Сирене - откога и в каква форма

  • 3 328
  • 48
# 45
"Зреене и микробиологична безопасност
Неузрялото сирене може да съдържа и вредни микроорганизми, особено ако суровото мляко не е с необходимото качество. Например, ако кравите, от които се взима млякото за производство на сирене са болни, микроорганизмите могат да преминат в човека, чрез консумация на неузряло сирене. Поради това бялото саламурено сирене зрее около 45 дни в солен разтвор (саламура). Ако сиренето е прекалено солено, това означава, че производителя се застрахова срещу патогенни микроорганизми и спестява етапа на зреене или част от него."

От тук : http://www.aktivnipotrebiteli.bg/p/tests/c/view_test/id/21/fl/1115/  Peace
Виж целия пост
# 46
http://avangardisco.wordpress.com/2008/01/16/%D0%B1%D1%8A%D1%80% … 0%B5%D0%BD%D0%B5/

аз съм като биоиндикатор за сирената.... Laughing некачественото на другия ден е изписано върху пръстите ми...
Виж целия пост
# 47
Сирене започнах да давам от седем месечна възраст.Смея да твърдя,че сега това ни е любимата храна  Peace
Виж целия пост
# 48
"Зреене и микробиологична безопасност
Неузрялото сирене може да съдържа и вредни микроорганизми, особено ако суровото мляко не е с необходимото качество. Например, ако кравите, от които се взима млякото за производство на сирене са болни, микроорганизмите могат да преминат в човека, чрез консумация на неузряло сирене. Поради това бялото саламурено сирене зрее около 45 дни в солен разтвор (саламура). Ако сиренето е прекалено солено, това означава, че производителя се застрахова срещу патогенни микроорганизми и спестява етапа на зреене или част от него."

От тук : http://www.aktivnipotrebiteli.bg/p/tests/c/view_test/id/21/fl/1115/  Peace

Благодаря!

Страхотна статия, препоръчваm!!!   202uu

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия