Тема за храненето - с какво се храним ние и децата ни в чужбина

  • 29 895
  • 434
# 210
На мен обяснението на Джени, че фъстъците се хранят "с разни там гадории" в почвата и затова произвеждат (?) карциногенна плесен (която между другото се нарича афлатоксин, не алфа), ми е съмнително.  То е ясно, че много храни станаха вредни, но все пак можем да се стараем към повече яснота.
Виж целия пост
# 211
... но се чудя сусамьт не е ли малко горчив.


Линден, не горчи, когато е на тахан, поне на мен не. Според мен има неутрален вкус и затова добре се комбинира и със сладко и със солено. В тази връзка може и течен шоколад да стане даже. Малко тахан, малко мед и малко какао. А ако добавиш и малко ситно смлени овесени ядки за сгъстяване, даже и шоко-бонбонки стават  chef
Виж целия пост
# 212
течен шоколад да стане даже. Малко тахан, малко мед и малко какао. А ако добавиш и малко ситно смлени овесени ядки за сгъстяване, даже и шоко-бонбонки стават  chef

Аз ползвам брашно от рожкови вместо какао. Спестявам кофеина, има естествена сладост и така слагам по-малко мед. Често слагам пшеничен зародиш, наред с овесените ядки.
Виж целия пост
# 213
аз така и не можах да му свикна на вкуса на брашното от рожкови. Сигурно повредата е в моя телевизор Wink
Виж целия пост
# 214
За това макар и да разбирам защо е нът фрии  училището е ужасно трудно да намеря какво да му сложа за обяд и дефакто всеки ден яде хляб и кашкавал под различна форма. Зеленчуците които яде у дома по някакви причини не ги яде в училище.
Пробвала ли си мед (има един суров,маже се като масло) на филия и разни сладка/конфитюри?Плодовите сладка,както казах и по-горе,се тачат у нас. В рапс тикам надробени зеленчуци наред със сиренето,приема се като мекс.кухня и го харесват.Последно-плодове и зелечнуци за топене в авокадна паста или таратор  гъст или нещо от рода-нашите мрат да топят,мазало става,но съм го прежалила. Една и съща храна поднесена по различен начин се приема като "нова",та експерименти и презентейшън Mr. Green до отмала..
Виж целия пост
# 215
.... Niki1 ако имаш предвид органични и конвенционални плодове и зеленчуци, спорьт отдавна вече съществува. ....
 

Много се старая, но не се получава за някои продукти. Напр. малката яде много грозде. Нито има локално, нито намирам в магазина произведено тук. Иначе обикалям фармърс маркетите и купувам дори и на по- висока цена някои зеленчуци.
Виж целия пост
# 216
Аз не вярвам много много на фермерските пазари.
Имам печален опит от Калгари. Продаваха си свободно неща от САЩ, като своя си продукция. Няма как на климата там да растат краставици и домати. Имам опит- родителите ми години наред се занимават с търговия с плодове и зеленчуци, различавам характеристиките им.
На всичко отгоре и стандарта им за органична продукция ( и в Канада и в САЩ) не ми вдъхва никакво доверие
Тук гледам повечето неща да ги произвеждаме сами.
Виж целия пост
# 217
Mда, зет mи е драйвър в УСА и е разказвал как е карал дини от MЕКСИКО и после ги е разтоварил mеждинно в една ферmа, където са иm сложили съответната био-mаркировка... #Cussing out
Виж целия пост
# 218
лятото си купувам плодове и зеленчуци от местния фермерски пазар.  Наистина през зимата повечето неща които продават са американски, но поне слагат етикети. Аз и не бих очаквала да продават канадски ягоди или праскови през зимата. Мисля че локалната продукция е най-добрият вариант, поне не се налага да обработват плодовете/зеленчуците с химикали. Аз сьщо сьм подозрителна кьм храни маркирини като органични. Както МaНЕВрата писа възможно е да слагат етикет. Не сьм много на ясно как аз като потребител мога да искам доказателство за произход.
Виж целия пост
# 219
Ние също обичаме фармърз маркетите и пазаруваме от тях. Винаги си пише кое е тяхно и кое не е. Най-често имат допълнителна продукция от Калифорния. Продават и банани и портокали и т.н. защото по думите на един фермер не могат да разчитат само на собствена продукция за да оправдаят разходите си по търговия на фармърз маркета.
Виж целия пост
# 220
Anet, може ли повече инфо за плодовите масла? Как се казват и къде да ги търся?

Солей, как е рожково брашно на англ.?
Виж целия пост
# 221
 Аз не разбрах на обикновеното масло крава какво му е?
Купувам сезонни плодове, лятото ходим на ферма и си бера домати и чушки, после слагам във фризера. в двора си също сaдя по малко зеленчук, но основно подправки. не разполагам с време, нито със сила да обърна земята, да оплевя, да засадя и да плевя на рака около посaденото. за мен си е чисто робство това.
ходя на работа, ставам в 5h сутрин, как ли няма да се емна с мотиката в 18h като се прибера, а после за разкош и вечеря да правя.
влезте малко в релсите, не всички държат непременно да оцеляват с брашно от рожкови и палачинки от трици.
ако ви влече полезното и био-здравословното, има си форум и за тези неща.
и да, правя кейкове с какао и бяла захар, ядем пържени картофи, шницели също.
Виж целия пост
# 222

ходя на работа, ставам в 5h сутрин, как ли няма да се емна с мотиката в 18h като се прибера, а после за разкош и вечеря да правя.


И аз съм така, но успявам + че имам и малко дете. Мотика дори нямам, има доста съвременни методи за гледане на плодове и зеленчуци, не се изисква нито плевене, а за др неща- хна.ората са го измислили отдав А и за трима човека ( толкова сме в къщи) не трябват кой знае колко. От това което произвеждаме дори и консервирах.
Сега се чудя дали да си взема дехидрататор - проблем е че сме в район с урагани и ако спре тока цялата ми продукция отива по дяволите.

А иначе всеки решава как да храни децата си и себе си. Всеки споделя какво той прави, така, че не тръгвай така с ....рогата напред
Виж целия пост
# 223
Atti,казва се нам-какво-си бътър,купувала съм от тиква,манго,ябъка ,череши. Може би най-близко е до нашите мармалади,плътно седи,малко по-рядко и абсолютно гладко.Има много видове и фирми,тези к имам в момента са от тр.джоус (някои имат пектин,и добавена захар и пр,трябва да се чете както със всичко).


http://thelunacafe.com/wp-content/uploads/2011/11/Trader-Joes-pumpkin-butter.jpg

Има и смески (ябълка с малини примерно),но не съм купувала.
Дружка моя си прави за да избегне адитиви,не е философия хич,но пак иска време.
Любим сандвич на децата е ябълково масо,орехи на хрупащи парчета и сухи боровинки-те си го измислиха и си го ядат с кеф.
Аз не обичам такива сладории на филии лично,но съм се изкумила с безкрайните им обяди и това е сред семи-приемливите алтернативи на хляб и сирене Mr. Green
Виж целия пост
# 224
Кейси, никога не съм мила такива шишета в миялната. Предполагам там е клюЧът от палатката.  Wink Мия ги с най-обикновена Четка за шишета. Честно казано не вярвам машината да ги измие по-добре, няма как да бръкне вътре.


Мотика дори нямам, има доста съвременни методи за гледане на плодове и зеленчуци, не се изисква нито плевене

Много интересно ми стана. ще разкажеш ли повеЧе за съвременните методи? А с плевелите как се справяш. Много съм далеЧе от това градинарството да ми е хоби, гледам разни растения повеЧе с неудоволствие, но ми е голямо улеснение когато през лятото имам разни неща в градината. ОбаЧе си признавам Че досега не съм намерила наЧин плевели да не растат. Не Че много ме смущават, оставям ги да си растат на воля и много не се занимавам с тях защото нямам за цел индустриална продукция, а колкото за нас изкарвам и с плевели.  Laughing Но ми стана интересно, защото единствените наЧини за справяне с плевелите за които се сещам е или да пръснеш малко пестицид или да садиш ГМО.


влезте малко в релсите, не всички държат непременно да оцеляват с брашно от рожкови и


и да, правя кейкове с какао и бяла захар, ядем пържени картофи, шницели също.

Joy
Така е, права си, не трябва да се вманяЧаваме. А  да си хапнем и бяла захар и шницел, все е Човещинка. ВсиЧко е в баланса и аз се опитвах да обяснявам такива неща в предходната тема, ама не става.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия