Течен шоколад

  • 25 562
  • 103
# 30
Ева, като количество колко излиза, има ли 400-500гр.?
Ох, не знам колко точно е като грамаж, но е около половин купа от салата, доста голяма  Crazy  А когато го правя, за да го пренасям някъде, слагам в кутията от сухото мляко, която е 400 гр. и още две купички.
Виж целия пост
# 31
значи е над 500гр. Grinning
Майка ми правеше такъв течен шоколад, когато бях мъничка. Ставаше много вкусен.
Виж целия пост
# 32
значи е над 500гр. Grinning
Майка ми правеше такъв течен шоколад, когато бях мъничка. Ставаше много вкусен.
Да, не се бях замисляла  Mr. Green, а и много бързо се преполовява  Blush
Сега можеш ти да го направиш за майка си  Wink
Виж целия пост
# 33

Сега можеш ти да го направиш за майка си
За съжаление отдавна не е между живите Cry, но помня  а и доскоро пазех тефтерчето ѝ с рецепти, и там я бях чела.
Виж целия пост
# 34

Сега можеш ти да го направиш за майка си
За съжаление отдавна не е между живите Cry, но помня  а и доскоро пазех тефтерчето ѝ с рецепти, и там я бях чела.
Скрит текст:
  Много, много извинявай  Hug Моите съболезнования. Знам какво е загубата на родител  Cry  Когато правим помен на нашите близки приготвяме любими техни гозби.
Ще ми бъде интересно да споделиш вашата рецепта, ако имаш желание и ти е удобно   bouquet
Виж целия пост
# 35
Ще ми бъде интересно да споделиш вашата рецепта, ако имаш желание и ти е удобно   bouquet
Ева изгубих това тефтерче преди няколко години и много ме яд.Но съставките са същите, само дето не помня съотношение.
 Сега пак си мисля за грамажа , който излиза. Щом успяваш да напълниш цялата кутия от сухо мляко и отделно две купички, значи количеството е към килограм. Кутиите от сухо мляко са големи, а шоколада тежи, не е като сухото  мляко. Simple Smile
Виж целия пост
# 36
 Като свърши постът ще направя шоколада и ще го претегля  Peace А теб те притеснява, че е доста или нещо друго? У дома никога не стига за повече от 2 дни  Blush
Виж целия пост
# 37
Изобщо не ме притеснява, че ще е голямо количество. Мисля за грамажа, щото се чудя дали ще трябва да направя двойна доза или единична ще ни стигне. Grinning
Не обичам малки количества, колкото да се раздразниш. В събота напр. правих бисквитена торта, вечерта имахме гости и 2/3 от нея заминаха. На другия ден си сипахме по едно -две малки парчета и свърши. Ами не можах да се наям на торта. Blush
Извинявай, повече няма да ти спамя темата.  bouquet
Виж целия пост
# 38
И аз в клуба на обожаващите този течен шоколад. Най-вкусен става с Нидо. Един път реших да направя с Радиком, щото все пак е два пъти по-евтин, но не беше същия на вкус, да не кажа ,че нямаше и нищо общо/едновременно ги правих и с двата вида и разликата във вкуса беше още по-очебийна/. По рецептата на авторката не съм го правила никога, щото съм от по-мързеливите, а и го обичам с онази шуплеста коричка от едно време.
Виж целия пост
# 39
Утре мисля за празника да им спретна един на домочадието.Аз съм на диета.
Виж целия пост
# 40
Ползвали ли сте какаово масло за шоколад и ако да, има ли съществена разлика във вкуса?
Виж целия пост
# 41
don domat , не знам колко човека сте, но си мисля, че не е малка порцията. Пък и се прави доста бързо и можеш да направиш на следващия ден пак  Wink
 silsa, ако искаш сподели твоята рецепта  Peace
Зелен дух, не съм слагала друго освен немското масло, но аз съм пристрастна. Не съм опитвала какаово масло и не знам какъв е вкуса му  Blush
Виж целия пост
# 42
аз ги слагам продуктите на око и по вкус. В една купа слагам сухо мляко, какао, пудра захар,разбърквам, после разтапям за секунди на микровълновата  малко масло, добавям и него, гъстотата регулирам с малко водичка и така. Ако не ме мързи много с миксера го разбивам за да има коричка, но обикновено нямам търпение за това Crazy.
За какаово масло за първи път чувам, знам че има сладкарско, подсладено.
Виж целия пост
# 43
Аз взех ,че днес направих шоколада.Сложих 220 мл. вода, но повече сухо мляко.И сега като го пробвам не ми харесва.Много гъсто стана.Ще разреждам.Опитах се да го оправя, стана, но пак ми е по-различен от предния път.Това е понеже половината сухо мляко е на биосет. Вече само с Нидо ще правя, има разлика във вкуса и то голяма.
Виж целия пост
# 44
Ако не ме мързи много с миксера го разбивам за да има коричка, но обикновено нямам търпение за това Crazy.
  Ти си по- нетърпелива и от мен  Mr. Green

Вече само с Нидо ще правя, има разлика във вкуса и то голяма.
Да, точно така.  Аз много експерименти правих докато улуча точния според мен вкус   Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия