Коледа 2011 - тема 2

  • 113 083
  • 740
# 75
Записвам се да не ви изтърва!
Виж целия пост
# 76
Смятам най-благородно да открадна идеята за оформление от снимката на Eliona.  Heart Eyes По-точно на сладкиша със зелените листа и червените плодчета отгоре. Това е много вкусен бял мус с лешникова пралина на едни много известни сладкарници в София (да не пиша името, че ще се брои за реклама) в коледния вариант като декорация. Идеята е чудна, от доста време точа лиги по нея и се чудя на какво да я пригодя. Embarassed
Виж целия пост
# 77
Записвам се да ви следя.Събирам идеи и скоро ще започна с репетициите и аз.
Виж целия пост
# 78
идейка за подарък в бурканче и от мен.

http://www.christmas-cookies.com/recipes/recipe178.oatmeal-raisi … ies-in-a-jar.html

с google преводач се превежда лесно.
Изпробвани са и много вкусни   Peace

Виж целия пост
# 79

момичета, а как точно съхранявате щолените до коледа? в хладилника ли е по-добре да ги сложа (в отделенията за зеленчуци, както някой съветваше тук) или просто в хладно помещение?
Виж целия пост
# 80
Едно просто Запис-че.    Grinning
Виж целия пост
# 81

момичета, а как точно съхранявате щолените до коледа? в хладилника ли е по-добре да ги сложа (в отделенията за зеленчуци, както някой съветваше тук) или просто в хладно помещение?
аз го държа в хладилника.
Виж целия пост
# 82
  bouquet за новата тема

mari_eta страхотно изглежда хляба
Виж целия пост
# 83
Попаднах на много красоти тук

О, това са снимки на Лоис. Невероятна е! Ето няколко нейни коледни предложения.
Виж целия пост
# 84
Момичета чета ви от много врем, набелязала съм си вече и моите рецепти. Моята майка обаче не може да понася миризмата на канела. Как бихте ме посъветвали да направя сладките, които ще занесе на нея?
Аз също предпо4итам меденките без канела. Всъщност без нищо, ароматът на меда ми е достатъ4ен Heart Eyes За Коледа правя сладки с всякакви аромати, едно заради експеримента, второ - кога, ако не на Коледа Hug Но въпреки това, най-добрите меденки за мен ли4но са без канела, анасен и пр., без глазура, без шоколад. Просто меденки Simple Smile
Може би вси4ко опира до това с какъв вкус е израснал 4овек? Коледа ни напомня за детството, за уюта, за семейството, всеки си има своя аромат на Коледа Simple Smile Мама така ги прави - само с мед и една ванилия, слепени с шипков мармалад. Е, няма такива меденки просто Heart Eyes
Виж целия пост
# 85
Най-напред си правя закваската направо там, после слагам другите неща по рецепта, но слагам тогава и солта и лимоновия сок и пускам на месене и втасване. Втаса ми за по-малко от час. После слагам бадемите и плодовете и пускам за 4-5 мин, колкото да ги размеси и втаса за час и половина. Оформих и чакам да довтасат и пека.
Аз разбрах че замесваш, втасва един път, после слагаш ядките и плодовете и втасваш още веднъж. И трети път като са оформени.
Нещо се оплетох в тези втасвания. Ама нали все се провалям с щолена ми се изка да се получи по-пухкав тази година. Ще ви подосаждам с него още малко  Hug
Виж целия пост
# 86
Момичета чета ви от много врем, набелязала съм си вече и моите рецепти. Моята майка обаче не може да понася миризмата на канела. Как бихте ме посъветвали да направя сладките, които ще занесе на нея?
Аз също предпо4итам меденките без канела. Всъщност без нищо, ароматът на меда ми е достатъ4ен Heart Eyes

Аз обожавам канела и ароматът и, но меденките ги харесвам и в двата варианта. Наистина сам по себе си медът е достатъчно ароматен и понякога няма смисъл да добавяме друго:)
Белинда, ако все пак си решила да сложиш подправка, мога да ти препоръчам кардамон и мъничко черен пипер.
Виж целия пост
# 87
Ама не, аз правя във всякакви варианти - с кардамом, с канела, с пипер, с шоколад, със сушени плодове, вси4ко Grinning Оби4ам като отворя кутията със сладки, да ми се замае главата само от аромата hahaha
Само казвам, 4е най-вкусни са ми тези, които миришат 4исто и просто на мед. Даже без глазура ги оби4ам.
Виж целия пост
# 88
Попаднах на много красоти тук

О, това са снимки на Лоис. Невероятна е! Ето няколко нейни коледни предложения.

Ха-ха, значи я разконспирирахме за кого работи.  Mr. Green Наистина са невероятни нещата й!   bouquet
Виж целия пост
# 89
Петя като замесваш тестото за щолените, захарта направо ли я слагаш, без да е разтворена например в млякото? Така няма ли да остане неразтворена в тестото?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия