Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 117

  • 132 892
  • 746
# 600
NellyDi , със сигурност знам че Кристалина има в магазина на ул. Кадемлия. Не знам дали има в Илчовски. Маже би Ванчето знае. За в масовите магазини не съм виждала.
В Илчовски има само големи разфасовки, 5 или 7 кг, което е много. На Кадемлия има по 1 кг кофички.
Във Варна пък в Илчовски има кофи от по кило, нанананананайнаааа  smile3533

 smile3518 Ясно, значи скоро няма да се сдобия с кристалина. Здраве да е! Fior, благодаря за линка!

sVeshti4ka, имам личен въпрос към теб. Ти горещо препоръча шоколадовия блат на Миленка, въртях-суках и взех, че го направих. Рязрязах го на 3, спретнах една тортичка, обаче - много суха стана  newsm78 Напояват ли се блатовете? И кой крем е подходящ за тях? Аз ползвах шоколадов ганаш, ама нещо всичко стана като бетон. Сподели моля те, ти с какво ги комбинира

МаринаД, много е нежна тортичка. Много ми хареса
Валерийке, колата ти е уникална. Гледах, цъках, и само ахках. Няма спор - ти си чудо!
metchopooh, страхотен ти е програмиста. Цялата торта е невероятна. Възхищавам се на умението ти да моделираш. Очевадно много ти се удава!
r.i.angelova, и на мен да ми подариш такава торта и аз няма да я разрежа  Crossing Arms Просто е страхотна. Исках да видя елементите от близо, ама не успях.
Darlinka, панделката много ми допадна в твоята тортичка.
rosirai, честито. Благородно ти завиждам  Hug
nadia*, добре си се справила с тортичките. На мен ми хареса тортата с пчеличките.
доня КОПРИВА, на мен пък ми харесва Томас, въпреки, че малко разлят ми се вижда. Ама ще чакаме Р-Т-П-то  Hug
patriyani, ти нямаш спирка. Просто ти се възхищавам. Октопода ми харесва, ама я кажи умишлено ли е леко такъв порест?
colova, букета ти е страхотен. На мен не ми се вижда "беден"
ani_d, меченцето е много нежно. Ама споделете на всички тайната му де?!? Със специална форма ли печете блатовете или ?
Jennie, цветовете са много наситени и хубави, обаче много блатеста ми се вижда? В смисъл струва ми се, че крем хич няма или се лъжа? Не е ли сухичка?

Момичета, аз се мъча с един динозавър. Трябва да му направя крила, обаче всички опити отидоха в кофата. Мъчих ги с желатин, но нищо не става. Помагайте с идеи, моляяяяяя  Praynig

Лили, пречиш ми да публикувам. Страхотни са ти чепиците. Много лилави  Mr. Green
Виж целия пост
# 601
Здравейте, мили мамички!
Ще помогнете ли на една баба в нужда, която иска да зарадва внучката си? newsm17 newsm17 newsm17
От сутринта търся идеи за тортички и случайно попаднах на Вас. Браво! Такива сладки изкушения и красоти сте натворили! Добре, че има и нагледен материал, за кьопави баби като мен.                                                                                                                   
Та все пак, ако може да попитам: Искам да направя торта с кукла /нещо по-лесничко/, т.е. полата на куклата да е торта. Избрах си от Вас марципан Варна. Прочетох и за масления крем, че трябва да има под марципана. Разбрах и, че не трябва да е много сиропирана, да не разводни глазурата. Предполагам, че и блатовете трябва да ги нарежа, да са плътно под полата, на повечко етажи.
Та...правилно ли съм разбрала ?
Баба ще успее...или внучката ще й се смее?  chef
Виж целия пост
# 602
Баба Шегувка, правих такава торта и използвах рецептата на Торта с рула на Лео ето ТУК можеш да видиш рецептата

Моята купа беше малка, т.е. не достатъчно висока за да стигне до кръста на куклата и за това се наложи наслагване с втора купа. Използвах крем Мус за пълнеж на торти (Tannita) - стана страхотно вкусна, добавих и банан. Ето ти ПЪРВА СТЪПКА - това са двете купи, покрити с прозрачно фолио, за по-лесно обръщане и отлепяне. Стояха една нощ в хладилника за по-добро напояване.
Ето ти и ВТОРА СТЪПКА - обърнати и насложени една върху друга. ТРЕТА СТЪПКА - първо пробих с ножа пътя на куклата и после я сложих. Роклята ми е на два етапа, първо долната част и после бюстие. Реших да не я заглаждам и стана много ефектна - ето ти и КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ
А това е тортата, която правих преди година - не съм я снимала подробно - само ФИНАЛА

Има и други начини за изрязване на блатовете, ама на мен този ми се видя най-лесен. Да покажеш резултата после! Успех
Виж целия пост
# 603
Баба Шегувка, правих такава торта и използвах рецептата на Торта с рула на Лео ето ТУК можеш да видиш рецептата

Моята купа беше малка, т.е. не достатъчно висока за да стигне до кръста на куклата и за това се наложи наслагване с втора купа. Използвах крем Мус за пълнеж на торти (Tannita) - стана страхотно вкусна, добавих и банан. Ето ти ПЪРВА СТЪПКА - това са двете купи, покрити с прозрачно фолио, за по-лесно обръщане и отлепяне. Стояха една нощ в хладилника за по-добро напояване.
Ето ти и ВТОРА СТЪПКА - обърнати и насложени една върху друга. ТРЕТА СТЪПКА - първо пробих с ножа пътя на куклата и после я сложих. Роклята ми е на два етапа, първо долната част и после бюстие. Реших да не я заглаждам и стана много ефектна - ето ти и КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ
А това е тортата, която правих преди година - не съм я снимала подробно - само ФИНАЛА

Има и други начини за изрязване на блатовете, ама на мен този ми се видя най-лесен. Да покажеш резултата после! Успех

Благодаря ти, слънце!  newsm51 newsm51
Ама то много сложно ми се вижда!! #Crazy newsm78
Запретвам ръкави и отивам да мажа и цапотя в кухнята. Само накрая дядото да не ме подгони с точилката... smile3503
Виж целия пост
# 604
Mishoka , ще съм ти много благодарна за превод  bouquet
Майка ми не обича сладки торти та затова искам да е лимонена.
Но ако някой друг има изпитана рецепта за лимонена торта ще съм благодарна   bouquet
Или предложете крем,  който ще върви на лимонени блатове  newsm78
Виж целия пост
# 605
Искам само да честитя и Именния и Рождения ден на Андрей на Fior! Да е жив и здрав и мама му по-честичко да се появява тук, че напоследък съвсем ни заряза.
Изказах се, отивам да си доболедувам. Като се очовеча ще ви нагледам, че в момента ви виждам двойни и тройни и ми идвате в повече.  Twisted Evil
Виж целия пост
# 606
Дайте моля, съвет, че съм много начинаеща. С кое се работи по-лесно - готов фондан или готова ММ? Намерих един сайт, където има по-малки разфасовки и чудесни цветове фондани и се чудя кое да си поръчам. Ще го използвам за чаршаф и за фигурки. И още един въпрос - ММ може ли да се оцветява с течните бои на д-р Йоткер и колко време може да се съхранява?
Виж целия пост
# 607
Jennie, цветовете са много наситени и хубави, обаче много блатеста ми се вижда? В смисъл струва ми се, че крем хич няма или се лъжа? Не е ли сухичка?

NellyDi миналогодишната тортичката-дъга беше добре сиропирана но наистина нямаше много крем. Въпреки малкото крем се хареса от мен и от гостите!  Wink

Тази годишната тортичка на тема Мечо Пух аз само декорирах! Опекоха ми я в една пекарна и беше изключително вкусна и сочна! Нямах никаккво време да пека и не ми се рискуваше ако случайно не се получи а и готовият вариант от пекарната без декорация беше много много евтино!  Grinning  

Споменавам някои цени за любопитните!
Тази тортичка на тема Мечо Пух е на цена най-малко 250 долара ако я исках с декорация от фондан  (и като им гледах снимките на вече направени неща никак не ми се струва че биха се справили по-добре от мен).  Със всяка друга декорация - примерно шоколадова торта за РД с подобен размер би била най-малко 60 долара. Аз без декорация я купих за 18 долара. Получих всеки размер в отделна кутия и аз си я сглобих след декорацията!

Да ви споделя едно мое лично наблюдение. Тук торти като вашите съвършенства са много много скъпи! Цените стигат и до 700 долара та и повече! Но те явно си знаят цената защото майстори декоратори които изпипват до съвършенство и предлагат интересни идеи са рядкост! В пекарните в които гледах торти се нагледах на недоизкусурени неща които ми се сториха и много тромави и без дори опит за прецизност  Confused Та и това беше част от решението ми да си правя сама тортите за РД на детето.

Другото е че за мен торта за детски РД трябва да е кръгла и на етажи което тук където живея това я оскъпява! Масовите торти за РД които пекарните предлагат на по-сносни цени са на един етаж правоъгълни и покрити с whip cream.  Wink  

Джени, добри опит 1 и 2. нали няма да ни зарадваш с номер 3 чак след година???

доня КОПРИВА Удоволствието от декорирането е голямо за мен но нямам никакво време заа това. За специални поводи като РД на детето с огромно желание си създавам време та затова само по една на година!  Wink
Виж целия пост
# 608
Моя отчет-първа торта с фондан-пълен провал.От снимката се вижда как се напука,консистенцията не беше добра ли,къде сгреших представа нямам.
Виж целия пост
# 609
Извинете, че досаждам пак мили мамички, но този марципан от Варна ми взе душицата Sick
По рецепта пише около 400г пудра захар, а аз сложих вече над 500г и все по рядко става. Като захаросан мед изглежда и е лепкаво. Въобще не може да се оформи на топче, камо ли да го разточвам. Какво оплесках, не знам? smile3511

Моля, помагайте с идеи  newsm17
Виж целия пост
# 610
3xi Тортата въобще не ти е пълен провал. Да си призная аз до ден днешен не мога да покрия голяма торта с домашен фондан. С фондана трябва да се работи доста бързо.  С Пико или дори с Ирида от купешките фондани е в пъти по-лесно. Домашния фондан седи по-зърнест и си се цепи. Най-сполучливите ми опити са като сложа повечко глюкоза в домашния фондан, но тогава той не и става за фигурки.За цветята ти трябва да разточиш доста по-тънко тестото или поне да финираш ръбчетата.
Баба Шегувка не се отказвай, звучи сложно, но никак не е трудно и резултата си струва, като видиш пламъчето в очетата на внучката.
Лили Много свежи обущета. И Томас много ми хареса.
Jennie Чудесни са ти тортичките много свежи и цветни, жалко че правиш толкова рядко.
ani_d Много сладък мечок.Някой път ми се иска и аз да можех да шприцвам.
colovaБукета е страхотен. За хартиения топ, цепнатото изглежда като закъсана амбалажна хартия, всеки дефект ефект.
Патри За твоите серии нямам думи, хем красиви, хем изпипани торти  и толкова много. Шапка ти свалям за майсторството.
Руми Твоята морска приказка не мога да не  я отбележа, страхотна е, много нежна, а фигурките са разкошни.
metchopooh Страхотна торта си направила. Предполагам че програмиста е останал шашнат. Единствено краката му ми стоят прекалено прави и малко тромави. Иначе е като Кен в главата.

За моя замък много се радвам че ви е харесал. Кулите са кухи - завивам и около различни предмети които изолирам с домакинско фолио. Тераските ги направих от кръгче, което суших всиликоновата фома за мъфини, а пък подложката е покрита с айсинг, така ми е по-лесно и бързо и покривам след като съм готова с тортата. За принцесите, множко са но няколко дни рожденичката ми изброяваше кои непременно трябва да присъстват и накрая си стиснахме ръцете на 5 броя.
Вал Права си за дъстването, аз пробвах после върху една кула брак, ама кой да се сети  Grinning  За колата аз ти писах във фейсбук, не знам как го правиш, но е по-хубава от модела
Виж целия пост
# 611
Извинете, че досаждам пак мили мамички, но този марципан от Варна ми взе душицата Sick
По рецепта пише около 400г пудра захар, а аз сложих вече над 500г и все по рядко става. Като захаросан мед изглежда и е лепкаво. Въобще не може да се оформи на топче, камо ли да го разточвам. Какво оплесках, не знам? smile3511

Моля, помагайте с идеи  newsm17
Бабке, гледам че си писала в 6 без 15. Дано да не продължаваш и до момента да слагаш захар. Ако не си изхвърлила вече всичко на боклука, събери си получената боза в една купа и я напъхай в хладилника. Остави я да пренощува. Утрото е по-мъдро от вечерта. Утре сабаале, като пратиш дядката на нивката, извади купата и ще видиш колко се е стегнало тестото. Започни да го месиш, като добавяш много, ама много малко пудра. Най-вероятно тестото пак ще се втечни, но не се отказвай и не слагай повече нищо. Меси упорито. Изведнъж, то ще се стегне и ще започне да се събира. Ако вече си сложила 500 грама захар, значи повече от още 100 в никакъв случай не слагай. Даже и това му е много. Като се събере тестото и стане хубаво и гладко, пак го увий и го прибери някъде да си почива и да си чака тортата.
Нели Ди- кажи на куриера да отиде на Кадемлия. Там има фарситура по 1 кг. При Илчовски е 5 кила. За крилата на дзвера, най-сигурно ми се вижда да си ги направиш от някое захарно тесто.
Виж целия пост
# 612
Баба Шегувка и аз точно приключих с една Варна, стана ми идеална, но това е защото си купих и теглилка  Grinning иначе все на око,  каде повече месене, къде по малко. аз едно такова съм изхвърляла, но ти го пробвай утре пак. мисля, че тогава самото масло ми беше по-мазно, защото беше от мандра, а веднъж пък ми бяха донесли една отвратителна пудра захар..... #Cussing out
само не се отказвай!
Виж целия пост
# 613
Баба Шегувка, тази Варна досега не съм я правила, но от това което съм чела тук, е че в началото така се получава и после постепенно спира да се втечнява. Остави го тестто малко да си почине завито в стреч фолио и после пробвай пак. Спец по Варната е Патриани, дано да се включи, че да даде по-вещ съвет! Ванчето много хубаво го е обяснила

Вал, добре ми дойде тренировката с шприца, но определено след тортата в понеделник и месенето на толкова много цветове, в събота не ми се захващаше пак със същото, пък и нали в къщи хич не го тачат фондана, реших да не се "хабя"  Mr. Green Ето оправдах се! Joy

Шоколадовият крем ми го сподели Цолова /а пък на нея Албенка, то стана ЕЖК  hahaha/ и се оказа, че с него шприцоването е песен и го няма риска да се напука като "гадната" сметана. Ето: 1 крем Оле шоколад с 300мл прясно мляко, към него 100г черен шоколад или кувертюр разтопен и охладен /аз го направих с 200г  Mr. Green/ и 200мл сладкарска сметана /сложих млечна 30%/ Стана мнооого бързо, лесно и вкусно! Това количество обаче ми стигна само за шприцоването на мечето, което не е много голямо /подложката е 30см/
Блатовете ги пекох във форма "Мече", купена от Лидл, с която ми услужи една приятелка, тъй като аз не успях да си купя, когато ги пуснаха!

Жени, ти ме уби с тези цени  Shocked Като имате семейни поводи тренирай с покриването и украсяването на тортички, ама да знаеш , че е много зарибяващо и после гледаш всяко свободно време с това да се занимаваш!

Доня Коприва, много ми харесаха тези кецки, кажи вътре какви са??

3хІ - пробвай друга пудра захар, остави тестто малко по-мекичко и лепнещо да преседи няколко часа и чак тогава доомесвай наново. За първа торта ти се е получила много добре!

Виж целия пост
# 614
Вал мерси за разяснението   bouquet

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия