Май няма да се хваля вече, но боза ще си направя (кисело мляко така се заинатих и си донесох закваска накрая от биволско мляко (от една мандра, т.е. съвсем истинско) в една бебешка чашка, сега само такова, вкисващо, се яде у нас . Иначе тук пробвах с купешко уж българско да си хвана закваската, е не стана и това е ). Ако пък не се получи, ще чакам другото лято да си донеса и закваска от софийско за боза . То веднъж да се хване няма отърване...
Мисля да си осигуря сега просо, да се жертвам (демек да изчистя от кафе кафемелачката) да го смеля на брашно и да направя закваската от него. А ще продължа с обикновено брашно, че за повече няма да удържи душата юнашка (а и синковците дребосъци) да съмели .
ПП: Ако имате ръчна ориенталска кафемелачка, никога не правете грешката да я разглобявате над мивката . Болтчетата и лагерчето може да пропаднат в канала, което да ви удължи процеса на и без това досадното ѝ почистване.