Истинска боза

  • 14 725
  • 71
# 30
Опитай по рецептата.....


П.П. Леле,колко си бърза.... Laughing Laughing Laughing

Ще пробвам пак, дано се получи този път  Praynig
Виж целия пост
# 31
На четене всичко ми е лесно, навих се и аз за бозата, обаче да попитам за стайната температура - у дома е 25-26 градуса, много ли ще й е топло и на маята и на бозата, или да изнеса на балкона? Предварително Ви благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 32
Днес реших и аз да се пробвам с домашната боза по тази рецепта която сте дали. Да ама добре , купих от био бозата със захар за закваска, препекох брашното, премерих 5л вода, захар абе всичко по рецепта. Сложих на котлона и останах без ръце докато бърках да заври това чудо, а то рядко та рядко... Помислих то като заври ще се сгъсти поне малко Да ама Не! завря си тъй наречената боза и си остана същата рядка смес сега вече три часа след това даже се и утайла и не знам въобще да слагам ли тази закваска според мен нещо не е както трябва или поне за нас това май няма да е точната рецепта.
Помагайте моля  Praynig ако някой знае или разбере къде бъркам. Все още не съм сложила закваската и се чудя въобще дали да я слагам при този вид на бозата от сега...
Виж целия пост
# 33
Днес реших и аз да се пробвам с домашната боза по тази рецепта която сте дали. Да ама добре , купих от био бозата със захар за закваска, препекох брашното, премерих 5л вода, захар абе всичко по рецепта. Сложих на котлона и останах без ръце докато бърках да заври това чудо, а то рядко та рядко... Помислих то като заври ще се сгъсти поне малко Да ама Не! завря си тъй наречената боза и си остана същата рядка смес сега вече три часа след това даже се и утайла и не знам въобще да слагам ли тази закваска според мен нещо не е както трябва или поне за нас това май няма да е точната рецепта.
Помагайте моля  Praynig ако някой знае или разбере къде бъркам. Все още не съм сложила закваската и се чудя въобще дали да я слагам при този вид на бозата от сега...

Точно за това и аз говорех . На мен ми стана по същия начин, като се има  в предвид, че сложих само 2л вода (рецептата беше с по-малко вода) , а не знам с 5л какво ще стане  Thinking Та не знам другите как успяват по тази рецепта да направят истинска, хубава боза  newsm78
Виж целия пост
# 34
Хм......Странно......Ще взема да правя сега боза и да снимам заради вас..... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Ще взема да го направя,че да ви е лесно... Hug Hug

П.П. Гледам болен човек в момента и ми е трудно с времето,но при първа възможност ще направя и ще снимам процеса....
Виж целия пост
# 35
Здравейте, Боза Бомакс в тъмните / кафяви / бутилки е със захар и е истинската боза.

Има я в Билла.
Днес купих 3 бутилки по литър Crazy.
Виж целия пост
# 36
Здравейте, Боза Бомакс в тъмните / кафяви / бутилки е със захар и е истинската боза.

Има я в Билла.
Днес купих 3 бутилки по литър Crazy.


Хихи, аз днес взех всичките 6 бутилки от Лекси  Crazy
Виж целия пост
# 37
Леле, за дупета или за цици се грижим Laughing.

Ужасно обичам боза. Дребното се оказа също.
Виж целия пост
# 38
Леле, за дупета или за цици се грижим Laughing.

Ужасно обичам боза. Дребното се оказа също.


Хихи, лошото е, че май за дупета  Grinning Аз на ден омитам по две бози  Crazy Crazy
Виж целия пост
# 39
Хм......Странно......Ще взема да правя сега боза и да снимам заради вас..... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Ще взема да го направя,че да ви е лесно... Hug Hug
....

Аз поне за себе си днес си открих грешката, която може би допусках до сега.  newsm78 Снощи мислих, мислих и си казвах, че то е само вода, захар и брашно, чак толкова трудно няма да е да открия къде бъркам. Къде, къде по сложни неща готвя, та една боза ли ще ми се опре.
Е в крайна сметка установих, че всъщност съм препекла брашното повече и може би за това то губи способността си да сгъсти.  Thinking Thinking
Днес съвсем малко препекох брашното и пробвах по рецептата, но на половина та да не ме е яд като снощи когато хвърлих всичко че не стана.
И сега имаме на лице вкусна боза която вече отлежава, може би до няколко часа ще можем спокойно да я пием тъй като в нас е доста топло...
Виж целия пост
# 40
какъв е резултата Thinking
аз миналата година хварлих на няколко пъти мътна течност с утайка и чакам да видя резултат при вас
тук ,Париж,намерих в българският магазин боза с подсладител Sick
става ли за закваска (като не става за пиене)
Виж целия пост
# 41
И аз я направих. Сега отлежава. Мирише на боза. Само, че ми стана на топчета от брашното.
Виж целия пост
# 42
Има вече истинска боза на Хармоника. Купих си от магазин Балев в Мола на Цариградско.
Не е с подсладител, а с кафява захар. Вкусът й се покрива със спомените от детството ми.  Peace
Виж целия пост
# 43
Stryper, няма а стане щом бозата е с подсладител. Няма как да ферментира.
krikri, аз вече на няколко пъти си купувам от тази боза и е наистина уникална. Върна се спомена от детството ми.
Виж целия пост
# 44
аз питах за закваска от боза с подсладител Laughing
благодаря  bouquet
следователно може да стои в хладилника и след като е изтекъл срока
днес изтича ,но не ми се пие,а и с подсладител Sick
май ще отиде на боклука и ще опитвам пак да правя
дали да не опитам с ръжен хляб Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия