Коледа 2011 - тема 3

  • 107 649
  • 753
# 45
А, то боядисването не е голяма философия де, но става евтино и красиво за украса, защото готово оцветената захар е по-скъпа. Слагам в 4 купички захар, във всяка от тях капвам буквално по 1-2 капки червена,синя, жълта и зелена боя. Ако имате повече цветове, вземете повече купички. С лъжица хубаво размесвам  да се оцвети захарта. След това всеки цвят разпръсквам на парче пекарска хартия на тънък слой и оставям да изсъхне, няколко пъти го разбърквам и разстилам, за да се ускори процеса на съхнене. Накрая всеки цвят прибирам в отделно сухо бурканче. А в друго бурканче си правя шарена захар, като смесвам то всички цветове.
Понеже в Украина така се поръсват козунаците с цветна захар, а тук не се продаваше преди такава и си правих сама.
Виж целия пост
# 46
И аз съм оцветявала захар по същия начин. Ето великденските "яйца" (меденките на Ванчето) поръсени с нея  Peace
Виж целия пост
# 47
Джемма, Tatitt  благодаря ви за бързите отговори!  Hug

Malini аз моята преса си я купих от Продавалника и при това е нова, иначе не знам дали се продават в някой магазин, защото аз лично отдавна търсех и не съм намирала.

Ето я моята преса за орехчета:




Голяма е колкото малкия котлон на печката. Използва се като се слага върху котлона и при печенето се върти и от двете страни.

А ето и с какво се сдобих вчера от Джъмбо / заради тях бавех направата на меденките/
Виж целия пост
# 48
Хоп и аз в новата тема с идея за едни декорирани бучки захар Simple Smile .

http://www.tasteofhome.com/recipes/Candy-Cane-Sugar-Cubes
Виж целия пост
# 49
Аз да си попитам и в новата тема дали някой е правил Lebkuchen?
А тънки вафлени кори за основа намират ли се по нашите земи?

и аз много се интересувам! ето една рецепта, която ми се струва доста "истинска", но мисля, че наистина такива вафлени корички едва ли могат да се намерят.. трябва да се поръчат най-вероятно от някъде!
Виж целия пост
# 50
 Laughing
Имам една преса за гъбкиподобна на тази за орехчетата,но не се получават черупки, ацели гъбки  от времето на соца е ,искам да попитам дали ще стане с маслено тесто или тестото трябва да е специално?
Виж целия пост
# 51
Цитат
И друго искам да питам, мога ли да си омеся меденото тесто днес, да го оставя в хладилника, а да го пека утре или другиден?
И аз имам същият въпрос само, че за тестото за щолена.
Тази вечер накиснах стафидите и натроших бадеми, утре вечерта да го замеся и в събота да го изпека...


Тестото за меденките може да се съхранява в хладилник, даже при някои рецепти е препооръчително да постои няколко часа в ладилник, преди да се изрязват формите.

Щоленът обаче не мисля, че ще стане. Той и без друго трудно втаства, а ако се
состави в хладилник, съвсем ще стане твърд при печенето, защото маята де деактивира, а глутенът се активира. Но не съм пробвала, само така си мисля.
Виж целия пост
# 52
Гол запис, ама...както е тръгнало не виждам дали изобщо ще успея да приготвя нещо за Коледа Tired...
Виж целия пост
# 53
Laughing
Имам една преса за гъбкиподобна на тази за орехчетата,но не се получават черупки, ацели гъбки  от времето на соца е ,искам да попитам дали ще стане с маслено тесто или тестото трябва да е специално?

Ще стане. Аз имам и двата вида преси и съм правила.
Виж целия пост
# 54
Аз да си попитам и в новата тема дали някой е правил Lebkuchen?
А тънки вафлени кори за основа намират ли се по нашите земи?

и аз много се интересувам! ето една рецепта, която ми се струва доста "истинска", но мисля, че наистина такива вафлени корички едва ли могат да се намерят.. трябва да се поръчат най-вероятно от някъде!

Точно тази рецепта гледах и аз и питах в сайта за "облатен", но ми отговориха, че няма в Бг и можело да се замени с обикновени вафлени кори.
Виж целия пост
# 55
искам да попитам с какви бои се оцветява ММ?
Виж целия пост
# 56
Didi, точно, защото нямам остъклен балкон, а до тази година и шкаф. Картонът и хартията са добър топлоизолатор и така предпазвам от пълно замръзване сладките! Peace три години така процедирах.

А какъв е проблемът на замръзването? Защо си мисля, че прочетох от Наталина, че може да се замразяват?

У нас е 23-24 градуса Blush В хладилника няма да има толкова място. Затова умувам за балкона Rolling Eyes

Спокойно си ги слагай на балкона. Аз миналата година там ги съхранявах на една маса, дори не бяха в шкаф. Тогава декември беше доста студено и на сладките им нямаше нищо. Peace
Виж целия пост
# 57
Браво, много сте напреднали със сладкоправенето!
Аз от утре започвам също Simple Smile.
Имам въпрос: Коя от двете рецепти на 1стр. за Меломакарона сте опитвали?
        На Йоана меломакароните са правилната рецепта.Живея в Гърция,за това го казвам.

Много Благодаря  bouquet! Днес ако малката ми бонбонка е кротка мисля да го забъркам и ще споделя резултата Simple Smile.
Виж целия пост
# 58
Ама сте бързи!

Aveili, добавих твоя ябълков чипс към списъка, ще пробвам даже днес да го направя.

Това с оцветената захар ми допада много за украса, че нещо трудно намирам перлички и др. красоти.
Виж целия пост
# 59
А ето и с какво се сдобих вчера от Джъмбо / заради тях бавех направата на меденките/

Джъмбооооо, идвам!
Май ще правя още една доза меденки след утре  hahaha Особено съм се наточила на една елхичка със звездите, дано да има  Praynig
Може ли цената за двата комплекта формички?

Аз си чакам тестото за ванилените кравайчета да се поразмразни, че е на камък.
Аз не съхванявам на балкон, но то в стаята, където стоят сладките е същата температура... сигурно пада и под нулата  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия