимката не е много сполучлива
Виж целия пост
# 74

Ето и рецептата:
1 опаковка бисквити закуска обикновени
1/3 от 250гр. маргарин калиакра
1 малко бурканче домашно сладко
1 кафена чаша орехи
1 чаена чаша прясно мляко

Пасира се сладкото с марагарина, докато стане еднородна смес. Бисквитите се топват една по една в млякото и се мажат със сместта от сладкото. Нареждат се като кула. След като свършат бисквитите се маже с останлия крем отвън и се "облепва" със смлените орехи. Охлажда се 1 ден в хладилник.

Тази вариация общо взето на мен ми се получава най-добре с домашно сладко от сини сливи.
АКо твоето не е с цели плодове, съвсем спокойно може да не пасираш, а само да разбъркаш.


- Десерт - студетска торта

Звучи бързи и икономично  Mr. Green, може ли подробности  Heart Eyes

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия