За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 35 790
  • 741
# 45
1/4 кубче мая на колко суха се равнява  Rolling Eyes
едно пакетче суха мая - 7 грама  е за приблизително 500 гр брашно.


аЗ си повтарям питането  Blush
Дали ще се получи добре ако запека праскови със синьо сирене?
Имате ли други предложения за някакво предястие с праскови? Имам чудесно рецепта за свинско с праскови, но за свинското вече си харесах рецептата на пеп-4о с карамелизирания лук.
Виж целия пост
# 46
1/4 кубче мая на колко суха се равнява  Rolling Eyes
съотношение  1:3
1 кубче е 42 гр  : 3  = 14 гр суха
Виж целия пост
# 47

аЗ си повтарям питането  Blush
...................................................
Дали ще се получи добре ако запека праскови със синьо сирене?
Имате ли други предложения за някакво предястие с праскови? Имам чудесно рецепта за свинско с праскови, но за свинското вече си харесах рецептата на пеп-4о с карамелизирания лук.


пропуснала съм те, виж тук http://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post_23.html
Виж целия пост
# 48
1/4 кубче мая на колко суха се равнява  Rolling Eyes
съотношение  1:3
1 кубче е 42 гр  : 3  = 14 гр суха

  bouquet
Виж целия пост
# 49

аз на теб обяснявала ли съм ти се в любов?! Rolling Eyes Ако не съм.... обяснявам се   Heart Eyes
Освен прасковките , днешните свински котлети, ОЦЕТА Flutter и още няколко нещица ( приготвяни в миналото) си преписах около 20-тина рецепти за пилешко и свинско и риба за бъдещи наслади.

Подмаз и отивам да приготвя прасковите Sunglasses
Виж целия пост
# 50
приема се  Laughing

И круши си направи  Blush
Виж целия пост
# 51
Правих Леката майонеза на Бу, но не ми хареса, затова искам с яйца.  Може ли да дадете рецепта?
Виж целия пост
# 52
Търся рецепта за шоколадов крем без яйца
Виж целия пост
# 53
Правих Леката майонеза на Бу, но не ми хареса, затова искам с яйца.  Може ли да дадете рецепта?
Имам рецепта записана от приятелка. Аз обаче не съм я правила, защото нямам от къде да взема пресни яйца. Ето я: 2 яйца( темперирани на стайна Т), олио - 250 мл, сол, 1 сл. лимонов сок. Пасира се с бавно изтегляне нагоре.
Виж целия пост
# 54
Правих Леката майонеза на Бу, но не ми хареса, затова искам с яйца.  Може ли да дадете рецепта?
Имам рецепта записана от приятелка. Аз обаче не съм я правила, защото нямам от къде да взема пресни яйца. Ето я: 2 яйца( темперирани на стайна Т), олио - 250 мл, сол, 1 сл. лимонов сок. Пасира се с бавно изтегляне нагоре.


Благодаря, Чарита! Heart Eyes И аз нямам пресни яйца, а според теб не може ли да сложа варени жълтъци? Чувала съм, че някои хора така я правят.
Виж целия пост
# 55
Търся рецепта за шоколадов крем без яйца

Ето такъв съм правила:

3 с.л. царевично нишесте
500 мл прясно мляко
2 с.л. какао
захар на вкус

Всичко се смесва в тенджерка, разбива се хубаво с тел, аз слагам в захарта какаото, смесвам добре и сипвам в сместа, решила съм, че така по не става на бучици. Като се размесят продуктите, се слагат на огъня и се бърка до сгъстяване. Сипвам в чашки и като се охлади, в хладилника. Може и краве масло да му се сложи, става и с брашно при липса на нишесте. Аз добавям и ванилия.
Виж целия пост
# 56
Нищо не стана с майонезата. Сложих 2 жълтъка варени, 160мл олио, сол и лим. киселина. Бърках, бърках и нищо. Добавих допълнително лим. кис., олио и пак нищо. Можете ли да предложите нещо?
Виж целия пост
# 57
Нищо не стана с майонезата. Сложих 2 жълтъка варени, 160мл олио, сол и лим. киселина. Бърках, бърках и нищо. Добавих допълнително лим. кис., олио и пак нищо. Можете ли да предложите нещо?

да, направи тази смес на кекс  Peace

Ако си бъркала майонезата, трябвало да е на тънка струя прибавянето - така няма начин, да не стане, винаги е успешна. Макар да не съм прибавяла аз варени жълтъци, четох тук някъде някой май  newsm78

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,825.msg13559.html#msg13559 така правя нормалната и лека майонеза. И в двата случая става. Внимателно с пасатора и нагоре. Продуктите - с еднаква температура.  Peace
Виж целия пост
# 58
ще споделя моя винаги успешен и лесен начин за правене на майонеза.
с 2 яйца на стайна температура,олио около 300 мл,но на око и по преценка доливам,сол,горчица ,лимонтозу/лим. сок   МИКСЕР
отделям белтъците на страна в чашка,жълтъците в дълбока купа.Слагам щипка сол,връхче на нож горчица,и малко лим.сок.
Включвам миксера с перките за кекс и постепенно увеличавам степента,след като са разбити добавям 2-3 капки олио и бъркам,да се захване-почва да побелява и да се сгъстява,като става еднородна смес,захване ли се почвам вече постепенно на тънка струя да доливам олиото.Когато стане вече доста гъсто спирам да доливам олио и изсипвам белтъците.
От тях тя побелява и бухва.
Правя си и чеснов  сос от нея като в малко количество майонеза добавя кис,мляко или сметана и чесън.
Ако желаете пробвайте.Аз правя в по -големи количества и после приготвям сладки и сладкиши с рецепти с майонеза.
Виж целия пост
# 59
Някой има ли рецептите на бай Данчо  аз имам само 9, 10, 11 от книжките от вестник Днес Ако някой има другите МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ ГИ   Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия